Un nebun construieşte ilegal un minicartier

luni, 27 august 2007

 Alarmă la Bujoreni!

Un nebun construieşte ilegal un minicartier

În ediţia de joi am publicat un amplu material relatând despre fărădelegile lui Constantin (Crinu) Popescu, celebrul denunţător al primarului Mircia Gutău. Patronul de la SC ROVIMET şi-a pierdut în ultimul timp mai mulţi colaboratori importanţi şi foarte mulţi amici. Deoarece nu a fost lăsat de administraţia Râmnicului să construiască haotic în centrul municipiului omul s-a mutat cu afacerile în Bujoreni unde încearcă să facă bani construind ilegal un ansamblu de locuinţe. Administraţia comunei limitrofe Râmnicului pare depăşită de situaţie şi a devenit complice la un şir de fărădelegi. Complicitatea poate fi generată de frica de a nu avea necazuri asemănătoare cu ale primarului Râmnicului, de incompetenţă, abuz în serviciu sau… cointeresare materială. Prezentăm azi noi dovezi ale abuzurilor din Bujoreni solicitând public organelor de control să-şi intre în atribuţiuni şi să stopeze ilegalităţile constructorilor şi ale administraţiei locale. Toate probele pe care le deţinem vor fi înaintate luni Inspectoratului în Construcţii, Direcţiei Apelor Olt, Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor, Prefecturii Vâlcea şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Acte lovite de nulitate

Autorizaţia şi certificatul de urbanism emise de Primăria Bujoreni sunt nule deoarece sunt semnate de primarul Roşu Alexandru atât pentru el cât şi pentru secretar şi inginer. Certificatul de urbanism a fost de fapt anulat de o instanţă judecătorească. În certificatul de urbanism este prevăzut un singur imobil P+D+E+M iar la locul execuţiei se afla 3 imobile în execuţie. Procentul de ocupare al terenului în certificatul de urbanism este 13% iar în realitate este mai mare de 70%. Lăţimea  drumului  de  acces  conform  schiţei   anexe  la  certificatul  de urbanism este de 3,76 m, lăţime care nu permite accesul maşinilor de pompieri. Vecinul din partea de vest al proprietăţii SC ROVIMET SA, domnul Păun, a depus o plângere la Primăria Bujoreni pentru nerespectarea prevederilor Codului Civil, art. 611-614.

Tupeu tolerat de autorităţi

Cu toate ca Direcţia Apelor Olt a sancţionat SC ROVIMET SA pentru astuparea albiei râului Bujoreanca obligând pe aceasta să procedeze la eliberarea albiei râului, duminică, 26 august, la ora 12.00, din nou   albia râului era obturată de pământul rezultat din excavaţiile de pe terenul SC ROVIMET SA. Precizăm că drumul de acces către proprietatea SC ROVIMET SA este proprietatea lui Popescu Constantin zis Crinu, o eventuală vânzare de locuinţe nu va permite celor care doresc să ajungă la locuinţele lor să treacă pe terenul lui… Crinu. Am constatat la faţa locui: lipsa autorizaţiei de organizare de şantier şi neplata taxei pentru ea; lipsa panoului de afişaj conform Legii 50/1991 cu date despre Beneficiar, Investiţie, Constructori, Termen de finalizare etc; lipsa  racordurilor la  reţelele de  utilităţi  şi  a  avizelor pentru  aceste racorduri este o altă problemă. Nerespectarea regimului P.O.T. (Procent de Ocupare al Terenului) şi C.U.T. (Coeficient de Utilizare al Terenului) aferente zonei Bujoreni este mai mult decât evidentă. Nerespectarea condiţiilor impuse de Legea Calităţii în Construcţii precum  şi nerespectarea R.G.U. (Regulamentul General de Urbanism) pot fi şi ele luate în calcul de comisiile de control. Lipsa   avizului   Consiliului     Judeţean   (este obligatorie conform   Legii 50/1991) pare o încălcare minoră faţă de cele enumerate anterior.

Dispreţul faţă de proprietate

Blocarea drumului de acces prin depozitarea pământului obţinut prin excavaţii, făcând imposibil accesul locuitorilor din zona la locuinţele lor seamănă a nesimţire. Mai mult un angajat al SC ROVIMET SA cu inscripţia pe tricou GARDA DE CORP nu permite locuitorilor din zonă să folosească drumul public ceea ce înseamnă o încălcare a proprietăţii. Nerespectarea   programului   de   lucru: lucrează   inclusiv   sâmbăta   şi duminica chiar după ora 23.00 (are autorizaţie pentru a face acest lucru?) deranjând liniştea tuturor celor care locuiesc în zonă. Muncitorii  angrenaţi  în  execuţia  lucrărilor de  construcţii  nu  respectă Normele de Protecţie a Muncii impuse de Legile în vigoare.
Şeful   investiţiei   angajat  al  SC ROVIMET SA a afirmat « Lăsa-ţi-ne domnule că oricum nu am respectat proiectul tehnic şi detaliile de execuţii şi avem destule probleme cu inspecţia în construcţii ».
Nu are din partea Electrica CEZ branşament de organizare de şantier - toate lucrările de sudură executându-se direct din reţeaua de distribuţie a energiei electrice ceea ce poate afecta alţi consumatori casnici. Lipsa acordului de mediu - este obligatorie pentru execuţia ansamblurilor de locuinţe cu fosă septică, fosă ce va produce neplăceri tuturor locuitorilor din noile imobile dar şi celor de pe strada Primăverii.
Traian GUMINSKI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe