Presa vâlceană atacată de nebuni

miercuri, 12 septembrie 2007

Presa vâlceană atacată de nebuni

Alături de alte publicaţii din judeţ „Ziarul de Vâlcea” a încercat să stopeze un şir de ilegalităţi şi să atragă atenţia asupra unor nereguli din primăria Bujoreni care a admis ca pe teritoriul comunei limitrofe Râmnicului societatea comercială aparţinând controversatului om de afaceri Crinu Popescu să ridice ilegal un minicartier. Am fost nevoiţi să alergăm după probe şi documente, să investigăm aidoma unor ofiţeri de la Criminalitate pentru a pune la dispoziţia autorităţilor toate dovezile ilegalităţilor. Ne-am mirat uneori de încetineala unor funcţionari publici, de necunoaşterea legilor de către edilul din Bujoreni, de cât de uşor încalcă unii legea iar alături de alţi ziarişti am făcut eforturi deosebite pentru a scoate adevărul la iveală şi a sensibiliza organele care sunt îndreptăţite să ia măsuri. Suntem siguri că toate redacţiile din Vâlcea ştiu acum ce se întâmplă la Bujoreni şi cunosc cazul ROVIMET – Crinu Popescu- Cartierul Primăverii. În aceste condiţii interviul publicat miercuri în cotidianul „ Monitorul de Vâlcea” reprezintă o grotescă deformare a realităţii de către un editor care, pentru un contract de publicitate probabil mizerabil, l-a lăsat pe Crinu Popescu să insulte şi să jignească câteva zeci de ziarişti din redacţiile ziarelor Curierul de Vâlcea, Ziarul de Vâlcea, Viaţa Vâlcii şi Vocea Vâlcii.

Trist este că interviul a fost luat de redactorul şef  Daciana Mitrache Stoica, care a învăţat meserie la Curierul de Vâlcea, primul cotidian din România şi cunoaşte adevărul. Numai un om hărţuit de propriile sale vini, disperat că nu mai poate continua şirul ţepelor prin care s-a îmbogăţit, dornic de răzbunare pe cei care l-au demascat, poate susţine asemenea aberaţii. Ne-a acuzat că i-am solicitat 100 de milioane de lei pentru a nu scrie nimic şi pentru că am început să-l atacăm că nu ne-a dat banii. Este un mincinos ordinar, avem martori şi îi vom aduce în instanţă că am refuzat de mai multe ori să primim bani ( negri sau pe acte) de la acest individ. Doar un inconştient ar putea să ia bani de la un delator care a lăsat Râmnicul fără primar patru luni numai pentru că acesta nu a fost de acord să-i dea o autorizaţie ilegală. În acelaşi interviu halucinant susţine că am primit aceşti bani de la o familie cu care se află în litigiu. De azi se va afla şi cu noi pentru că nu-l mai iertăm. Să-l ierte judecătorii dacă aduce certificatul de bolnav psihic în dosar. Pe cei de la Curierul de Vâlcea i-a acuzat că scriu împotriva lui pentru că au fost şantajaţi de primarul Gutău. O aberaţie inimaginabilă.

Nimeni nu a auzit încă ca un patron de presă sau un redactor să fie şantajat de un primar. Cu ce naiba putea să-l şantajeze primarul pe un om ca Nenea Barbu, decanul de vârstă al profesioniştilor din presa vâlceană? Iar despre cei de la Vocea Vâlcii şi Viaţa Vâlcii, chiar dacă nu suntem în cele mai bune relaţii cu ei, nu se poate spune că sunt controlaţi de Mircia Gutău şi că aceste două ziare aparţin edilului Râmnicului. Tot judeţul ştie că cele două publicaţii sunt pe piaţă dinainte ca Mircia Gutău să fie primar şi că  redacţiile lor nu au putut fi aservite niciodată  de un grup politic. Sperăm că cele trei ziare vor acţiona şi ele în instanţă pentru a obţine o binemeritată condamnare a afaceristului dubios şi a celor care-l sprijină fără ruşine acceptând să arunce cu noroi în breasla presei vâlcene. Pentru că cel care ajută un infractor devine complice cu el iar stimulentul financiar nu este în nici un caz o circumstanţă atenuantă ci din contră una agravantă.

Traian Guminski

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe