• Ion Nicolae, „avocatul diavolului“, s-a dat din nou în stambă. Deţinem informaţii că acesta umblă prin instituţii, sub braţ, cu documentaţia firmei Rovimet şi-i „roagă“ pe colegii de partid să elibereze avizele necesare firmei Rovimet• Preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Buşe, a intrat în horă şi sprijină în mod inexplicabil şi iraţional acţiunile unor infractori dovediţi prin hotărâri judecătoreşti
• Cristi Buican, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, le-a dejucat planurile oamenilor dubiosului om de afaceri, Crinu Popesc, implantaţi şi „alimentaţi“ în instituţiile statului
Marţi, 13 noiembrie, societatea ROVIMET era cât pe ce să obţină o acoperire a abuzului grosolan de a construi un complex de trei blocuri, în mod ilegal ( aşa cum a constatat şi instanţa) în comuna Bujoreni, pe un teren impropriu, mic, cât un biscuite şi fără canalizare. Normal ar fi fost ca Rovimet să urmeze căile legale de avizare. Printr-un tertip, un aranjament cu primarul de la Bujoreni, Alexandru Roşu (care a şi fost amendat în cele din urmă de Consiliul Judeţean Vâlcea, cu suma de 6000 RON), a obţinut mai multe certificate de urbanism şi autorizaţii de construcţie emise cu încălcarea prevederilor legale.
Zona rezidenţială în care SC ROVIMET SA vrea să ridice cele trei blocuri nu permite în nici un caz acest lucru, după cum s-au exprimat în urmă cu ceva timp, chiar reprezentanţii Inspecţiei în Construcţii. Justiţia s-a pronunţat asupra cazului şi a hotărât în DOUă rânduri sistarea continuării construcţiilor de la Bujoreni. Dar, surpriză: Rovimet introduce o documentaţie foarte subţire în Consiliul Judeţean, prin care cere analizarea şi avizarea Planului Urbanistic Zonal în punctul „Acasă”, din comuna Bujoreni. PUZ realizat pentru a acoperi ce s-a făcut ilegal până acum şi pentru a permite finalizarea construcţiilor aflate deja în stare avansată. Iar preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Buse, dă un aviz de principiu, pe 6 octombrie (într-o zi de – ATEN├×IE! - sâmbătă, când nu este program de lucru la Consiliul Judeţean), aviz pe care clientul, Rovimet, îl primeşte pe 5 noiembrie (!!!). Lanţul de greseli orchestrat de Dumitru Buşe reflectă graba de a-l scoate, cu orice preţ, basma curată pe patronul Rovimet, Crinu Popescu.
Intenţionabilitatea acestuia de a face legea flexibilă în favoarea Rovimet e evidentă din moment ce avizul a fost dat fără acordul Comisiei Tehnice de Urbansim a Consiliului Judeţean. Comisia s-a întâlnit abia marţi, 13 noiembrie 2007, adică după ce s-a produs avizul dat de Buşe, cel care a organizat la aceeaşi oră o conferinţă de presă pentru a abate atenţia presei de la şedinţa comisiei respective.
Avize luate la…mica înţelegere
Comisia Tehnică, care a fost moderată de vicepreşedintele CJ, Cristi Buican, a luat decizia normală de a amâna pronunţarea asupra cazului. Nu existau toate avizele necesare pentru aprobarea PUZ. Mai mult decât atât, reprezentanta Direcţiei pentru Cultură în cadrul Comisiei, Ligia Rizea, a spus că ROVIMET-ului îi trebuie pentru a continua lucrările şi un aviz de la Ministerul Culturii. „Societatea construieşte la o distanţă mai mică de 200 de metri de Muzeul Satului din Bujoreni, care este monument de arhitectură rurală.“ Prestaţia preşedintelui Comisiei Tehnice, Cristian Buican, a fost una excepţională.
Nu acelaşi lucru putem să-l spunem despre colegul său de partid Ion Nicolae, care în calitate de şef al Inspecţiei în Construcţii trebuia să fie imparţial nu să joace rolul avocatului lui Rovimet. Cu atât mai puţin să susţină inepţia că trei blocuri pot avea şi fosă septică, nefiind obligatorie canalizarea. Ar fi probabil primul bloc din România cu fosă septică. Menţionăm că o mare parte din instituţiile, care s-au pronunţat asupra cazului, au dat răspunsuri evazive la lucrările Rovimet-ului de la Bujoreni.
Agenţia de Mediu a răspuns că nu este nevoie de aviz de mediu, deşi în alte cazuri similare a solicitat chiar acord de mediu şi ştim cazuri în care au cerut aviz şi pentru construirea unei porţi în zona respectivă. Cei de la ACVARIM au dat o comunicare firmei Rovimet, iar aceasta o foloseşte exact ca pe un aviz. Asta spune totul despre presiunea politică şi ierarhică făcută asupra unor oameni. Cristi Buican a arătat că ştie să fie un şef bun de instituţie publică şi să nu amestece politica cu administraţia.
Probabil cei care fac presiuni politice ştiu că procedeul nu merge în cazul oamenilor integri. Vicepreşedintele CJ a remarcat faptul că membrii comisiei nu cunosc în detaliu toate problemele ce derivă din acest subiect, motiv pentru care a propus amânarea luării unei decizii în scopul unei mai bune aprofundări de către membrii comisiei a documentaţiilor prezentate. Cu o majoritate de voturi şi două abţineri, propunerea preşedintelui de comisie a fost votată.
Dumitru Buşe îi favorizează făţiş pe cei aflaţi în afara legii
Tentativa Rovimet a eşuat. Deocamdată. Spunem aşa pentru că într-o convorbire telefonică preşedintele Buşe ne-a declarat că nimeni nu-l poate opri, chiar în cazul unui aviz negativ al Comisiei, să introducă acest PUZ pe ordinea de zi a unei şedinţe de Consiliu Judeţean. Ceea ce în condiţiile în care două instanţe de judecată au decis sistarea lucrărilor de construcţie şi în condiţiile în care oamenii lui Crinu Popescu încalcă acum o decizie a instanţelor, ni se pare o glumă proastă sau, cel puţin, un gest de inabilitate administrativă.
La finalul discuţiilor de la Consiliul Judeţean, Marin Giura, asociatul şi cumnatul lui Popescu - zis Crinu urla ca din gură de şarpe, că el nu va respecta nicio hotărâre judecătorească (se referea la cele de sistare a lucrărilor), că nu are nimeni ce să-i facă. Noi ne îndoim de acest fapt şi încă mai avem încredere în forţa legii. Poate că într-o bună zi, o acţiune în forţă a organelor abilitate îi va face să se gândească de două ori pe aceşti ipochimeni înainte de a-şi bate joc de legile României. Poate…
Tiberiu Pîrnău
Traian Guminski
Alte titluri din editia curenta:
Se aude domnule Buşe? Lăsaţi jocurile politice şi coborâţi cu picioarele pe pământ!
Marţi, zi de 13. Tentativa de muşamalizare a afacerii ROVIMET – Bujoreni a eşuat
Trei hackeri din Valcea si Arges după gratii arestati de poliţiştii de la Cyber Crime pentru un „tun“ de un milion de euro.
Datorită societăţii HIDROELECTRICA SA oamenii din Malaia îşi pot pierde casele
La Câineni, pe Valea Oltului circulaţia rutieră a fost blocată
Şpârle şi Şopârle
În Dăeşti se pregăteşte o schimbare necesară.
Deputatul Aurel Vlădoiu ţine cont de sesizările presei
Corpul de Control al Guvernului vine în Vâlcea
Operaţiunea „Cazan pe făraş“ s-a lăsat cu „victime“
Web Design by DowMedia