Banii cu care a plecat de acasă fiica şefului ISU Braşov provin din Vâlcea

joi, 27 decembrie 2007

Dispariţie misterioasă:

Banii cu care a plecat de acasă fiica şefului ISU Braşov provin din Vâlcea

 Povestea dispariţiei Madalinei Ortansa Motrună, în vârstă de 17 ani, fiica adjunctului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov porneşte de la Vâlcea, unde s-a născut de altfel fata şi unde locuiesc încă bunicii ei. Ion Motrună a fost şef al CMJ Vâlcea, iar cei 100.000 de lei cu care fata a plecat de acasă proveneau dintr-o moştenire din partea străbunicilor Mădălinei. Fata a dispărut de acasă, cu banii, la data de 30 august, iar până la data de 1 octombrie a ţinut legătura cu părinţii săi prin SMS, după care nu s-a mai ştiut nimic de ea.

IPJ Vâlcea nu o caută pe fată

La IPJ Vâlcea nu se ştie nimic în legătură cu ancheta privitoare la dispariţia fetei, născută în Râmnicu Vâlcea. La Compartimentul Dispăruţi din Cadrul Poliţiei Vâlcea nici nu se ştia măcar că dispăruta ar avea rude la Vâlcea. „Nu s-au făcut cercetări, noi nici nu ştiam despre acest caz, nu ne-au sesizat colegii de la Braşov.” – a spus comisarul Marcel Sărdaru, de la Poliţia Vâlcea. Adolescenta de 17 ani, a cărei misterioasă dispariţie a fost ţinută timp de o lună ascunsă de opinia publică, pe motiv că părinţii nu voiau publicitate negativă este căutată acum de autorităţi în toată ţara.

Mădălina a fost văzută ultima dată la data de 29 august, exact în ziua când a dispărut şi avocata Elodia Ghinescu. Până la începutul lunii octombrie, fata a comunicat prin SMS cu părinţii, după care i s-a pierdut urma. Surse din rândul anchetatorilor susţin că fotografii de-ale fetei apar pe un site erotic şi că unii dintre prietenii fetei fac parte din cercuri suspecte. Până acum au fost făcute două scenarii posibile : o posibilă răpire sau plecarea de bunăvoie a fetei din ţară. Interesant este că, până la începutul lunii octombrie, Mădălina Motrună a ţinut legătura cu părinţii ei prin SMS, iar de atunci părinţii nu mai au nicio veste de la fată.

La acea vreme, au existat informaţii că tânăra ar fi fost văzută în baruri şi cluburi din staţiuni de pe Valea Prahovei, în special în Sinaia. Părinţii au sesizat poliţia abia la 29 octombrie, iar abia pe 14 decembrie familia şi-a dat acordul ca dispariţia fetei să fie făcută publică. Tânăra are 1,60 metri înălţime, 55 de kilograme, constituţie atletică, ten deschis, faţă ovală, ochi căprui-verzi, păr vopsit şaten-blond, trei aluniţe mici pe spate, trei găuri pentru cercei în urechea stângă şi alte două în cea dreaptă.

Bani obţinuţi din vânzarea unui teren la Vâlcea

Conform unor surse neoficiale, fata ar fi plecat de acasă cu un miliard de lei vechi, bani obţinuţi de familie prin vânzarea unui teren din Vâlcea, în vara acestui an, teren care a aparţinut părinţilor lui Gabriel Motrună, tatăl fetei dispărute.. În acest caz, chiar şi fiul fostului deputat PD de Braşov Vasile Bran a fost audiat de anchetatori, deoarece Alexandru Radu Bran, in vârsta de 19 ani, face parte din cercul de apropiaţi ai Mădălinei Motrună.

În acest caz au fost audiate alte câteva persoane, inclusiv fostul prieten al Mădălinei, elev la Liceul Auto din Brasov. Până acum, pistele urmate de poliţiştii braşoveni duc la concluzia că la 30 august 2007, in jurul orei 21.00, fata a plecat in mod voluntar de acasă, luând şi suma de 103.600 de lei. Din mesajele transmise prin SMS membrilor familiei reieşea că fata ar fi dorit să se întoarcă acasă, doar că aceasta nu a mai fost văzută de nimeni de atunci.

Mădălina a fost văzută ultima dată in seara zilei de 30 august, ea urma să participe la ziua onomastică a unui prieten la un local din staţiunea Poiana Braşov. Colegii fetei au precizat însă să Mădălina nu era tipul de adolescentă care să plece de acasă. Avea tot ceea ce-i trebuia unui tânăr de vârsta ei. Nici părinţii, nici colegii şi nici diriginta fetei nu îşi pot explica dispariţia acesteia.

Mai mult, adolescenta învăţa destul de bine, astfel că a terminat clasa a IX-a a cu media 9,07, având 10 la purtare. Anchetatorii au descoperit însă că fata şi-a schimbat anturajul din a doua jumătate a clasei a X-a, dată de la care a început să absenteze frecvent de la şcoală. Şi-a găsit un nou prieten, în vârstă de 25 de ani, asociat la o pensiune de lângă Braşov şi a intrat de asemenea în cercul de prieteni al lui Alexandru Radu Bran, fiul fostului deputat de Braşov al Partidului Democrat Vasile Bran. Mădălina a fost timp de doi ani elevă la Şcoala de Arte şi Meserii, specializarea lucrător în comerţ, în cadrul Liceului Economic „Bîrseanu“.

Colegii fetei au spus că, după data dispariţiei, fata a intrat o singură dată pe adresa de messenger, dar nu a vrut să comunice cu ei. Cu puţin timp înainte de dispariţie, fata s-a lăudat în cercul său de prieteni că deţinea o sumă importantă de bani, şi chiar s-a fotografiat cu teancul de bancnote, probabil chiar banii încasaţi în urmă cu puţin timp de tatăl ei din vânzarea terenului de la Vâlcea. Părinţii fetei speră că este în viaţă, deşi nu există niciun indiciu că mesajele ar fi fost transmise de ea.

Este posibil să nu mai fie în viaţă

A fost luată în calcul şi posibilitatea ca fata să fi încăput pe mâna unei grupări din lumea interlopă, care să o ţină sechestrată şi este posibil să nu mai fie în viaţă. Fata este dată în urmărire generală şi în consemn la frontieră. Nu sunt indicii până în prezent că fata ar fi plecat din ţară. Mădălina era singurul copil al familiei Motrună.

Alte stiri din editia curenta

(Impact)Banii cu care a plecat de acasă fiica şefului I...
(Impact)Nepot de înalt magistrat atacat de ţigani, în c...
(Fapt divers)Sărbători cu scandal
(Administratie)Serbare câmpenească la Vlădeşti
(Sparle si soparle)Sparle si soparle
(Sport)Gala Sportului Vâlcean la ceas de bilanţ:
(Actualitate)Vâlcenii săraci nu şi-au putut permite un brad
(Actualitate)Şase accidente de muncă mortale
(Impact)Campanie de vaccinare
(Editorial)Un an plin de nervi
(Administratie)George Popolan a împărţit cadouri copiilor din ...
(Turism)Strategia turistică a Vâlcii
(Actualitate)Oltchimul, privatizat prin negociere
(Fapt divers)Familie spulberata pe DN7
(Ancheta)Tun de 18 milioane de euro rezolvat de avocatii...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe