Vâlcea mai are şi edili, care nu dorm în papucii statului

joi, 9 august 2007

 Vâlcea mai are şi edili, care nu dorm în papucii statului

• Călimăneşti

Marţi, 7 august, la primărie, a avut loc o dezbatere amplă asupra Master Planului pentru Dezvoltarea Turismului Naţional 2007-2026. La invitaţia conducerii Consiliului Judeţean Vâlcea la dezbateri a participat Lucia Morariu (foto), ministru secretar de stat la Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale. Concluzia ministrului secretar de stat a fost aceea că, în prezent, strategia de turism din Vâlcea este cea mai bună la nivel de ţară şi trebuie anexată urgent la Master Plan. S-a insistat mult şi pe realizarea Centrului Expoziţional Seaca.

• Laloşu

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Dumitru Buşe, a realizat un demers la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, pentru obţinerea de fonduri în vederea finalizării lucrărilor de alimentare cu apă potabilă a comunei Laloşu. Astfel că, în toamna acestui an, locuitorii vor beneficia de apă potabilă la fântânile stradale.

• Bărbăteşti

Mica comună este transformată dinn această vară în şantier. La şcolile cu clasele I-VIII din satele Bărbăteşti şi Bodeşti se efectuează lucrări de modernizare şi reabilitare. La cele două unităţi de învăţământ se schimbă instalaţia electrică, s-a vopsit tabla de pe acoperiş şi s-a înlocuit vechea tâmplărie cu una modernă de aluminiu. În cele două şcoli s-a introdus încălzirea centrală . În atenţia primarului  Constantin Banacu, se află şi drumurile din localitate. Se pietruiesc drumurile săteşti lucrare pentru care s-au alocat   146 milioane lei vechi.  Se lucrează şi la amenajarea terenului de fotbal. Echipa de fotbal “Avântul Bărbăteşti” a primit 22 de mingi de fotbal şi două rânduri de echipament .

• Malaia

La finele săptămânii trecute a avut loc licitaţia privind atribuirea lucrărilor de investiţii privind reabilitarea podurilor şi podeţelor din comuna Malaia. Potrivit proiectului întocmit pe Ordonanţa 7/2007, vor fi executate mai multe lucrări în satele Sălişte, Malaia şi Ciunget. Podul din satul Sălişte va face legătura între zona caselor, biserica şi cimitirul de aici. Cele două poduri din satul Malaia, prinse în programul de reabilitare, sunt poduri din lemn foarte vechi, care oricând ar putea să se prăbuşească. Valoarea acestor lucrări, care vor demara în scurt timp, se ridică la suma de un milion de euro.

• Budeşti

În 15 august va avea loc a doua ediţie a Zilei comunei Budeşti. Pe stadionul localităţii limitrofe  Râmnicului vor avea loc spectacole. O orchestră de muzică populară şi cinci solişti vor prezenta un program deosebit. Serbarea va începe cu o şedinţă festivă a consiliului local în cadrul căreia mai multe cupluri din Budeşti , care au împlinit 50 de ani de căsnicie, vor fi premiate şi vor primi diplome. Vor fi recompensaţi şi mai mulţi cetăţeni cu diplomă de „ Cetăţean gospodar”. Copii din şcoli şi din grădiniţe vor prezenta un program artistic. Primarul liberal Gheorghe Mirea, cel care a iniţiat această manifestare , merită felicitat pentru iniţiativa sa care anul trecut ia mulţumit pe toţi cei din Budeşti.

• Râmnicu Vâlcea

Cu prilejul comemorării a 90 de ani de la eroicele lupte din vara anului 1917 (Mărăşeşti - Mărăşlti - Oituz), joi de 9 august , începând cu ora 9.00, va avea loc la Cimitirul Eroilor Cetăţuia din Râmnic o ceremonie militară şi religioasă de depunere de coroane şi jerbe de flori. La eveniment vor participa autorităţile judeţene, politicieni, reprezentanţi ai organizaţilor sociale, economice şi culturale, ceremonia încheindu-se cu defilarea gărzii de onoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe