Fotbalul judeţean, oază de scandal

miercuri, 10 octombrie 2007

Fotbalul judeţean, oază de scandal

I-a rupt echipamentul „fluieraşului“

La meciul AS Pietrari – Viitorul Buneşti, jucătorul gazdelor, Laurenţiu Fieraru, a fost eliminat de arbitrul Mihai Ghinea pentru cumul de cartonaşe galbene. În acel moment (era minutul 35), Fieraru l-a lovit pe central cu pumnul în faţă şi i-a rupt bluza de la echipamentul de arbitru. Pentru faptele sale, Fieraru a fost suspendat de comisie pe o perioadă de 12 etape şi penalizat conform regulamentului. Jucătorul Constantin Mişcoci, de la CSR Măciuca, la meciul cu Prima Prundeni, a lovit cu palma un adversar şi l-a strâns de gât pe centralul Rareş Căpăţâneanu. Meciul a fost, totuşi, unul sportiv, cazul acesta fiind regretat chiar şi de gazde. Pentru fapta sa, însă, Mişcoci va sta pe tuşă timp de 6 etape. Iulian Vasile, de la Zorile Scundu, deşi era jucător de rezervă, a pătruns pe teren în timpul meciului cu Avântul Amărăşti, a scuipat arbitrul asistent şi l-a lovit pe central (Dumitru Rotariu). În acelaşi meci, fratele acestuia, Vasile Marius, a fost eliminat în minutul 51 pentru injurii la adresa arbitrilor. Ambii fraţi Vasile vor lua o „pauză” de joc pentru 3 etape.

Poenaru  suspendat pentru că a insultat

Hidroelectra Rm. Vâlcea – CSM II Rm. Vâlcea a fost meciul ce i-a atras lui Mircea Poenaru sancţionarea sa pe linie sportivă. Fostul director al sportului vâlcean l-a insultat pe arbitrul Popescu, pe care l-a făcut „dobitoc, fraier şi chior“, iar la pauză Mircea a vrut să meargă la vestiare, fiind oprit de oamenii de ordine. Pentru că în parte şi-a recunoscut faptele şi este în general un om calm şi civilizat, el a beneficiat de circumstanţe atenuante şi a fost suspendat doar pentru o lună. Un comportament asemănător l-a avut la meciul ALX Mateeşti – Cerna Fârtăţeşti şi primarul localităţii Fârtăţeşti, binecunsocutul Nicu Voicescu, aflat în tribună ca spectator, dar înregistrat în actele de la AJF Vâlcea ca oficial al echipei Cerna. Pentru că a înjurat brigada de arbitri, primarul Nicu Voicescu a fost suspendat pentru 3 luni.

Mai grav! Un arbitru în activitate incită la violenţă

Au fost probleme şi la meciul din Liga a IV-a, Energia Malaia – Dinamo Horezu. Jucătorul oaspeţilor, Marius Temenel, a fost eliminat pentru oprirea adversarului într-o situaţie clară de gol, motiv pentru care va sta o etapă. Liviu Bolcu, tot de la oaspeţi, a lovit un adversar cu piciorul când mingea era în joc şi va sta 2 etape. Tot atât a primit jucătorul gazdelor, Ion Lala, pentru lovirea adversarului cu genunchiul în spate când jocul era oprit. Antrenorul gazdelor, Cristi Bora, a fost eliminat de pe terenul de joc pentru proteste vehemente la deciziile arbitrului şi va sta 3 etape. A mai fost un caz, culmea, provocat de un arbitru, dar care, la ora meciului, era jucător. E vorba de Emil Zaharioiu, de la Energia Malaia, care, deşi era îmbrăcat civil, a incitat la violenţă, motiv pentru care va sta 3 etape. Fiind arbitru în activitate, Zaharioiu va fi judecat şi de comisia condusă de profesorul Grigore Tomoiagă. La acelaşi meci, pentru comportarea sa, Gheorghe Vangu, de la gazde, a primit un avertisment.

Observatorul a depistat că un bătăuş a evoluat pe fals!

• delegatul care l-a băgat în teren a fost suspendat şase luni

La meciul Sportul Genuneni – Unirea Tomşani, jucătorul gazdelor Alexandru Călugăriţoiu i-a înjurat pe arbitri şi a fost eliminat, iar acum va sta 3 etape. În teren a intrat la gazde şi un jucător ce a evoluat pe fals, pe legitimaţia unui junior, Bogdan Popescu. Jucătorul ce a evoluat „pe fals” la gazde, a lovit un adversar în timpul meciului, a fost eliminat, însă, înainte de a părăsi terenul de joc, i-a dat o palmă cu violenţă adversarului. Observatorul jocului, Florin Mănoiu, secretarul general al AJF Vâlcea, a aflat de la spectatori că cel ce a lovit este altul decât cel trecut în raport, fapt uşor de depistat, de altfel. Comisia a decis pierderea meciului de către gazde cu scorul de 3-0, iar delegatul Dumitru ├×ăpârluie de la Genuneni s-a ales cu şase luni de suspendare pentru introducerea de jucători pe fals în teren.           

Cei patru contestaţi au fost trei: Luca şi Matei

La meciul de fotbal Olteţul Bălceşti - Rapid Voiceşti, echipa  oaspete a contestat 4 jucători de la gazde. Dintre aceştia, la Comisia de Disciplină a AJF Vâlcea s-au prezentat 3 jucători, dintre care unul era analfabet şi nu a ştiut să-şi scrie numele. Astfel, precum în celebra butadă biblică, doar doi au mai fost cu uşurinţă identificaţi. Absenţa celui de-al patrulea contestat a făcut ca meciul să fie omologat cu scorul de 3-0 în favoarea echipei Rapid Voiceşti.

Decizii blânde în cazul meciului întrerupt la Olanu

În şedinţa anterioară a Comisiei de Disciplină a AJF Vâlcea fusese amânată luarea unei decizii în cazul celor întâmplate la meciul Viitorul Olanu – Ştiinţa Laloşu. Atunci, arbitrul central Claudiu Duţă a întrerupt jocul de teama ameninţărilor venite de la antrenorul-jucător al gazdelor, Marin Catargiu. De data asta s-a continuat discuţia şi a fost analizat cazul în profunzime. Apoi deciziile s-au luat. Meciul a fost dat ca şi câştigat cu 3-0 de Ştiinţa Laloşu, iar Marin Catargiu va sta 8 etape. Potrivit spuselor unuia dintre membrii Comisiei, s-a căutat cu insistenţă să se ia cele mai blânde decizii în acest caz pentru a se aplana pe viitor alte conflicte. (I. Gerea)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe