Gala Sportului Vâlcean la ceas de bilanţ:

joi, 27 decembrie 2007

Gala Sportului Vâlcean la ceas de bilanţ:

Marian Totelecan, pentru al treilea an consecutiv cel mai bun sportiv vâlcean

- deputatul Emilian Frâncu anunţă crearea la Vâlcea a unui centru olimpic de pregătire a sportivilor

Zilele trecute, în sala de festivităţi din cadrul Hotelului Alutus a avut loc premierea celor mai buni sportivi ai judeţului pe anul 2007, cât şi a tuturor celor care au adus o contribuţie importantă la dezvoltarea sportului judeţean. Evenimentul sportiv a fost organizată de Direcţia de Sport a Judeţului Vâlcea, reprezentată de preşedintele Adrian Comănescu şi de Primăria Râmnicului. La festivitatea de premiere au luat parte edilul-şef al municipiului, Mircea Gutău, directorul general al SC Oltchim SA, Constantin Roibu, preşedintele echipei de handbal Oltchim, Ioan Gavrilescu, antrenori şi preşedinţi de cluburi sportive, cât şi reprezentanţi ai mass-media.

Chimia domină topul

Ca în fiecare an, Clubul Sportiv Chimia Rm. Vâlcea a avut un cuvânt greu de spus la numărul de sportivi care au urcat pe podium. Astfel, clasamentul celor mai buni sportivi pe anul în curs este următorul: 1.Marian Totelecan – karate - Chimia; 2. Iulia Năvăcioiu – box - Chimia; 3.Paul Dinu – karate – Chimia; 4.Alexandru Diaconu – scrimă – Chimia; 5.Viorel Pană – judo – Chimia; 6.Eliza Mureanu – haltere – Chimia; 7. Alina Predescu – atletism – Chimia; 8. Valentina Delion – atletism – Chimia; 9. Mihăiţă Tudorel Safta – karate – Ioniţă Sport Center; 10. Bogdan Popa – lupte – CSS Chimia. Pentru eforturile depuse în anul acesta, sportivii au fost premiaţi de DSJ Vâlcea. Astfel, Marian Totelecan, ocupantul locului 1, a primit suma de 1400 RON (impozabili), Iulia Năvăcioiu – 1000 RON, iar Paul Dinu – 900 RON. Următorii sportivi – cei clasaţi pe locurile 4-10, au fost recompensaţi fiecare cu suma de 600 RON. De asemenea, şi Primăria Municipiului Rm. Vâlcea i-a premiat pe fiecare dintre primii 10 clasaţi cu suma de 1000 RON.


Antrenorii au fost premiaţi cu 1000 RON!

De asemenea, Primăria a premiat şi antrenorii care au contribuit la performanţele sportivilor. Astfel, au fost recompensaţi cu suma de 1000 de RON următorii antrenori Constantin Daneş (karate), Nicu Dobriţoiu (box), Livius Buzan (scrimă), Ion Luciu (judo), Dinu Gheorghe (haltere), Angela Popescu (atletism), Lelioara Alexandrescu (atletism), Ilie Lupu (lupte greco-romane), Mihai Ioniţă (karate). Datorită faptului că 80 % dintre sportivii şi antrenorii premiaţi aparţin Clubului Sportiv Chimia Rm. Vâlcea, de pe lista de premiere nu au lipsit cei doi conducători, Dumitru Drăguţă şi Ion Iorgu, care au fost recompensaţi pentru buna gestionare pe care au dovedit-o la nivelul clubului.

Primăria a mai acordat şi câte 1000 de lei următorilor profesori de sport: Marian Bunea (Colegiul Naţional „Gib Mihăescu”, Drăgăşani), Marius Mărgărit (Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”) şi Mihaela Truşcă (Club Sportiv Şcolar Rm. Vâlcea). „Cu un număr de 17 sportivi care aparţin loturilor naţionale, clubul Chimia a demonstrat că este unul este unul profesionist. Nivelul sportivilor a crescut foarte mult în ultimii ani, lucru acesta fiind confirmat şi de rezultatele obţinute la individual, cât şi la echipe. Oltchim ne-a făcut ceea mai mare bucurie a vâlcenilor, iar performanţele lor ne-au făcut să plângem şi să fim bucuroşi că suntem români şi nu în ultimul rând vâlceni”, a declarat directorul-adjunct al CS Chimia, Ion Iorgu.

Nici unul dintre cei care şi-au adus contribuţia la dezvoltarea sportului vâlcean nu au fost uitaţi, fie că a fost vorba de sportivi, antrenori şi alte persoane care stau în spatele performerilor din arene. Astfel, au mai fost premiaţi reprezentanţi din instituţii sportive, iar printre aceştia s-au numărat şi Mariana Georgescu – inspector sportiv la Inspectoratul Şcolar Judeţean, Adi Panduraşu (preşedinte Asociaţia Judeţeană de Volei), Constantin Vlaşcu (preşedintele Asociaţiei Judeţene Sportul Pentru Toţi Vâlcea şi vicepreşedintele Federaţiei Române Sportul Pentru Toţi) şi Nicolae Dinescu. Atunci când a venit vorba de echipe, în primul rând nu au fost uitate cele de baschet. Astfel, le-au fost înmânate diplome reprezentanţilor echipelor BC Rm. Vâlcea (preşedintelui Mircea Biţă) şi CET Govora (preşedintelui Dorin Vlad).

De asemenea, au primit distincţii constând în plachete personalizate antrenorii echipelor de volei feminin de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, soţii Marius şi Nicoleta Mărgărit. Tot astfel, a fost răsplătit şi efortul depus de-a lungul anului de Mihaela Truşcă, antrenoare de tenis de masă şi directoare a Clubului Sportiv Şcolar.

Tot Oltchim e „fruncea”…

Poate cea mai inedită premiere a fost cea a jucătoarelor de la Oltchim, Ionela Gâlcă şi Adriana Nechita Olteanu, care fost premiate de firma Pro Mariaj pentru că anul acesta au decis să se căsătorească. Altfel, a fost aşteptată cu mult interes şi premierea handbalistelor de la Oltchim, a antrenorului Gheorghe Tadici, cât şi a preşedintelui clubului, Ioan Gavrilescu. „În acest oraş minunat am cunoscut mulţi iubitori ai sportului de performanţă.

Pentru Oltchim, anul 2007 a fost unul de excepţie, care prin rezultatele obţinute de aceste superbe jucătoare a adus pentru Vâlcea faimă şi glorie atât pe plan intern cât şi internaţional. Le mulţumesc fetelor care au muncit enorm pentru a ajunge la aceste performanţe, managerului general Constantin Roibu, preşedintelui Gavrilescu, primarului Mircia Gutău şi tuturor celor care au contribuit şi care au muncit pentru ca noi să atingem aceste rezultate.

Sper ca anul viitor să obţinem rezultate mult mai bune şi aici mă refer la câştigarea celei mai importante competiţii europene, Liga Campionilor. Aş dori să adresez felicitări tuturor sportivilor vâlceni şi să le doresc ca anul viitor să-şi depăşească cu toţii performanţele de anul acesta”, a încheiat tehnicianul de la Oltchim, Gheorghe Tadici, declarat cu acest prilej antrenorul vâlcean al anului 2007.

„Mă bucur să văd lumea bună a oraşului alături de sport. Felicit sportivii, antrenorii, oamenii de sport din Vâlcea pentru rezultatele obţinute în 2007 dar şi profesorii de sport care-i încurajează pe copii să facă sport. Felicit şi Direcţia de Sport pentru iniţiativa de a premia cei mai merituoşi sportivi ai anului într-un asemenea cadru festiv”, a spus preşedintele Clubului Oltchim, inginerul Ioan Gavrilescu. „Ar trebui să exploatăm la maxim tenacitatea şi dorinţa domnului deputat Frâncu care vrea să ajute sortul vâlcean.

De aceea ar fi bine să-l rugăm să ne ajute să aducă bani pentru modernizarea Sălii Sporturilor, pentru amenajarea şi redarea în circuitul sportiv a Arenelor Traian. Poate vom avea şi noi în curând un bazin de înot cu dimensiuni olimpice”, a spus directorul general al SC Oltchim, inginerul Constantin Roibu. „Mă bucur că am votat în Parlament o lege care să-i protejeze pe oameni de huligani pe arenele sportive.

De asemenea, la votarea bugetului pe 2008 s-au alocat fonduri pentru înfiinţarea a două centre olimpice de pregătire în ţară. Vă anunţ cu bucurie că un astfel de centru va fi în Vâlcea. Probabil că la Horezu, dar vom mai vedea. De asemenea, în 2008 vor fi bani şi pentru amenajarea a circa 1000 de terenuri de sport în Vâlcea, în mediul rural”, a spus şi deputatul liberar Emilian Frâncu. „Vă felicit pe toţi cei ce aţi obţinut rezultate în 2007, deopotrivă sportivi şi antrenori. Vreau să spun că dumneavoastră sportivii faceţi reclamă judeţului, prin rezultatele pe care le obţineţi, mai mult decât 10 politicieni la un loc. felicitări încă o dată şi vă doresc să aveţi rezultate cel puţin la fel de bune ca cele din 2007 şi în anul care urmează”, a concluzionat şi primarul Râmnicului, Mircia Gutău.

Alte stiri din editia curenta

(Impact)Banii cu care a plecat de acasă fiica şefului I...
(Impact)Nepot de înalt magistrat atacat de ţigani, în c...
(Fapt divers)Sărbători cu scandal
(Administratie)Serbare câmpenească la Vlădeşti
(Sparle si soparle)Sparle si soparle
(Sport)Gala Sportului Vâlcean la ceas de bilanţ:
(Actualitate)Vâlcenii săraci nu şi-au putut permite un brad
(Actualitate)Şase accidente de muncă mortale
(Impact)Campanie de vaccinare
(Editorial)Un an plin de nervi
(Administratie)George Popolan a împărţit cadouri copiilor din ...
(Turism)Strategia turistică a Vâlcii
(Actualitate)Oltchimul, privatizat prin negociere
(Fapt divers)Familie spulberata pe DN7
(Ancheta)Tun de 18 milioane de euro rezolvat de avocatii...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe