|joi, decembrie 9, 2021
  • Follow Us!

Preşedintele PSD Rânicu Vâlcea, Ion Tudor, trage un semnal de alarmă 

Preşedintele PSD Rânicu Vâlcea, Ion Tudor, trage un semnal de alarmă:

România a devenit o simplă piaţă de desfacere

Potrivit ultimelor date statistice, deficitul comercial al României a crescut, în primele nouă luni, la 15 miliarde de euro, cu 5,5 miliarde euro mai mult faţă de perioada similară a anului trecut. Referitor la această situaţie îngrijorătoare, preşedintele PSD Râmnicu Vâlcea, Ion Tudor, a declarat recent:

 “Slaba funcţionalizare a strategiei de promovare a exporturilor şi lipsa unui program concret de sprijinire a exportatorilor români au făcut ca România să devină o simplă piaţă de desfacere. Astfel, s-a ajuns ca, în primele trei trimestre din 2007, ritmul de creştere a importurilor (+27 la suta) să fie mai mult decât dublu faţă de ritmul de creştere a exporturilor (+11,7 la suta), exporturile realizate în primele nouă luni ale anului 2007 de către România fiind de 21,4 miliarde de euro, iar importurile de 36,4 miliarde de euro.

Partidul Social Democrat atrage atenţia asupra riscurilor adâncirii dezechilibrului extern al României, considerând că explozia deficitului comercial, însoţită de reducerea investiţiilor străine directe, ridică deficitul de cont curent la peste 15 la sută din Produsul Intern Brut. Se ajunge astfel să se depăşească de aproape două ori nivelul sustenabil calculat de Fondul Monetar Internaţional. Reducerea investiţiilor străine directe atrase de România în acest an determină deja o finanţare în proporţie de numai 38% a deficitului de cont curent al României (faţă de 91 la sută anul trecut)”.

Alte titluri din editia curenta:

Operaţiunea „Cazan pe făraş“ s-a lăsat cu „victime“

Crinu Popescu ar putea fi arestat
Prefectul Anuţa Handolescu are zilele numărate
Mandat european de arestare pentru şeful hackerilor din Vâlcea
Colaborare PNL – PSD în favoarea vâlcenilor
Oltchim Rm. Vâlcea – FTC Budapesta 34-28 (18-9)
L-a legat pe drujbist cu sârmă de pat şi i-a tăiat pavilionul urechii
Infracţiuni aplaudate de poliţişti la Valcea
Linia dublă continuă pe Valea Oltului ar diminua numărul accidentelor rutiere
Primarul Buşagă, gospodar desăvârşit

Popa din Tetoiu face treabă bună

Leave a Response