Valea Oltului blocată de un tir cu anvelope care s-a ciocnit de unul cu bere

miercuri, 19 septembrie 2007

 Valea Oltului blocată de un tir cu anvelope care s-a ciocnit de unul cu bere

Marţi dimineaţa, la ora 8,50, Valea Oltului, pe variantă, a fost blocată mai bine de patru ore din cauza unui tir care a fost pus de-a curmezişul. Vinovăţia aparţine conducătorului “mastodontului” care nemaiputându-l redresa, a intrat pe contrasens şi a lovit un camion cu bere. Şoferul camionului cu bere a fost scos după mai bine de 30 de minute din fiarele contorsionate, fiind transportat în stare gravă la spital. Tot marţi, într-un alt accident rutier la Slătioara, în care a fost implicat un microbuz, un om a murit şi alţi trei au fost răniţi.

Valea Oltului, pe variantă, a fost marţi închisă de la ora 8,45 la 12,45 din cauza unui grav accident rutier petrecut la Seaca, în localitatea Călimăneşti-Vâlcea. Pe DN 7A, la kilometri 197, tirul cu numărul AR-08-LZN, într-o curbă uşoară, a intrat în derapaj, a prins acostamentul, pe care a rulat câteva sute de metri, după care maşina nemaiputând fi redresată de Dan Dragomir (21 ani), bărbatul aflat la volan, a intrat în coliziune frontală cu un camion încărcat cu bere, cu numărul MS-14-DNL, ce circula regulamentar din sens invers. Pompierii militari vâlceni, de la serviciul de Descarcerare, s-au luptat mai bine de 30 de minte să taie cabina camionului cu bere. Din fiarele contorsionate a fost scos, fiind rănit grav, conducătorul auto S. Virgil (33 ani), acesta fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţe Vâlcea. Dan Dragomir, conducătorul tirului cu anvelope a declarat că din cauza neatenţiei, în momentul în care butona la radiocasetofon, a prins o porţiune cu denivelări în asfalt, moment în care vehiculul nu a mai putut fi redresat, existând pericolul să se răstoarne pe calea ferată aflată în imediata apropiere a şoselei. A tras însă brusc de volan să nu intre cu camionul în prăpastie şi atunci camionul cu anvelope a lovit camionul cu bere din faţa sa, blocând apoi şoseaua.

O depăşire neregulamentară, un mort şi trei răniţi

Tot marţi dimineaţa, la ora 8,05, în localitatea Slătioara a avut loc un alt accident rutier, în care au fost implicate un VW Pasat şi un microbuz, Ford Tranzit. Şoferul Pasatului cu număr de Gorj,  Victor Pătruţi (46 ani), din Bumbeşti-Jiu-Gorj, a intrat în depăşirea neinspirată a unui mopedist, moment în care, din sens invers circula microbuzul, care a fost acroşat de autoturismul intrat în depăşire. Din impactul celor două maşini, Pasatul s-a răsturnat în şanţ, iar microbuzul s-a răsturnat peste mopedistul. În urma coliziunii, şoferul de pe Pasat a decedat pe loc, iar alte trei persoane au fost rănite. Şoferul Florin Diţă (24 ani), din Târgu Jiu, de pe Ford a fost rănit, dar şi o pasageră, de 24 de ani, singura persoană pasager aflată în microbuz, ambii fiind internaţi în spital. Tot din accident, s-a ales cu fractură de umăr şi de femur stâng mopedistul Daniel Diaconu (21 ani), din Berbeşti.

Şi caii se sperie

O căruţă încărcată cu coceni, s-a răsturnat în timp ce trecea pe marginea pârâului Trepteanca. Vizitiul, Gheorghe Stoicănescu (37 ani), din Olanu nu s-a mai putut ţine la caii care s-au speriat şi au luat-o la fugă. Pe încărcătura cu coceni se afla Elena (32 ani), soţia conducătorului atelajului, care a fost rănită grav, fiind internată în spital, medicii diagnosticând-o cu tasare de coloană lombară.
Dorel ├×ÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe