Opt răniţi şi un mort pe şoselele din Vâlcea

miercuri, 26 septembrie 2007

 Opt răniţi şi un mort pe şoselele din Vâlcea

La sfârşitul săptămânii trecute şi în prima zi a acestei săptămâni, opt oameni s-au ales cu răni grave, unii chiar cu infirmităţi, iar altul a decedat în urma accidentelor rutiere petrecute în judeţul Vâlcea. Seria evenimentelor de circulaţie pare să nu se mai oprească. Poliţiştii au înăsprit controalele, şi numai în ziua de duminică au dat 177 de amenzi la legea circulaţiei, dar evenimentele rutiere tot nu s-au diminuat. Ba din contră!

În ziua de duminică poliţiştii rutierişti au dat amenzi în valoare de 20.891 lei, aproape 100 numai la depăşirea regimului de viteză. Adj. şefului IPJ Vâlcea, cms. şef Florian Marin, care răspunde pe linie rutieră, spune că a cerut înăsprirea controalelor, că va lăsa, fără permise, pe cât mai mulţi conducători auto care nu respectă regulile rutiere. Cu toate acestea fenomenul accidentelor rutiere are rădăcini mult mai adânci: “Deschiderea circulaţiei pe DN 7 pentru maşinile de mare tonaj, a făcut ca multe vehicule care circulau pe DN 1 să circule acum pe teritoriul judeţului Vâlcea. Lipsa de educaţie rutieră a participanţilor la trafic, uşurinţa cu care se obţine permisul auto, parteneriatele cu o eficienţă extrem de scăzută, infrastructura subdimensionată, sunt doar câteva din cauze. Consumul de alcool în rândul şoferilor ne dă peste cap! Nu ştiu ce să mai înţeleg! Le-am cerut poliţiştilor să nu treacă nicio abatere de la normele rutiere cu vederea, fără să o sancţioneze”, a spus cms. şef Florian Marin.

Şoferii băuţi, neatenţi sau prea distraţi fac accidente pe bandă rulantă

Primul accident din ziua de duminică a avut loc la ora 7,20, când şoferul unei Dacii Logan, Andrei Cătălinoiu (22 ani), din Râmnicu Vâlcea, în localitatea Stupărei, din cauza vitezei neadaptată la trafic, a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un Renault Clio-Symbol, care circula regulamentar din sens invers. Autoturismul Renault a fost proiectat într-o Dacia Breack, de pe marginea şoselei, staţionată şi al cărei şofer aştepta să se încadreze pe drumul principal. Din accident Din coliziunea în lanţ, a fost rănit şoferul din Renault, un pasager din aceeaşi maşină, iar din Dacia Logan a fost rpnit şoferul şi al alt pasager, cu toţii fiind internaţi în spital. Conducătorul Loganului a refuzat să i se ia probe cu alcooltestul, fiindu-i astfel recoltate probe de sânge.

La ora 12, la Măldăreşti a avut loc un alt accident, din care un om a murit iar altul a fost grav rănit. Georgel Velcu (70 ani), din Braşov, a aţipit la volan, a intrat pe celălalt sens de mers şi apoi s-a răsturnat cu maşina în şanţ. Din accident a murit Sevastiţa Turceanu (66 ani), din Fărcăşeşti-Gorj şi a fost rănit Pompiliu Turceanu, soţul femeii decedate. Alt accident a avut loc la Fârtăţeşti, unde şoferul unei Dacii, Marian Cornaciu (26 ani), din Mădulari, fiind în discuţii, cu o jună de 17 ani, a pierdut controlul volanului şi s-a lovit cu maşina de un copac. O tânără de 17 ani, Nicoleta Răduţ s-a ales cu fractură la mâna dreaptă. Şi ieri, la ora 5,45 în comuna Costeşti, Constantin Ilea (42 ani), din Şimian-Mehedinţi, fiind băut la volanul unui Renault Scenic a ieşit cu maşina de pe şosea şi a intrat într-un cap de pod. Şoferul s-a ales cu dublă fractură la antebraţ.

Dorel ├×ÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe