Budapesta ne-a luat frica!

miercuri, 7 noiembrie 2007

Chiar şi în condiţiile în care suporterii vâlceni au lipsit din tribune,

Budapesta ne-a luat frica!

• „Galacticele” au umilit Ferencvaros, răzbunându-i astfel pe suporterii agresaţi la ultima „descălecare” a românilor în „pusta maghiară”

„Dacă batem în Ungaria ne asigurăm calificarea în faza următoare a competiţiei”, spunea înaintea disputei de la Budapesta antrenorul „chimist” Gheorghe Tadici. Ceea ce a fost în partida FTK Budapesta – Oltchim a demonstrat, din fericire, dife-renţa clară de valoare dintre cele două echipe, cu plusul în dreptul fetelor noastre. Cele două echipe se mai întâlniseră şi în semifinala Cupei Cupelor, în aprilie, când vâlcencele câştigau la 13 goluri avans acasă şi la un singur gol în capitala Ungariei.

Acum, însă, era cu totul altceva, se juca în Liga Campionilor. Mult mai experimentate în joc, vâlcencele au condus pe toată durata meciului, niciodată nefiind măcar egalate de gruparea gazdă. Mai mult, unguroaicele nu s-au apropiat la mai puţin de 2 goluri de „galactice”, 13-11, fiind scorul pauzei. Finalmente a fost 32-22, o victorie categorică a fetelor noastre, care se gândesc deja la meciul de vineri, acasă, cu Buducnost Podgorita. Raluca Ivan, Clara Vădineanu şi Iulia Puşcaşu au intrat şi ele la Oltchim pe final. Scorul final, 32-22, a fost stabilit de reuşitele „chimistelor” Ivan şi Meiroşu. Prin acest succes categoric s-a dat un răspuns sportiv lipsei de ospitalitate afişate de unguri, ei fiind şi cei care la meciul din Cupa Cupelor au avut un comportament barbar faţă de micuţa galerie vâlceană deplasată atunci la Budapesta.

Dinu şi Pâslaru, în poarta „chimistă”

Dacă în disputa de săptămâna trecută, cu Viborg, antrenorul Gheorghe Tadici (foto stânga) a apelat, pe final, la Talida Tolnai, acum în 95 la sută din timpul de joc, în Ungaria, poarta „chimistă” a fost apărată de Luminiţa Dinu (foto dreapta), care a avut o evoluţie foarte bună. Pe final, pentru a apăra un 7 metri, lucru care nu i-a reuşit, a intrat şi Tereza Pâslaru, aceasta rămânând în poarta vâlceană până la final.

Ramona Maier, golghetera meciului

Principala marcatoare a formaţiei vâlcene în acest meci a fost Ramona Maier, cu 9 goluri. Au mai înscris Meiroşu – 7, Nechita – 6, Gâlcă şi Beşe – câte 3, Luca, Lecuşanu, Cherăscu şi Ivan – fiecare câte 1 gol. Din nou, evoluţie dezamăgitoare la Oltchim a Narcisei Lecuşanu. În schimb, chiar dacă a înscris doar 3 goluri, Ionela Gâlcă a „hăituit” continuu apărarea ungară. De notat că pe final de meci a intrat în teren, la Oltchim, şi Roxana Cherăscu, revenită după o perioadă lungă de inactivitate datorată unei accidentări grave. Roxana chiar a înscris un gol, cel prin care s-a făcut 30-22. Conducător de joc de meserie, Cherăscu poate rezolva, în momentul în care îşi va reveni în totalitate, problema acestui post, de coordonator, atât la Oltchim cât mai ales la echipa naţională. Asta , în condiţiile în care, în ultima vreme, cealaltă jucătoare venită la Vâlcea pentru acest post, Roxana Gatzel, a avut numai ghinioane, fiind suspendată mai întâi pentru 6 luni pentru dublă semnătură, după care s-a accidentat grav.

Doar trei echipe au punctaj maxim: Hypo Viena, Gyor şi Oltchim

La sfârşitul săptămânii trecute s-au jucat partidele rundei cu numărul 2 în cele patru serii ale Ligii Campionilor la handbal feminin. Au fost rezultate interesante, totul culminând însă cu victoria categorică a vâlcencelor de la Oltchim în Ungaria, 32-22, în disputa cu FTK.

Slagelse a obţinut prima victorie

În Seria A, formaţia vâlcencei Aura Brădeanu, ETO Gyor, a învins la Ribarroja cu 31-28, după ce la pauză, maghiarele conduceau cu 18-13. În cealaltă partidă a seriei, Slagelse a trecut de Podravka Koprivnica, scor 27-19, cu 14-8 pentru formaţia Aniei Andersen, la pauză. Clasamentul seriei A: 1. Gyor 4p (55-45); 2. Slagelse 2p (44-43); 3, Podravka 2p (51-54); 4. Union Ribarroja 0p (55-63).

Surpriză la Ljubliana

În Seria B, suedezele de la IK Savehof au pierdut la Zvenigorod, trupa lui Trefilov câştigând cu scorul de 36-30, după ce la pauză rusoaicele aveau doar un gol avans, 15-14. Surpriza rundei secunde, în această serie, s-a consumat la Ljubljana, Krim pierzând acasă cu mult mai modesta FC Nurnberg, 31-30 pentru nemţoaice. În clasament toate echipele au câte 3 puncte, fiind despărţite de golaveraj.

Hypo defilează

În Seria C, Hypo Viena rămâne pe prima poziţie, în urma victoriei de acasă, 31-27 (18-12), cu Larvik. În celălalt meci al grupei, Lada Togliatti a câştigat la Skoplje, 298-25, cu un rezultat strâns la pauză, 14-13 pentru rusoaice. Clasament: 1. Hypo Viena 4p (61-55); 2. Lada Togliatti 2p (57-55); 3. Larvik 2p (54-55): 4. Kometal Skoplje 0p (49-56).

OLTCHIM, tot prima

Regina Europei, Oltchim, continuă marşul triumfal după victoria la 10 goluri în Ungaria, 32-22, şi îşi impune distanţa de 2 puncte faţă de următoarea clasată, Viborg, formaţie ce s-a impus în celălalt meci al grupei, cu Buducnost, scor 36-29. Clasament: 1. Oltchim 4p; 2. Viborg 2p; 3. Buducnost Podgorita 2p; 4. FTK Budapesta 0p.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe