Primarul Gutău investeşte zeci de miliarde în şcolile municipiului

miercuri, 12 septembrie 2007

 Primarul Gutău investeşte zeci de miliarde în şcolile municipiului

 

Desfăşurarea în bune condiţii la Râmnicu Vâlcea a anului şcolar 2007 - 2008 a fost permanent în atenţia administraţiei locale a municipiului. În acest sens, numai în lunile iunie, iulie şi august, prin trei rectificări de buget, s-au alocat 2.026.000 lei pentru unităţile de învăţământ din Râmnic, din care 1.838.000 lei pentru reparaţii curente. În consecinţă, în perioada de vară s-au executat reparaţii curente la toate şcolile din oraş, printre lucrări numărându-se înlocuirea tâmplăriei la Grădiniţa Traian, Şcoala Tache Ionescu, Şcoala generală nr. 10, Grupul Şcolar General Magheru, Grădiniţa Sud şi Şcoala Generală nr. 2, reparaţii la sălile de sport de la Grupul Şcolar Henri Coandă şi de la Şcoala Generală nr. 13 sau amenajări interioare, în conformitate cu normele europene, la anexele tuturor grădiniţelor cu program prelungit din municipiu. La capitolul lucrări mari se poate menţiona finalizarea celor începute la construcţia Grădiniţei nr. 6 cu 12 grupe - Ostroveni, la Grădiniţa Ostroveni 3, la şcolile Râureni şi Goranu-Feţeni şi la internatul Colegiului Tehnic Energetic.

Vor fi începute - într-un ritm accelerat, datorită susţinerii financiare a bugetului local - lucrările de execuţie a terenurilor de sport de la colegiile naţionale Mircea cel Bătrân şi Alexandru Lahovari, precum şi mansardarea Grădiniţei Sud. La nivelul întregului an 2007, pentru unităţile de învăţământ din Râmnic s-a alocat din bugetul local un total de 12.183.800 lei, din care pentru reparaţii curente 5.599.600 lei. Alături de aceste sume, s-au mai acordat şi bani de la bugetul de stat, cu care s-au realizat lucrări de amenajări interioare şi exterioare la şase grădiniţe şi la alte şase şcoli şi licee din oraş.

Strada Pinului a fost asfaltată

Direcţia Administrării Domeniului Public a finalizat marţi lucrările de pe strada Pinului, lucrări care au constat în bordurare şi asfaltare. La începutul săptămânii a debutat şi reabilitarea străzii Zăvoieni, unde deja s-au bordurat şi asfaltat 50 de metri din lungimea totală de 300 m a străzii. De asemenea, au început lucrările de asfaltare în zona blocului M4, precum şi în vecinătatea noului local al Grădiniţei nr. 6 Ostroveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe