„Galacticele” conduc grupa D în Liga Campionilor

miercuri, 31 octombrie 2007

După victoria cu nordicele de la Viborg,

„Galacticele” conduc grupa D în Liga Campionilor

„V-am spus eu că Viborg e o echipă bună?! Ghinionul lor e că au dat de o echipă şi mai bună”, a spus, vădit emoţionat, şi fericit, la final, inginerul Ioan Gavrilescu, preşedintele clubului vâlcean. De altfel, pe toată durata meciului, Gavrilescu a trăit la intensitate ma-ximă fiecare fază. S-a bucurat pentru reuşitele fetelor sale şi a fost trist la fiecare ratare a acestora. „În 30 de ani de când sunt preşedinte la acest club, am învăţat multe. E adevărat că Viborg are prima şansă la câştigarea grupei, aşa că eu m-aş mulţumi şi cu un egal. Dacă batem atunci demonstrăm că,  avem putere să ne luptăm pentru câştigarea competiţiei”, spunea, la conferinţa de presă dinaintea meciului cu danezele, inginerul Gavrilescu. Acesta a re-amintit faptul că Viborg este creditată ca principala câştigătoare a Ligii, anul acesta, urmată de învinsa noastră din finala Supercupei, gruparea lui Trefilov, Zvezda Zvenigorod, şi abia pe locul trei este Oltchim. Reamintim că în primul meci al Grupei D în Liga Campionilor, Oltchim a câştigat, 33-30 cu gruparea daneză Viborg şi au preluat şefia seriei.

Vărzaru, fluierată în Polivalentă

„Chimistele n-au nici o şansă” – declara singura jucătoare româncă din lotul danez, vâlceanca Cristina Vărzaru. Declaraţia sa arogantă a fost imediată taxată de galerie, care a fluierat-o şi huidui-o pe ex-chimistă pe toată durata meciului. „Iaşi afară / Javră ordinară” sau „Ai uitat / De unde ai plecat” – au fost doar câteva scandări ale băieţilor de la Brigada Zăvoi. Altfel, galeria lui Mircea şi-a făcut cu prisosinţă datoria, încurajându-le pe „galactice” pe toată durata meciului. „Liga Campionilor / Pe masa vâlcenilor”- a fost refrenul cel mai des cântat de Brigada Zăvoi în meciul de debut, după şase ani de pauză, pentru Oltchim în cea mai titrată competiţie europeană inter-cluburi. „A fost doar o înfrângere, sunt tristă pentru că nu-mi place să pierd acolo unde sunt. Acum sunt la Viborg şi asta e! Dar, mai sunt alte cinci partide şi trebuie să o luăm de la capăt. Astăzi, mi-a plăcut  întreaga echipă la Oltchim, cu un plus pentru Toto (Talida Tolnai) – care ne-a cam scos câteva mingi din poartă, deşi şi Huţu (Luminiţa Dinu) apărase bine până atunci” – a declarat după meci, Vărzaru, căreia mai mulţi suporteri vâlceni i-au arătat obrazul. Cristina Vărzaru s-a operat de curând la picior şi ratează prezenţa la naţională pentru „Trofeul Carpaţi” şi Campionatul Mondial din decembrie, anul acesta, în Franţa.

Marea surpriză a primei etape s-a produs la Gyor

Slagelse, deţinătoarea trofeului, umilită de echipa Aurei Brădeanu

La sfârşitul săptămânii trecute s-au jucat partidele tutu-ror celor patru grupe ale Ligii Campionilor la handbal feminin, prima etapă. Să vedem care au fost rezultatele, clasamentul seriilor după runda de debut şi programul meciurilor viitoare din runda secundă. În prima rundă s-au consemnat deja câteva surprize, danezele de la Slagelse fiind învinse clar de unguroaicele de la Gyor, Zvezda a făcut doar egal la Nurnberg iar Lada a pierdut acasă cu Hypo Viena.

Slagelse, numele tău e umilinţă

Formaţia vâlcencei Aura Brădeanu, Gyor, a început cum nu se poate mai bine această ediţie de Liga Campionilor. Unguroaicele au învins la scor pe Slagelse, nimeni alta decât deţinătoarea Ligii Campionilor. Trupa Aniei Andersen a pierdut categoric în Ungaria, 17-24 şi gruparea daneză se clatină serios. În celălalt meci al grupei A, mai vechea noastră cunoştinţă, formaţia croată Podravka Koprivnica a învins acasă pe Union Ribarroja. Rezultate: Gyor – Slagelse 24-17; Podravka – Union Ribarroja 32-27.

Trefilov, pas greşit în Germania

În Grupa B, Krim Ljubljana a câştigat la o diferenţă de un gol în Suedia, la Savehof, iar la Nurnberg, în Germania s-a consemnat o altă surpriză, FC Nurnberg şi Zvezda Zvenigorod, echipa lui Trefilov, au făcut egal, 27-27. Rezultate: IK Savehof – Krim Ljubljana 30-31; FC Nurnberg – Zvezda Zvenigorod 27-27.

Hypo a „încălecat” Lada

Norvegiencele de la Larvik sunt lidere atât în campionatul intern cât şi în Grupa C după disputarea primei runde în această grupă. Larvik a câştigat acasă cu formaţia macedoneană Kometal Skoplje, 27-24. În celălalt meci al grupei, o altă surpriză, Hypo Viena a învins în Rusia pe Lada, finalista de anul trecut a Ligii Campionilor. Rezultate: Larvik – Kometal 27-24; Lada Togliatti – Hypo Viena 28-30.
Ionel GEREA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe