„Astralele” umbrite de „galactice”

duminică, 9 septembrie 2007

Fetele de la Oltchim n-au adversare în ţară

„Astralele” umbrite de „galactice”

Puţină lume a ales să ia loc în după-amiaza zilei de sâmbătă, 8 septembrie, în tribunele Sălii Sporturilor Traian pentru a vedea la lucru pentru prima dată într-un meci oficial în acest sezon campioana României şi deţinătoarea Cupei Cupelor. Întâlnirea cu HCM Buzău a fost în fapt un joc de antrenament pentru „galacticele” vâlcene, grupare mult prea puternică pentru o formaţie buzăuană preocupată mai degrabă să nu se facă de râs în faţa „tăvălugului” vâlcean. După ce la pauză conduceau cu 22-8, „chimistele” au mai redus „motoarele” în partea secundă, dar au învins la 16 goluri diferenţă, 38-22.

Fără patru titulare

Patru jucătoare de bază de la Oltchim au trebuit să ia loc în tribune, datorită accidentărilor. E vorba de jucătoare de bază, titulare şi la echipa naţională, Steluţa Luca, Ramona Maier, Roxana Cherăscu şi Roxana Gatzel. O a cincea, Vali Ardean, a jucat deşi nu e total refăcută.

Suflu tânăr la Oltchim

Accidentările din lotul vâlcean l-a făcut pe profesorul Tadici să apeleze la jucătoarele tinere, dar valoroase, pe care le-a luat de la echipa de junioare. Astfel, două handbaliste tinere de perspectivă au fost pe foaia de joc şi chiar au intrat în teren pentru Oltchim în meciul cu buzăuancele. E vorba de Adriana ├×ăcălie, care a avut o evoluţie bună, marcând şi 5 goluri, şi Daniela Băbeanu, care a fost mai ezitantă şi n-a marcat nici un gol.

O dată şi gata

Meciul a început cu golul marcat de oaspete, prin Cornelia Râmbu. A fost, de altfel, prima şi ultima dată când buzăuancele au condus pe tabela de marcaj. Ionela Gâlcă a egalat la faza imediat următoare, tot ea fiind cea care a punctat pentru reuşita ce a adus gruparea vâlceană în avantaj. La 2-1, Luminiţa Dinu apără o lovitură de la 7 metri executată de aceeaşi Râmbu, pentru ca Puşcaşu să facă apoi 3-1. Râmbu a redus din diferenţă. Tot Puşcaşu face 4-2, Gâlcă duce apoi scorul la 5-2 pentru Vâlcea pentru ca apoi, o jucătoare plecată de la Oltchim, Mojoiu, să reducă din diferenţă, 5-3.

Se rupe „căruţa” la Buzău

În minutul 10 era 5-4 pentru „galactice”, după care începe recitalul fetelor noastre. Astfel, în minutul 15 vâlcencele conduceau cu 10-5, apoi avea să fie 13-5, 14-6, şi chiar 18-7. Cu câteva minute înainte de pauză Puşcaşu trimite o minge pe semicerc şi Beşe înscrie dintr-o superbă aeriană, ducând scorul la 20-8. până la pauză tot „chimistele” mai punctează de două ori prin Nechita şi Puşcaşu, stabilind scorul primelor 30 de minute, Oltchim – HCM Buzău 22-8.

„Chimistele” reduc motoarele

Partea a doua îl aduce în tribune pe directorul general al societăţii comerciale care finanţează clubul vâlcean, Oltchim, inginerul Constantin Roibu. Tadici face câteva modificări în echipă, şi începe prin a o trimite între buturi pe Tereza Pâslaru, în locul Luminiţei Dinu. Apoi, pe parcurs în teren aveau să intre pe rând jucătoarele tinere de care aminteam, Băbeanu şi ├×ăcălie, dar şi proaspăta achiziţie a vâlcencelor în această vară, Raluca Ivan. De asemenea, Oana Manea a intrat adesea în teren în locul Ionelei Gâlcă, iar Clara Vădineanu a schimbat cu Narcisa Lecuşanu. Cu „motoarele” reduse, vâlcencele au dat posibilitatea oaspetelor să reducă din diferenţă. Astfel, deşi punctaseră de doar opt ori în primele 30 de minute, buzăuancele au reuşit să înscrie în prima parte a reprizei secunde de trei ori prin Ionela Goran şi Cornelia Râmbu, de două ori. Apoi urmează o pauză timp în care marchează gazdele gol după gol aşa că la un moment dat scorul era 29-11 pentru Oltchim. Au urmat alte goluri reuşite de buzăuance, însă în combinaţie cu reuşitele vâlcencelor.

├×ăcălie, un câştig

Spre final a fost meciul tinerei Adriana ├×ăcălie, o jucătoare de perspectivă, care a intrat şi a făcut câteva faze spectaculoase încheiate cu gol. Finalmente a fost 38-22 pentru Oltchim, grupare ce a câştigat fără să se întrebuinţeze un meci pe care l-a controlat de la un capăt la altul.

Lecuşanu, iarăşi decepţia

Deşi a jucat încă din primul minut şi chiar a înscris un gol, Narcisa Lecuşanu a evoluat extrem de slab, fiind schimbată adesea de profesorul Tadici. Jucătoarea care a fost dorită în vară de, sperăm noi, viitoarea adversară a grupării vâlcene în grupele Ligii Campionilor, Viborg, nu are încă evoluţii constante, dând impresia că a ieşit din circuitul competiţional complex, asta poate şi datorită accidentărilor frecvente pe care le-a suferit în ultima vreme.

Ionela Gâlcă, din nou prima marcatoare

Dintre jucătoarele trimise în teren de profesorul Gheorghe Tadici în acest meci, în afară de cei doi portari, Dinu şi Pâslaru, doar două handbaliste nu au punctat. E vorba de ex-zălăuanca Ivan şi de tânăra Băbeanu. Principala marcatoare „chimistă” în acest meci a fost Ionela Gâlcă, cu 8 reuşite. Au urmat Ada Nechita – 7, ├×ăcălie şi Puşcaşu – câte 5, Vădineanu – 4, Ardean şi Manea – câte 3, Beşe – 2, Adina Meiroşu şi Narcisa Lecuşanu – fiecare câte un gol.

Râmbu, cea mai bună buzăuancă

De partea cealaltă, cea mai bună jucătoare a echipei lui Romeo Ilie a fost Cornelia Râmbu, cu 9 reuşite. Au mai punctat, pentru HCM Buzău, Ionela Goran şi Claudia Mojoiu  – fiecare câte 3, Ramona Geană şi Denisa Păduraru – fiecare câte 2,  Irina Vlad şi Camelia Crăciun – câte un gol. Au mai jucat Paula Aba, Irina Simion, Simona Aldea şi Nicoleta Rusu, în câmp, respectiv Paula Teodorescu şi Violeta Nica, în poarta buzăuană.

Arbitraj slab

Meciul Oltchim – HCM Buzău a fost condus de cuplul de arbitri bucureşteni Viorel Dobre / Horaţiu Belu. Cei doi au avut o prestaţie slabă, deşi meciul a fost fără probleme, bucureştenii s-au complicat luând adesea câteva decizii care au iritat pe toată lumea. Chiar la ultimul atac al oaspetelor, deşi a fost evident fault în atac, cei doi n-au fost de acord şi au arătat linia de la 7 metri. Acest lucru i-a iritat şi enervat atât pe oficialii vâlceni cât şi pe cei prezenţi în tribunele Sălii Polivalente.

Trei din trei

„Chimistele” sunt în grafic, trei meciuri, trei victorii, în debutul acestui campionat. Gruparea vâlceană aşteaptă acum să joace la mijlocul acestei săptămâni la Brăila cu Dunărea după care revine, la sfârşitul săptămânii, în Polivalentă pentru disputa cu CSM Cetate Deva.   (Ionel GEREA)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe