|duminică, noiembrie 28, 2021
  • Follow Us!

încep lucrările la groapa de gunoi de la Feţeni 

Episodul II

Încep lucrările la groapa de gunoi de la Feţeni

Autorităţile locale au găsit o metodă originală de a rezolva problema depozitării gunoaielor menajere din Vâlcea. Astfel, s-a luat hotărârea ca pământul care a fost şi urmează să mai fie scos şi în continuare, pentru amenajarea depozitului edologic de la Feţeni să fie cărat la … Râureni, pentru a acoperi muntele de gunoi care reprezintă depozitul care trebuia închis de mai multe luni.

Conducerea Primăriei Râmnicului preconizează cî în iulie 2008 se vor deschide primele celule ale deponiei de la Feţeni.
„Este posibil să începem lucrările de la data de 26 noiembrie, dacă vor permite condiţiile atmosferice” – spune viceprimarul Nicolae Dicu.

La semnarea contractului, constructorul s-a angajat că va finaliza una dintre cele patru celule ale deponiei Feţeni până în luna iunie a anului 2008. Primăria Râmnicu Vâlcea a predat, zilele trecute, amplasamentul depozitului ecologic de deşeuri de la Feţeni noului constructor selectat prin licitaţie la sfârşitul lunii august: consorţiul Hidroconstrucţia – Iridex.

Toate celulele urmează să fie finalizate până în decembrie 2008. După ce, în urmă cu o lună, Ministerul Economiei şi Finanţelor a solicitat, prin Oficiul de Plăţi şi Contractare PHARE, să fie exonerat de orice responsabilitate referitoare la conţinutul documentaţiei de atribuire şi la procedura aferentă pentru contractul de lucrări nr. 2001/16/P/PE/014-02, în condiţiile păstrării aceluiaşi amplasament, primarul Gutău a trebuit să preia această răspundere, deşi consideră că nu intră în atribuţiile unui edil faptul de a stabili amplasamentul unui obiectiv. “ Locul unui astfel de depozit nu se stabileşte de primar.

Există specialişti care şi-au pus semnătura pe documentele tehnice de la începutul proiectului. Eu pe aceia îi consider responsabili pentru alegerea locului” – a precizat Gutău. Printre principalele probleme sesizate vizavi de construirea depozitului ecologic de la Feţeni, se numără şi existenţa în zonă a unor izvoare subterane, riscul de contaminare a pânzei freatice din zona Feţeni – Goranu fiind destul de ridicat.

Alte titluri din editia curenta

Vâlcenii i-au tratat cu sictir pe politicieni
Deputatul Becşenescu, nesimţire fără limite
Oltchim trasformă în acţiuni datorii de 146 mil…
Şcolarii vâlceni nu vor primi laptele până la s…
Nicolae Popa, locotenentul lui Sorin Ovidiu Vântu
Şpârle şi Şopârle
Grupul Boromir, lider incontestabil în industri…
Urmărită general pentru că şi-a omorât propriul…
CSM Rm. Vâlcea – FCM Reşiţa 2-5 (0-1)
Enciclopedia judeţului Valcea pe internet
Presă şi politică
Restructurări la CEZ
Modificări în declararea şi plata impozitelor ş…
Încep lucrările la groapa de gunoi de la Feţeni
Număr mare de viroze

Leave a Response