Hoţii au devenit mai activi odată cu venirea iernii

luni, 12 noiembrie 2007

Hoţii au devenit mai activi odată cu venirea iernii

Banii de sub saltea furaţi de… „cumpărătorii de animale”

Odată cu venirea iernii, hoţii au intrat şi ei în febra „pregătirilor” pentru sezonul rece şi dau atacul mai „motivaţi” de iarna care bate la uşă. Aşa se face că la sfârşitul săptămânii recent încheiată unui localnic din comuna Fârtăţeşti, despre care aveau informaţia că a vândut mai multe animale, i-au furat aproape 7.000 de lei, iar de la o societate comercială din Horezu, un şofer a „subtilizat” opt butelii de aragaz, cu ajutorul unor complici.

Locuitorii din Fârtăţeşti care intenţionau să-şi vândă animalele din curte, scriau anunţuri pe care le puneau pe gardurile gospodăriilor. Acest lucru a atras miercuri atenţia hoţilor, care au observat un astfel de anunţ la familia lui Eugen Şovar (60 ani). Aflând din vecini că aceştia şi-a vândut animalele, cinci femei şi doi bărbaţi, au tăbărât în curtea localnicului şi în timp ce omul discuta cu bărbaţii, femeile, de etnie rromă, au pătruns în dormitor şi de sub saltea i-au furat 6.950 lei, bani proveniţi din vânzarea vitelor. Sub pretextul că bărbaţii au primit un telefon şi au găsit un alt chilipir de cumpărare a animalelor, indivizii au părăsit gospodăria, lăsându-l pe gospodar cu buza umflată. Poliţiştii încearcă acum să dea de urma hoţilor.

Butelii furate de un şofer din Işalniţa

În noaptea de vineri spre sâmbătă, angajata unei societăţi comerciale din Horezu a sunat la Poliţia din localitate şi a anunţat că doi bărbaţi şi o femeie au dat atacul în magazin şi i-au furat opt butelii de aragaz, pe care le-au încărcat într-o Dacie Logan. Doi agenţi de poliţie au plecat în căutarea şoferului, iar la un bar din oraşul Horezu l-au găsit pe acesta, răcorindu-se cu un suc şi bând o cafea, de bucurie că i-a reuşit „afacerea”. Luat la bani măruţi, în autoturismul lui Claudiu Şegău (34 ani), din Işalniţa-Dolj, au fost găsite cele opt butelii de aragaz. Poliţiştii încearcă să afle şi cine au fost ceilalţi doi complici, conducătorul urmând să dea acum cu subsemnatul şi să-i „toarne” pe amicii lui cu care a furat buteliile.

D. ├×ÎRCOMNICU

O mamă şi-a înjunghiat fiul cu cuţitul

Un băieţel în vârstă de 16 ani, Mihai D., din Rm. Vâlcea a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţe Craiova, fiind înjunghiat chiar de mama sa. Femeia, Marieta D. (51 ani) intrase într-un conflict deschis, care durează de mai multă vreme, cu fiul ei, despre care credea că are şi ceva afecţiuni psihice. Într-un moment de furie, adolescentul a fost înjunghiat în regiunea toracelui, iar starea sănăţii sale fiind gravă, a fost transportat la o altă unitate spitalicească decât cea din Rm. Vâlcea. În funcţie de evoluţia stării de sănătate a lui Mihai şi de numărul de zile de îngrijiri medicale, poliţiştii îi vor întcmi dosar penal şi vor face încadrarea.

D. ├×ÎRCOMNICU

O tânără cu handicap s-a înecat în Olt pe când strângea la lemne

Antoaneta M., o tânără de 25 de ani din oraşul Călimăneşti s-a înecat sâmbătă în râul Olt. Femeia a fost văzută când a alunecat, de un localnic, care a şi anunţat Poliţia din localitate. Grupul de pompieri civili din oraşul Călimăneşti au reuşit să o scoată la suprafaţă. Din primele cercetări a reieşit că tânăra care prezenta un handicap fizic locomotor, în timp ce stângea lemne de foc, s-a dezechilibrat şi a ajuns în Olt, unde s-a înecat.

D. ├×ÎRCOMNICU

Olanu, din Dănicei, accidentată mortal la Ioneşti de o autoutilitară

Vineri în jurul orei 18, în localitatea Ioneşti a fost accidentată mortal Ioana Olanu (44 ani), din comuna Dănicei-Vâlcea. Femeie mergea ca pieton pe partea carosabilă, din sensul opus din care venea o autoutilitară Dacia 1305. Şoferul Bogdan Ciocan (28 ani), din Piatra Olt nu a fost atent la volan şi a omorât-o pe femeie. La proba cu alcooltestul a reieşti că acesta nu a consumat băuturi alcoolice.

D. ├×ÎRCOMNICU

O tânără cu schizofrenie paranoidă a dispărut de acasă

Ramona Marian, o tânără de 33 de ani, din comuna Boişoara-Vâlcea a dispărut de acasă din data de 28 octombrie a.c. mama sa, Lucica, a anunţat poliţia în speranţa că cineva a văzut-o şi va anunţa cel mai apropiat post de poliţie. Tânăra era diagnosticată cu „schizofrenie paranoidă” şi nu se afla la prima tentativă de a părăsi, neanunţată, domiciliu. Cine poate da relaţii este rugat să sune la cel mai apropiat post de poliţie.

Foto. Ramona Marian

D. ├×ÎRCOMNICU

Alte titluri din editia curenta:

Crinu Popescu ţine morţiş să înfunde puşcăria

Adrian Cazan şi-a găsit…Naşul
Cinematograful Flacăra va fi modernizat de firma Casvil
Scandalul microbuzelor se poate lăsa cu demisii
Şedinţă extraordinară a CJ la Oltchim
Caz zguduitor la Vâlcea
Participaţia AVAS la Oltchim ar putea creşte prin conversia datoriilor în acţiuni
Hoţii au devenit mai activi odată cu venirea iernii
Şpârle şi Şopârle
Acţionarii Oltchim vor aproba vânzarea unităţilor din holdingul agroalimentar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe