Opt răniţi şi şase maşini implicate în două accidente rutiere

luni, 17 septembrie 2007

 Opt răniţi şi şase maşini implicate în două accidente rutiere

După două zile de acalmie, fără accidente rutiere, de la acţiunea în forţă a poliţiştilor de la Serviciul Poliţiei Rutiere Vâlcea, prin care s-a încercat temperarea şoferilor mai... „năbădăioşi”, care uită să ridice piciorul de pe pedala de acceleraţie, la acest sfârşit de săptămână iarăşi s-a deschis „robinetul” evenimentelor rutiere. În două accidente grave opt oameni au fost răniţi şi şase maşini au fost avariate. După cum stau lucrurile în trafic, Vâlcea nu vrea să cedeze în nici un fel locul de judeţ fruntaş pe ţară, în ceea ce priveşte numărul de răniţi grav în accidente rutiere.

Vâlcea este unul dintre judeţele ţări care pune mari probleme şoferilor în trafic. Are o reţea de drumuri care nu s-a mai mărit cu nici măcar un centimetru, are un relief muntos, în partea de Nord a judeţului, fapt ce pune la grea încercare îndemânarea şi răbdarea şoferilor, care sunt adesea nevoiţi să circule vreme îndelungată în coloană, curbele, mai ales cele de pe Valea Oltului, nepermiţând efectuarea depăşirilor în condiţii de siguranţă. Mai mult decât atât, lucrările care se execută în carosabil pe Valea Oltului, ştrangulează circulaţia şi mersul în coloană devine singura alternativă viabilă de tranzitare a zonei. Vineri după amiază, pe fondul oboselii la volan, o femeie din Timişoara, aflată la volanul unui VW a produs un adevărat carambol, în care patru maşini au fost făcute ferfeniţă, iar trei oameni nevinovaţi, au fost grav accidentaţi. În dreptul localităţii, tot pe Valea Oltului, Adela Morariu (30 ani), nefiind foarte atentă la trafic, într-o curbă uşoară la stânga a intrat pe sensul opus de mers, autoturismul ei fiind acroşat de un autotractor, marca DAF, condus din sens opus de Adrian Gheorghe (40 ani), din Piteşti. Din impact, autotractorul a pătruns pe contrasens, lovind o Dacie Logan, condusă de Gheorghe Marina (55 ani), din Curtea de Argeş, aceasta fiind apoi proiectată într-un alt autoturism, condus de Alina Grigore (31 ani), din Roşorii de Vede, Teleorman. Şoferul de pe Dacia Logan, argeşeanul Gheorghe Marina a fost grav accidentat suferind fractură cominutivă la ambele antebraţe, traumatism toracic cu multiple fracturi costale şi politraumatism de coloană. Din acelaşi autoturism au mai fost răniţi încă doi pasageri, tată şi fiu: Cătălin Popa (29 de ani), care s-a ales cu traumatism cranian şi contuzie de bazin, iar tatăl său, Nicolae Popa (52 ani) a suferit politruamtisme. Niciunul dintre conducătorii auto implicaţi în accident nu consumaseră băuturi alcoolice şi purtau centuri de siguranţă în momentul impactului.

Cinci oameni, în spital, din cauza alcoolului

Al doilea accident s-a produs duminică dimineaţa, la ora 3,00, în municipiul Drăgăşani. Daniel Curea, de 27 de ani, din localitate, s-a urcat la volanul unei Dacii Logan, având o alcoolemie de 0,62 mg./l alcool în aerul pur respirat. Deplasându-se în direcţia Grădinari-Olt, tânărul, într-o curbă uşoară la dreapta, nu a mai putut stăpâni maşina, a intrat pe contrasens, lovind o Dacie 1.300 condusă regulamentar de Miorel ├×ancu (29 ani), din Strejeşti-Olt. Şoferul „vesel”, a fost rănit, alegându-se cu plăgi contuze şi traumatism la glezna dreaptă, iar tot din Dacia Logan au mai fost răniţi alţi doi pasageri: Ştefan Şerban (19 ani), din Drăgăşani, acesta alegându-se cu traumatism cranio facial, traumatism de coloană lombară şi plăgi contuze şi Valeriu Tudor (32 ani), din Grădinari, care a suferit un traumatism cranian şi fractură de femur. Din Dacia 1.300 a fost rănit şoferul acesteia, Miorel ├×ancu, fiind diagnosticat cu traumatism de coloană lombară şi de bazin şi Ion Haţa (19 ani), din Grădinari, acesta alegându-se cu mai multe coaste rupte.

D. ├×ÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe