Oltchim Rm. Vâlcea – FTC Budapesta 34-28 (18-9)

duminică, 18 noiembrie 2007

Oltchim Rm. Vâlcea – FTC Budapesta 34-28 (18-9)

Loc asigurat în grupele semifinale

 Învinse în meciul de la Budapesta cu un categoric 32-22, unguroaicele de la FTK plecau cu şansa a doua în meciul cu numărul 4 al grupei D din Liga Campionilor. Fetele noastre mai aveau şi avantajul moral al faptului că, din cele trei întâlniri anterioare, două în Cupa Cupelor, în primăvară, şi unul acum două săptămâni, în Liga Campionilor, câştigaseră de fiecare dată. Publicul a fost, ca de obicei, fantastic, au arătat că are valoare pentru o competiţie europeană de un asemenea nivel. Brigada Zăvoi a fost al optulea jucător şi scandările galeriei au pus în umbră cântecele celor circa 200 de suporteri unguri veniţi la Vâlcea. A ieşit un meci superb, câştigat finalmente de „galacticele” noastre, 34-28, cu 18-9 la pauză, dar un final de joc relaxat pentru fetele lui Tadici. De notat că pe toată durata meciului, unguroaicele de la FTC nu au egalat nicio dată, ca să nu mai vorbim că nu au condus niciun moment pe tabela de marcaj. De asemenea, în mi-nutul 46 s-a consemnat cea mai mare diferenţă de scor, 11 puncte, în favoarea „galacticelor, în minutul 46, 29-18.

De-a Şoarecele şi pisica

Începutul meciului nu a adus niciun gol în primele 3 minute. Cele care au punctat totuşi au fost „chimistele”, prin Vali Beşe şi Ramona Maier. Apoi tot Maier face 3-0, după ce transformă un 7 metri, iar Gâlcă duce scorul la 4-0 pentru Vâlcea, în minutul 5. Apoi vin două goluri ale oaspetelor, însă alte două reuşite „chimiste”, semnate de Steluţa Luca şi Adina Meiroşu fac scorul 6-2, la 10 minute de la primul fluier. Apoi, vâlcencele se detaşează, asta şi pe fondul paradelor de excepţie făcute în poarta noastră de Luminiţa Dinu. În minutul 15, la jumătatea primei părţi era 8-4 pentru gazde, cu reuşita Ionelei Gâlcă. Tot vâlcencele sunt cele care mai înscriu apoi de trei ori fără să primească vreun gol, prin Ramona Maier, Adriana Nechita şi Adina Meiroşu, astfel că, se face 11-4. Urmează însă trei goluri în poarta vâlceană, lucru care îl pune pe gânduri pe Tadici, care, în minutul 20, la scorul de 11-7 pentru echipa sa cere primul timp de odihnă. „Muştruluiala“ fetelor în acest minut le trezeşte pe acestea, care înscriu de trei ori, prin Gâlcă, de două ori, şi Luca, astfel că, se face 14-7. la 15-8, Adina Meiroşu este trimisă pe bancă pentru 2 minute, însă deşi în inferioritate, tot „galacticele” punctează, prin Oana Manea. Până la pauză mai înscriu, pentru Vâlcea, Nechita (17-8) şi Meiroşu (18-9).

Surprizele:
Tolnai şi ├×ăcălie

Repriza a doua a debutat cu două jucătoare noi în teren la Oltchim. E vorba de portarul Talida Tolnai, care va rămâne în poartă pe toată durata meciului, şi de Narcisa Lecuşanu. De asemenea, pe final, în teren au intrat şi „chimistele” Roxana Gatzel, Roxana Cherăscu, Raluca Ivan şi tânăra Adriana ├×ăcălie. Netrecută pe foaie a fost, şi de data aceasta, extrema stângă Vali Ardean, care va sta pentru 30 de zile. De asemenea, nu a jucat nici Iulia Puşcaşu.

Final relaxat al vâlcencelor

„Chimistele” încep în forţă şi repriza secundă, astfel că, vin golurile semnate de Ramona Maier, Oana Manea, Narcisa Lecuşanu, de două ori, astfel că la 5 minute de la reluare era 21-13. Nechita a punctat pentru golul care a pus o diferenţă de 10 puncte între noi şi unguroaice, 23-13. Se merge apoi cap la cap, astfel că, Lecuşanu punctează pentru 27-17, apoi Nechita înscrie pentru 28-18, şi Maier face 29-18, cea mai mare diferenţă de scor, 11 puncte, în favoarea „galacticelor”, în minutul 46. apoi, simţind că nu la mai poate scăpa victoria, „chimistele” se relaxează şi dau posibi-litatea oaspetelor să revină. Până la final, vâlcencele mai înscriu doar de patru ori, prin Meiroşu (30-22), Maier (31-22), Meiroşu (32-23), din nou Maier (33-25) şi Meiroşu (34-25), însă unguroaicele au înscris de 10 ori. Scor final, 34-28, victorie „chimistă”, şi fetele noastre continuă seria reuşitelor de excepţie în Liga Campionilor.   

Am spart „gheaţa”

Finalul meciului de vineri seara a consemnat două premiere în sportul românesc. Victoria „chimistelor” a spart mai multe bariere. Astfel, Oltchim este acum calificată şi matema-tic în faza următoare a competiţiei europene Liga Campionilor. Este prima premieră pentru că, până acum nicio echipă de club din sportul românesc nu a trecut de o asemenea fază. Apoi, victoria cu FTK înseamnă şi ultima într-un şir de 60 de meciuri. Adică, de când Tadici a construit echipa asta de „galactice”, s-au jucat 60 de meciuri oficiale, Oltchim pierzând dintre acestea doar una, la Koprivnica, însă cu „spriji-nul” nemijlocit al arbitrilor. A fost în Cupa Cupelor, în sezonul trecut, „chimistele” luându-şi apoi revanşa la Vâlcea, astfel că, acestea au câştigat cu Podravka la 17 goluri diferenţă.

Puţine aruncări de la 7 metri

Interesant e faptul că, în acest meci, „chimistele” n-au beneficiat decât de 3 aruncări de la 7 metri. Prima a fost în minutul 3, când Ramona Maier a făcut 3-0. apoi, în minutul 19, a ratat, la scorul de 11-5, după care în minutul 55, aceeaşi Ramona transformă un 7 metri şi se face 33-25. La fel de interesant e faptul că, gruparea maghiară nu a beneficiat de nici un 7 metri!

Ultimul  joc oficial al anului, în Polivalentă

Partida de vineri a fost ultima oficială din acest an pentru „galacticele” noastre. Acum, vor urma acţiunile de la echipa naţională unde 14 jucătoare de la Vâlcea, alături de antrenorul Ghiţă Tadici, vor participa. E vorba de „Trofeul Carpaţi, în perioada 23-25 noiembrie, de la Cluj-Napoca, acesta fiind ultimul test al vicecampioanei mondiale care apoi va merge la Mondialul din Franţa, în debutul lunii decembrie. Tadici vrea ca până la finalul anului 2007 să mai joace un meci oficial cu Oltchim, dar nu în Sala Traian. E vorba de meciul de campionat cu HC Zalău, care trebuia iniţial să se joace pe 3 ianuarie, în oraşul transilvanean, însă acest lucru nu va fi posibil întrucât „galacticele” vor juca pe 2 ianuarie, de la ora 23,00 (!!!) acel meci de pomină în Danemarca, cu Viborg. „Vreau să le ţin în priză şi pentru Viborg, de aceea încerc să vedem cum face să jucăm meciul cu Zalău înainte de Revelion”, spune Gheorghe Tadici.

Urmează „Trofeul Carpaţi”

După meciul cu FTK Budapesta, profesorul Gheorghe Tadici a sunat „goarna” şi pentru echipa naţională, care se pregăteşte acum pentru „Trofeul Carpaţi”, competiţie amicală ce se va desfăşura în perioada 23-25 noiembrie, la Cluj. Pentru acţiunea din oraşul de la poalele Feleacului, Tadici a chemat sub tricolor următorul lot de jucătoare: portari Dinu, Tolnai şi Pâslaru; extremă stânga. Maier, Balint, Puşcaşu şi Ardean; extremă dreaptă: Nechita; pivoţi: Gâlcă, Ivan şi Bârsan; inter dreapta: Beşe şi Luca; inter stânga: Meiroşu, Lecuşanu şi Vădineanu; coordonatori de joc: Brădeanu, Neagu şi Gatzel.

După cum se vede, lipseşte de la această  întrecere jucătoarea aflată acum la Rulmentul Braşov, Simona Gogârlă, însă profesorul Tadici spune că este posibil ca aceasta să se afle în lot pentru Campionatul Mondial din Franţa, în luna decembrie, anul acesta. Singura „stranieră” din lotul României rămâne vâlceanca Aura Brădeanu, jucătoare de bază la vicecampioana Ungariei, Gyor, echipă ce conduce cu punctaj maxim în Grupa A în Ligii Campionilor. La „Trofeul Carpaţi” de la Cluj va participa, în premieră şi reprezentativa statului Congo, naţională antrenată de binecunoscutul tehnician Gheorghe Ionescu, şi naţionalele Croaţiei şi Spaniei, alături, desigur, de vicecampioana mondială, România. (Balamuc).

Ionel GEREA

Alte titluri din editia curenta:

Operaţiunea „Cazan pe făraş“ s-a lăsat cu „victime“

Crinu Popescu ar putea fi arestat
Prefectul Anuţa Handolescu are zilele numărate
Mandat european de arestare pentru şeful hackerilor din Vâlcea
Colaborare PNL - PSD în favoarea vâlcenilor
Oltchim Rm. Vâlcea – FTC Budapesta 34-28 (18-9)
L-a legat pe drujbist cu sârmă de pat şi i-a tăiat pavilionul urechii
Infracţiuni aplaudate de poliţişti la Valcea
Linia dublă continuă pe Valea Oltului ar diminua numărul accidentelor rutiere
Primarul Buşagă, gospodar desăvârşit

Popa din Tetoiu face treabă bună

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe