Intercomex este un model în colectarea şi reciclarea deşeurilor metalice, feroase şi neferoase

duminică, 9 septembrie 2007

  Intercomex  este un model în colectarea şi reciclarea deşeurilor metalice, feroase şi neferoase

S.C.Intercomex S.R.L. din Rm. Vâlcea se află în zona de sud a oraşului, mai precis la Râureni, pe strada Stolniceni nr. 9 în imediata apropiere a bisericii. Firma este specializată în colectarea, recuperarea, prelucrarea şi valorificarea deşeurilor metalice feroase şi neferoase. Managerul Ramona Maria Coadă ne-a prezentat portofoliu firmei S.C. Intercomex S.R.L. care a implementat un sistem de management integrat calitate- mediu-sănătate şi securitate în muncă şi este certificată ISO 9001/ 2000, ISO 14001/2004 şi OHSAS 18001/2004 din mai 2002 de către SRAC- IQNET şi de către TUV- THURINGEN din august 2006. Deţine trei brevete de invenţie din 2001 şi Marcă Înregistrată din 2003. Societatea a devenit membru BIR din ianuarie 2004. De asemenea firma este recunoscută internaţional, aceasta s-a materializat prin acordarea  Trofeului Internaţional al Calităţii ,decernat la Roma în iulie 2004 şi în noiembrie acelaşi an a fost premiată la Madrid cu Trofeul The Best Name of Quality, în mai 2005 a primit Trofeul European al Calităţii acordat la Paris iar în luna martie 2006 a fost premiată cu  Trofeul Internaţional al Tehnologiei şi Calităţii .

S.C. Intercomex S.R.L. are sediul în Ploieşti şi mai dispune de încă două puncte de lucru, unul în Râmnicu Vâlcea  iar cel de-al doilea se află în Hunedoara. La Râmnicu Vâlcea ca de altfel în toate punctele de lucru s-au investit milioane de euro, prioritară fiind cercetarea, achiziţionarea de tehnologie modernă şi amenajări corespunzătoare. Punctul de lucru din judeţul nostru se întinde pe o suprafaţă de peste 20.000 mp şi este prevăzut cu platformă şi drum de acces betonat, rampe pentru încărcare-descărcare auto şi feroviar, utilaje unice şi specifice pentru prelucrarea materialelor metalice refolosibile (fier vechi, şpan, deşeuri din oţel şi inox, lingouri din aluminiu şi cupru). Produsele sunt sortate şi controlate, cu un înalt grad de prelucrare şi profesionalism, răspunzând tuturor cerinţelor clienţilor. În cazul materialelor metalice refolosibile, pregătirea lor se face conform SR 6058-1/1999(E3). Şpanul(E1), printr-o tehnologie unică în România, se prelucrează sub formă de brichete. Prin procedee pirometalurgice s-au valorificat deşeurile metalice neferoase obţinându-se astfel lingouri de aluminiu şi de cupru. Deşeurile din oţel şi inox sunt  valorificate prin presare şi depozitate în mijloace specifice conform normelor în vigoare. Prin ceea ce face S.C. Intercomex S.R.L. aduce o contribuţie majoră la protejarea mediului prin activitatea sa în domeniul vast al reciclării deşeurilor în concordanţă cu exigenţele clienţilor şi cu legislaţia în vigoare. 

Intercomex pune la dispoziţia clienţilor containere în punctele de lucru ale acestora (5,5m.c.,6,5 m.c.,20 m.c.).     

Manevrarea containerelor se face cu utilaje specifice.

Transportul de la societatea clientului la baza Intercomexului este asigurat.

Cântărirea se face pe un cântar electronic autorizat şi verificat anual conform normelor în vigoare, numai în prezenţa clientului sau a delegatului desemnat de acesta.

Intercomex este o firmă cu capital privat, fondată în 1991 de către un inginer metalurg, care a investit în cercetare, personal de calitate, terenuri, construcţii, utilaje, echipamente şi mijloace auto moderne, de asemenea a dotat toate punctele de lucru cu prese de 100 tf, schredder, aparate de tăiat Petrogen, grefiere, poduri rulante, cântare, precum şi tehnologiile documentate, incluzând şi brevete de invenţie privind procesarea şpanului încă din anul 2000. Împreună cu un colectiv de profesionişti cu experienţă şi înaltă calificare, Intercomex asigură valabilitate calităţii produselor sale la un preţ ce devansează cu mult concurenţa, fiind astfel un partener de încredere pentru industrie, autorităţi locale, mari societăţi comerciale sau companii private.

Octavian Avram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe