„Expresul” de Vâlcea a depăşit Rapidul

luni, 8 octombrie 2007

„Expresul” de Vâlcea a depăşit Rapidul

• la formaţia vâlceană a debutat, pentru 20 de minute, ex-zălăuanca Talida Tolnai

„Galacticele” revin printre pământeni, titrau, înaintea meciului cu Rapid, publicaţiile locale despre gruparea antrenată de profesorul Gheorghe Tadici. După „escapadele” europene, soldate cu succese depline, fetele noastre au revenit la sfârşitul săptămânii trecute în Polivalentă pentru meciul din Liga Naţională cu un adversar mai mult decât modest, Rapid Bucureşti. Rămasă în prima divizie datorită manevrelor făcute la federaţie, gruparea de sub Podul Grant n-a strâns decât patru puncte în cele şase partide disputate până la ora jocului de la Vâlcea. Cum nu se putea pune problema învingătoarei, singura necunoscută era la câte goluri diferenţă va bate Vâlcea. Până la urmă au fost 12, cu 20-13 la pauză şi 39-27, final. Am consemnat şi o premieră în minutul 40 al meciului cu bucureştencele, debutul în poarta vâlceană a ex-zălăuancei Talida Tolnai, venită la Vâlcea la schimb cu Mihaela Smedescu.

Început în forţă al „chimistelor”

Startul de meci aduce avansul gazdelor, 2-0, cu golurile semnate de Lecuşanu. Rapidistele egalează însă, dar Vâlcea face 3-2 după reuşita Steluţei Luca. Iarăşi se face 3-3, însă Maier readuce echipa vâlceană în avantaj, 4-3. Era momentul din care apare desprinderea vâlcencelor. Maier mai punctează de trei ori, apoi Gâlcă de două ori, astfel că în minutul 10 era 9-5. la jumătatea primei reprize, după reuşita aceleaşi Maier, era 12-7. În minutul 20 Vâlcea conducea cu 13-9, iar în minutul 25 era 17-11. Pauza aduce avantajul liniştitor al gazdelor, 20-13.

A debutat Talida

La cinci minute de la reluare era 22-14, iar în minutul 40 „galacticele” aveau 8 goluri avans, 24-16.Esta momentul în care în poarta vâlceană debutează Talida Tolnai. Jocul curge, însă, parcă într-o singură direcţie, Vâlcea marchează, dar şi oaspetele simt că Tolnai e nepregătită, trag la poartă şi mai reduc din diferenţă. Tadici e nemulţumit de atitudinea unor jucătoare şi de faptul că nu tratează jocul în serios. Noroc cu Maier care înscrie gol după gol şi măreşte avantajul vâlcencelor. Scor final, Oltchim – Rapid 39-27, şi fetele noastre mai adaugă două puncte în clasament, având punctaj maxim.

Fiecare portar, câte 9 goluri primite

Potrivit statisticii, cei trei portari vâlceni au apărat fiecare câte 20 de minute, în partida cu Rapid. Acestea au primit însă, fiecare câte 9 goluri, lucru ce l-a nemulţumit pe profesorul Tadici. „E adevărat că fiecare portar a primit câte 9 goluri. e mult, e adevărat. Dar multe goluri s-au dat pentru că jucătoarele de la Rapid au trecut de unele jucătoare de la noi de parcă acestea erau nişte jaloane. Păi ce să fac? Nici la un meci nu mă pot baza pe jucătoare ca Manea sau altele??  Tot astea care joacă în meciurile tari să ducă greul şi aici?! Ce dacă am bătut pe Zvezda. Unele dintre jucătoare au tratat meciul acesta ca un antrenament, n-au fost serioase. Nu trebuiau să se dea <> aici, că ele sunt mari valori. Luni aveam de gând să le dau liber, dar pentru asta le chem la antrenament”, a spus Tadici la finalul meciului.

Cinci din cinci, la 7 metri

În partida cu Rapid, „chimistele” au beneficiat de cinci aruncări de la 7 metri, toate transformate. Au punctat pe rând Lecuşanu (min. 3, 2-0), Vali Ardean (min. 10, 8-5 şi min. 12, 10-6), respectiv Clara Vădineanu (min. 46, 29-22 şi min. 50, 31-23). În schimb, trupa de sub Podul Grant a avut şase aruncări de la 7 metri, cinci dintre acestea fiind transformate de cea mai bună jucătoare rapidistă, Ionela Dinu, în minutele 5 (2-2), 9 (5-7), 12 (8-13), 33 (14-21) şi 40 (17-24). O singură dată, deşi a marcat, dar nu a executat regulamentar, golul Ionelei Dinu nu a fost validat de arbitri. Doi arbitri care au condus cu greşeli acest meci, Cătălin Lascu (Arad) şi Marcel Sas (Oradea).

Maier a fost cea mai bună marcatoare

Principala marcatoare a formaţiei vâlcene în acest meci a fost Ramona Maier, cu 16 puncte. Au mai punctat Ionela Gâlcă (foto) – 8 g, Vali Ardean – 4, Clara Vădineanu – 3, Adina Meiroşu, Vali Beşe şi Narcisa Lecuşanu – fiecare câte 2, Steluţa Luca şi Adriana ├×ăcălie – fiecare câte 1 gol. De la formaţia bucureşteană, cele mai multe reuşite le-a avut Ionela Dinu – 10, urmată de Mihaela Drica – 7.  (Ionel GEREA)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe