Opt luni de căutare zadarnică a fetiţei dispărute din Berbeşti

luni, 22 octombrie 2007

 Opt luni de căutare zadarnică a fetiţei dispărute din Berbeşti

Judeţul Vâlcea este scena unor dispariţii misterioase, care au pus pe jar poliţia şi localnicii din zonele unde au avut loc dispariţiile. În acest an, cazurile de dispariţie sesizate până în prezent, au fost rezolvate în totalitate, rămânând învăluit în mister doar cazul fetiţei din Berbeşti, despre care nu s-a aflat nici o informaţie, deşi au fost făcute eforturi timp de mai bine de opt luni pentru găsirea ei, la care au participat aproape toţi localnicii.

Căutări zadarnice

Cazul care a pus la grea încercare capacitatea poliţiei de acţiune în cazul dispariţiilor de minori ,este însă cel legat de fetiţa de cinci ani din Berbeşti, care a dispărut fără urmă în urmă cu mai bine de opt luni, atunci când se îndrepta spre casa bunicii sale. Dispariţia Elvirei Ghioca nu a fost elucidată nici până acum, poliţiştii susţinând că fac în continuare eforturi pentru a o găsi.  În final, s-a ajuns la concluzia că părinţii fetiţei ar fi principalii suspecţi, dar până în prezent nu s-au găsit dovezi care să-i incrimineze. Alte zeci de dosare zac şi acum în fişetele poliţiştilor vâlceni, dar acestea sunt din anii trecuţi, iar în fiecare lună se înregistrează în jur de 100 de dispariţii, chiar şi câte două,trei pe zi, însă foarte puţine se dovedesc a avea un suport real. Cele mai vechi dosare, aflate în evidenţele poliţiei, sunt din anii’80. Cel care a zguduit recent Vâlcea, este însă fără îndoială cel al fetiţei de nouă ani de la Berbeşti, pe care sute de poliţişti şi localnici au căutat-o în zadar până acum. Elvira a dispărut în apropierea parcului de lângă casă, lăsând în urmă un mister total. Este, probabil, unul dintre cele mai misterioase cazuri înregistrate vreodată la IPJ Vâlcea, Serviciul de Investigaţii Criminale, Compartimentul Urmăriri, mai ales că, de la data dispariţiei nu a mai apărut absolut nici un indiciu cu privire la locul unde s-ar fi putut afla copila. Pe o distanţă de 200 de metri de locul dispariţiei, nu s-a descoperit nici măcar o scamă din hainele fetiţei, nimeni care să declare că ar fi văzut-o.

Familie dezorganizată

Primele suspiciuni au fost îndreptate şi atunci împotriva familiei, oameni săraci şi iubitori de alcool, care nu păreau atât de afectaţi pe cât ar fi trebuit de pierderea micuţei şi nici nu s-au arătat prea dispuşi să colaboreze cu poliţia pentru descoperirea micuţei. Surse din cadrul poliţiei, afirmă că, mama Elvirei a mai fost suspectată în anul 1994 pentru că şi-ar fi omorât un alt copil, făcut „din flori”. Copilul, lăsat închis într-o cameră a murit de frig. Mama lui nu a putut fi însă incriminată oficial. Mamei fetiţei i s-au luat probe ADN, care au fost incluse în sistemul de cercetări judiciare, astfel ca, în cazul în care se va găsi vreodată cadavrul fetiţei, ea să poată fi depistată cu ajutorul mamei. Dosarul dispariţiei Elvirei este în continuare înregistrat la poliţie cu autori necunoscuţi. O altă variantă luată în considerare de poliţişti este aceea că fetiţa ar fi fost vândută sau sechestrată pe undeva şi ar putea să apară într-o zi, astfel că a fost dată şi în urmărire generală.

Imagini în toată lumea

Fotografia ei a apărut în întreaga Europă, nu numai în România, prin Interpol. În plus, micuţa mai apare alături de alţi trei copii pe un poster realizat de Focus - Centrul Român pentru Copiii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual, în colaborare cu Inspectoratul General al Poliţiei, UNICEF şi Fundaţia „Salvaţi Copiii”. Zvonistica pe marginea acestui caz ,a cuprins fel de fel de variante, fie că fata ar fi fost omorâtă şi îngropată, fie că ar fi fost vândută peste hotare, pentru cerşetorie şi prostituţie, sau că a fost luată de ţigani, dar poliţiştii spun că au verificat până acum toate variantele, zeci de persoane fiind testate cu poligraful. Poliţiştii spun, că mai există încă şanse să fie găsită micuţa, dacă aceasta se mai află în viaţă.

Anda VLAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe