Un mort şi opt răniţi din cauza unui şofer bulgar

joi, 30 august 2007

 Valea Oltului, drumul terorii!

Un mort şi opt răniţi din cauza unui şofer bulgar

Seria accidentelor negre de pe Valea Oltului pare să nu mai contenească. Nu este zi în care cineva aflat să trafic să nu plătească tribut. Neglijenţa în conducere, graba, lipsa de experienţă sau ciocoismul celor aflaţi la volanul unor maşini puternice sau de mare tonaj, fac din Valea Oltului un cimitir al morţilor. Un accident petrecut la sfârşitul săptămânii trecut, pe timp de noapte, din cauza unei depăşiri care nu-şi avea rostul, făcută de un şofer bulgar, s-a soldat cu un bilanţ tragic: un mort şi opt răniţi.

Şoferul bulgar Alexander Staikov, de 30 de ani, conducea un autoturism marca BMW, proprietate personală, dinspre Râmnicu Vâlcea, către Sibiu. Pentru că în faţa BMW circula un tir, marca Mercedes, străinul a intrat în depăşire, creând pe şosea un adevărat carnagiu. În acel moment, din sens invers, circulau două Dacii, prima cu număr de Sibiu, condusă de Gheorghe Udrea (21 ani), din Sibiu, iar cea de-a doua, cu număr de Alba, condusă de Jean Nicola (54 ani), din comuna Mihalţ-Alba, autoturisme care au intrat în coliziune. Bilanţul a fost unul foate tragic. Din prima Dacie, au fost răniţi grav doi tineri, iar din cea de-a doua Dacie a murit o femeie şi alte patru pesoane au fost rănite, iar din BMW bulgarului a fost rănit un pasager. Din Dacia de Sibiu conducătorul Gheorghe Udrea a suferit un traumatism cranian, fractură de femur, plăgi contuze la coapsă şi antebraţ, iar fratele său Claudiu Udrea (22 ani), fraumatism cranio-facial şi contuzie piramidă nazală, centurile pe care le purtau cei doi, fiindu-le salvatoare. Tot din acelaşi autoturism a mai fost rănit Lucian Mirea (25 ani), din Sibiu, care s-a ales cu capul spart şi contuzie la una din coapse. Din cea de-a doua Dacie, cu număr de Alba, deşi purta centură de siguranţă, Lucia Nicola (53 ani), aflată pe scaunul dreapta faţă, a murit instantaneu. Dacia fiind tranformată într-un morman de fiare vechi, pentru scoaterea tuturor răniţilor, a fost nevoie de intervenţia pompierilor militari, care au descarcerat alte patru persoane rănite grav în acelaşi autoturism: şoferul Jean Nicola care s-a ales cu politraumatisme, traumatism la genunchi şi numeroase plăgi, Maria Nicola (47 ani), din Râmnicu Vâlcea, care s-a ales cu un traumatism cranian,  Adrian (20 ani) şi Adriana Muntean (21 ani), din Aiud, primul alegându-se cu o plagă secţionată la tendon, iar Adriana cu coaste rupte şi fractură de apofiză. Din maşina bulgarului, s-a ales cu un traumatism cranio cervical Trifan Valchev (56 ani), care se afla pe locul din dreapta spate al maşini. “Circulaţia pe valea Oltului a fost întreruptă între orele 22,15 până la ora 1,00 (sâmbătă noaptea, n.r.). Conducătorul bulgar trebuia să ajungă în Germania, iar cei din Dacie veneau la Râmnicu Vâlcea”, ne-a spus insp. pr. Mogoşan, de la SPR Vâlcea.

Un polonez a accidentat o fetiţă şi dat bir cu fugiţii

În timp ce bulgarul a făcut o adevărată tragedie la Racoviţa, în Râmnicu Vâlcea, pe acelaşi DN 7 (E 81) a avut loc un accident rutier, comis de un şofer polonez. După ce a lovit o fetiţă de 9 ani, Ramona R., de fel din muncipiul Turda, care a traversat neregulamentar strada, copila scăpând de sub supravegherea părinţilor, a fost lovită de un Opel Astra. Minora s-a ales cu un traumatism cranian, fviind internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Culmea tupeului, polonezul a dat bir cu fugiţii şi a fost primis tot pe valea Oltului, în dreptul localităţii Brezoi-Vâlcea. Fugarul se numeşte Marusz Zichinski (23 ani) şi şi-a recunoscut fapta, autoturismul prezentând avarii specifice unui accident. Polonezul va fi cercetat pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului. La Băile Olăneşti, o nonagenară, Eugenia Nicolescu, din Râmnicu Vâlcea, a fost accidentată de o Dacie, al cărui şofer, Mircea Zamfirescu (24 ani) a vrut să dea înapoi şi a lovit-o, provocându-i o fractură de epifiză.

Ultima oră

La închiderea ediţiei, am aflat că un alt accident rutier a avut loc tot în comuna Racoviţa, pe DN 7, în apropierea locului unde s-a petrecut cealaltă tragedie. Din cauza neatenţiei în conducere, bucureşteanul Marian Şerban (56 ani) care se afla la volanul unui Renaul Megan, nu a mai putut păstra controlulul autoturismului, a părăsit carosabilul şi a căzut la o diferenţă de nivel de câţiva metri. Din accident a fost rănit pasagerul Viorel Panait (44 ani), din Şuici-Argeş, acesta suferind politraumatisme, un traumatism cranian şi câteva coaste rupte, fiind internat în spital.

Dorel ├×ÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe