Justiţie inegală

miercuri, 7 noiembrie 2007

Justiţie inegală

Privesc cu uimire şi în acelaşi timp cu revoltă ce se întâmplă la Bujoreni unde o hotărâre judecătorească este încălcată cu nonşalanţă de patronul societăţi ROVIMET, controversatul om de afaceri Constantin (Crinu) Popescu. Instanţele dar şi cei patru poliţişti care au condus executorul judecătoresc pe şantierul cu pricina, în urmă cu 10 zile, au pierdut timpul degeaba. Cică acum ar exista un nou dosar pe care-l investighează Serviciul de Combatere a Fraudelor din IPJ Vâlcea. În judeţ poliţiştii dar şi procurorii mai au de rezolvat câteva sute de dosare cu autori necunoscuţi, dispariţii de minori, furturi auto şi din auto, violuri, crime. În judeţ se lucrează mult la negru şi se obţin venituri nedeclarate. Se vede cu ochiul liber după numărul mare de autoturisme scumpe şi de cârciumi şi după numărul mic al celor care au loc de muncă. Vâlcea este cunoscut ca unul dintre judeţul cu mulţi infractori informatici şi aceştia zburdă în libertate. În acest timp mulţi poliţişti şi procurori sunt prinşi în investigaţi legate de cei care au curajul de a scrie adevărul. Nu ştiu exact câţi ziarişti sunt anchetaţi sau au dosare în instanţă pentru că au îndrăznit să aibă o opinie dar ştiu cu câte m-am ales eu doar anul acesta. Pe la începutul anului am scris despre dubioasele licitaţii de la RAPPS Vâlcea. Nu numai eu ci şi alţi colegi din presa locală. Directorul liberal Traian Dobrinescu, mare consilier judeţean (cum naiba nu or fi incompatibile aceste funcţii!) m-a reclamat la Procuratură. Datorită presei a fost anulată o licitaţie de milioane de euro, care părea din start suspectă. Am dat declaraţii poliţiştilor am trimis fel de fel de documente şi adrese instituţiilor statului.

Am fost ameninţat de domnul Dobrinescu pentru că cică l-aş fi calomniat şi aproape bătut de acesta. În primăvară un fost deputat, domnul Spiridon , m-a reclamat penal pentru calomnie şi insultă. În fapt mă împotrivisem în scris ca fabrica sa  de bere (Alutus) să obţină radierea unor importante datorii către stat printr-o lege promovată de politicieni interesaţi şi reluasem o declaraţie a preşedintelui Traian Băsescu legată de aceşti băieţi deştepţi care acumulează datorii imense şi apoi cer clemenţa Guvernului. A trebuit să dau iar alte declaraţii poliţiei. Am fotografiat jurista unei societăţi comerciale în timp ce servea masa cu nişte judecători importanţi care puteau influenţa mersul într-un proces în care era implicată firma respectivă. Am publicat aceste fotografii. Doamna jurist m-a reclamat penal şi pentru că din cercetările poliţiştilor nu reieşea că aş fi vinovat de calomnie şi insultă a reclamat apoi poliţiştii şi s-a dispus o nouă anchetă. Am scris despre nişte terenuri şi retrocedări din Şirineasa şi domnul primar de aici m-a reclamat şi dânsul penal. A trebuit să pierd alt timp cu declaraţii, xerografierea unor documente, prezentarea unor acte poliţiei care instrumenta dosarul. În vară am publicat un brevet şi certificat de revoluţionar emis pe numele unei doamne al cărei soţ face afaceri de miliarde ridicând gunoaiele râmnicenilor. Doamna s-a simţit jignită şi prejudiciată şi m-a chemat în instanţă. Pe civil. Vrea nici mai mult nici mai puţin decât vreo 10 miliarde lei vechi plus cheltuielile de judecată. A depus o taxă de timbru de valoare mare, a angajat un avocat bun, a apelat la fratele ei, cunoscut deputat şi avocat pentru a-i face plângerea. Am pierdut deja câteva zile prin instanţe şi în pregătirea apărării. Sunt nevinovat dar cine a avut să plătească 132 milioane pentru taxă de timbru poate avea bani şi pentru a obţine o hotărâre judecătorească. Eu încă fac parte din cei care speră că nu totul poate fi încă cumpărat în România. Recent am fost reclamat şi de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea pentru un material scris pe la începutul toamnei.

M-am enervat şi am refuzat să mai dau declaraţii poliţiştilor. Pur şi simplu nu am mai vrut să pierd timpul cu drumuri la poliţie şi cu umplerea unor foi cu fel de fel de explicaţii. Poliţistul care are dosarul în lucru m-a avertizat însă că este posibil ca procurorul să dispună aducerea mea cu mandat la procuratură pentru audiere şi că acolo dacă nu voi da declaraţie sigur voi fi trimis în instanţă iar instanţa va reţine faptul că nu am colaborat cu organul de cercetare penală. Ştiu că omul are în parte dreptate. Poliţistul. Dar pur şi simplu îl văd pe Crinu Popescu conducându-şi jeepul peste albia unui râu pe care a obturat-o în Bujoreni acoperindu-se ulterior de hârtii, îl văd cum construieşte în continuare un cartier deşi instanţa i-a interzis. Ştiu cum a obţinut certificate de urbanism şi autorizaţii de construcţie cu încălcarea prevederilor legale şi mă apucă un fel de furie. De nebunie.

Traian Guminski

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe