Traian Dobrinescu s-a făcut de râs

joi, 13 decembrie 2007

Dobrinescu s-a făcut de râs

Instanţa a dat dreptate procurorilor

 Cititorii noştri îşi mai aduc aminte de serialul nostru din lunile februarie- aprilie despre afacerile liberalului pugilist Traian Dobrinescu, consilier judeţean, director RAPPS Vâlcea. Noi am deschis un subiect preluat ulterior şi de alte publicaţii locale, regionale sau naţionale, un subiect sensibil al licitaţiilor pe milioane de euro câştigate suspect de anumite societăţi comerciale. Am scris despre prosperitatea în ascensiune a domnului director, despre casele şi afacerile sale, despre fondurile europene obţinute de el …. Am trimis documente şi articole la ministere, DNA, Guvern, parlamentari. Am cerut legalitate şi normalitate în organizarea licitaţiilor . Corespondenţa primită drept răspuns a certificat multe din bănuielile şi suspiciunile noastre. Ulterior domnul director, după ce ne-a înjurat şi ameninţat în particular, ne-a reclamat la Procuratură. Dorea condamnarea noastră penală, dorea un fel de spălare a imaginii sale. Ancheta Parchetului s-a terminat aşa cum trebuia să se termine. Cu un NUP pe dosarul subsemnatului. Ei bine „domnul“ Dobrinescu, în loc să accepte normalitatea şi să-şi schimbe comportamentul a mers până acolo încât a depus plângere împotriva soluţiei date de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea susţinând că soluţia dată de procuror este nelegală. A urmat un proces iar instanţa a dat dreptate procurorilor.

 

Redactorii „ Ziarului de Vâlcea” sunt profesionişti

 

Motivaţia este magistrală şi o facem publică pentru a învăţa ceva şi alţi „subiecţi” ai ziarului nostru care se grăbesc să depună plângeri imediat ce le dăm în vileag afacerile necurate: „Instanţa, analizând lucrările dosarului, reţine următoarele: Intimatul Guminski Traian, redactor şef al publicaţiei „Ziarul de Vâlcea" este autorul mai multor articole în care, pe baza unor investigaţii jurnalistice, a adus la cunoştinţa opiniei publice modul de desfăşurare a mai multor licitaţii în cadrul RAAPPS Olăneşti, şi anume că există suspiciuni cu privire la legalitatea licitaţiilor. În articolele publicate s-a făcut referire şi la modul de realizare a unui proiect SAP RD şi utilizarea fondurilor europene.

Demersul jurnalistic a fost amplu fundamentat, astfel cum rezultă din actele existente la dosar, mai mult, „Ziarul de Vâlcea“ a sesizat autorităţile competente cu privire la subiectul articolelor publicate. Ceea ce s-a urmărit prin publicarea articolelor respective a fost în mod cert informarea opiniei publice asupra unor chestiuni de interes public. Datoria presei este să transmită - într-un mod compatibil cu obligaţiile şi răspunderile care-i revin - informaţii şi idei, în toate chestiunile de interes public. Numai în acest fel, este îndeplinit rolul esenţial al presei în cadrul unei societăţi democratice, şi anume acela de „câine public de pază“ - cum este cunoscut în accepţiunea Curţii Europene a Drepturilor Omului.

Având în vedere considerentele exprimate, instanţa constată că soluţia procurorului este legală şi temeinică în acord cu practica europeană în materie, aşa încât, în temeiul dispoziţiilor art. 2781 alin.8 lit. a) din codul de procedură penală va respinge plângerea formulată de petent şi în consecinţă va menţine soluţia de neîncepere a urmăririi penale a Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea, nr. 1694/P/2007. În baza art. 192 cod procedură penală, petentul va fi obligat la plata cheltuielilor judiciare către stat, în sumă de 50 lei.

Licitaţiile trucate produc anual pagube de milioane statului

Berbeci îngrăşaţi din SAPARD în grajduri CAP-iste

RAAPPS va finaliza o operaţiune de sifonare a banilor publici

Statul este muls de firmele de casă ale directorilor politici

DNA trebuie să demareze o anchetă

Afacerea „Cindrelul”

Traian Dobrinescu jonglează cu milioane de euro


(Impact) Traian Dobrinescu s-a făcut de râs
(Politica) Declaraţiile de avere ale deputatului Ungureanu...
(Editorial) Avocatul Petre Ungureanu - Bebe, tu poţi ?
(Administratie) O nouă localitate pe harta judeţului
(Sparle si soparle) Sparle si Soparle
(Administratie) Curtea de Apel a decis: Rejudecarea procesului ...
(Impact) Isterie la Casa Judeţeană de Pensii
(Politica) Ion Tudor atrage atenţia
(Actualitate) „Seara de colinde“ a ajuns la ediţi...
(Administratie) Renga, primul prefect gentelman
(Administratie) Licitaţie pentru căminul de bătrâni
(Actualitate) Spectacol gratuit pentru copii
(Actualitate) Râmnicul – înfrăţit cu un oraş turcesc
(Politica) Liberalii acordă atenţie comunei Dăeşti
(Actualitate) Isterie la Casa Judeteana de Pensii Valcea

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe