Ion Nicolae sabotează o investiţie legală a unei firme private

joi, 4 octombrie 2007

 Decizii suspecte ale Inspecţiei în Construcţii

Ion Nicolae sabotează o investiţie legală a unei firme private

Nu are rost să mai dezbatem scandalul ROVIMET – Bujoreni, caz arhicunoscut de cititorii noştri dar şi de cititorii altor patru ziare locale. În Bujoreni lucrările la un ansamblu de trei blocuri continuă deşi autorizaţiile de construcţii şi certificatele de urbanism au fost declarate, ca fiind ilegal acordate chiar de către reprezentanţii Inspecţiei în Construcţii şi de specialiştii din Consiliul Judeţean, care au acordat şi o amendă zdravănă emitentului ( primarul  Alexandru Roşu). Nimeni nu a „ îndrăznit” să suspende lucrările în acest şantier în care neregulile, ilegalităţile şi liberul arbitru au dat de cap unei armate de redactori care au scris şi nu ştiu câte sesizări la instituţiile statului pe lângă articole încercând să determine autorităţile să forţeze respectarea legii, a proprietăţii şi a drepturilor consumatorilor ( cei care vor cumpăra aceste locuinţe) dar şi ale altor proprietari din zonă. Şi presa centrală a relatat acest caz în care politicul pare a avea un cuvânt important de spus deşi nici unul dintre cei implicaţi nu recunoaşte iar prefectul pare a face jocul afaceristului Constantin (zis Crinu ) Popescu şi dând timp acestuia să finalizeze lucrarea. Vom prezenta azi un caz în care, deşi constructorul, beneficiarul şi proiectantul au făcut toate demersurile legale, au obţinut toate avizele solicitate şi au încercat să fie perfecţi din toate punctele de vedere  Inspecţia în Construcţii a procedat în alt mod  oprind lucrările.

Un bloc elegant şi scump

SC Dancomar a demarat lucrările unui imobil pe strada G-ral Magheru, nr 29, din Râmnicu Vâlcea. Obiectivul „ Bloc de locuinţe şi spaţii comerciale S+D+P+3 E” se află într-o zonă extrem de scumpă din punct de vedere imobiliar din Vâlcea, imediat lângă sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. Proiectantul SC ARHINET PLUS SRL  din Râmnicu Vâlcea şi executantul SC PROTECTICHIM SRL  sunt cunoscuţi pentru profesionalism şi seriozitate şi au  sute de lucrări executate în portofoliu. Înainte de realizarea obiectivului beneficiarul a obţinut toate avizele legale. A fost montat panoul prevăzut de lege care specifică datele despre beneficiar, executant, proiectant, termen de finalizare, nr. de autorizaţie de construcţie ( panou care lipsea în cazul ROVIMET) . Constructorul a adus în zonă o echipă de profesionişti şi utilaje moderne pentru a „scoate din pământ” construcţia, cum spun specialiştii, până la venirea iernii. Şantierul are un diriginte de şantier autorizat şi doi verificatori de proiect atestaţi, plus autorizaţie emisă de primarul municipiului iar toate taxele legale privind construirea au fost achitate.

Chichiţele unui liberal cusurgiu

Ion Nicolae, fost viceprimar, actualmente consilier municipal şi candidat PNL la Primăria Râmnicului a trecut pe strada cu pricina şi s-a gândit să revină în control cu oamenii care-l ajută în controalele „dificile”. Şi, în 25 septembrie, a încheiat un proces verbal de control. Nu a dat nici o sancţiune pecuniară deşi ar fi putut sări calul şi să o facă şi pe asta căutând nod în papură. Nu, omul pur şi simplu a încercat să-l întârzie pe constructor şi să crească cheltuielile beneficiarului . A dispus ( PV 339/26.09.2007): „Oprirea lucrărilor până la aducerea la îndeplinire a condiţiilor impuse prin AC şi luarea urgentă a măsurilor de punere în siguranţă a proprietăţilor învecinate şi a construcţiei existente pe latura de nord…..”
În realitate măsurile de siguranţă se iau tocmai prin continuarea lucrărilor nu prin stoparea ei iar domnul Nicolae s-a agăţat de fapt de nişte neconcordanţe dintre unele planşe ale proiectului după care lucra constructorul şi cele existente la dosarul depus în primărie invocând câţiva centrimetri în plus, atenţie, nu ocupaţi de construcţia ce se realizează şi nici aparţinând altui proprietar, ci un fel de deplasare a întregului ansamblu cu câţiva centrimetri pe aceeaşi proprietate.

Oameni cu bun simţ

Ion Georgescu, administrator SC Dancomar : „ Am pierdut o săptămână, sper ca astăzi, după ce le trimitem toate actele, dispoziţiile de şantier, planşele, măsurile ce le-am luat, să ne lase să ne continuăm treaba. Nu vreau să interpretez incidentul în nici un fel şi în sinea mea continui să cred că nu poate să fie ceva politic deşi toţi cunoscuţi mi-au spus că domnul Nicolae nu a mai dispus sistarea lucrărilor pentru nimeni, nici pentru cazuri grave nu ca la noi.”
Doru Horincar , inginer şef la SC PROTECTCHIM SRL : „ Nu ştiu ce să zic. La experianţa mea pe timpul frumos care a fost sunt sigur că puteam face lucrarea fără nici un fel de lucrări de sprijin. Noi am respectat mereu legislaţia, am făcut şi de această dată după proiect. Lucrez cu oameni profesionisşti, din păcate am blocat acolo un utilaj care ar trebui să escaveze zilnic mulţi metri cubi şi se anunţă şi ploile. Cred că se puteau remedia imperfecţiunile de pe planşe şi dacă nu se sista lucrarea. În fine vom încerca să recuperăm zilele pierdute pentru că trebuie să ne respectăm termenul de finalizare chiar dacă apar şi astfel de situaţii.“

Traian Guminski

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe