Politică şi loto

joi, 23 august 2007

Politică şi loto
    
Şi la loto şi în politică există diverse scheme de joc. Poate nu ştiaţi că la jocul loto fiinţează, în ţară, numeroase cluburi de jucători, pe care le dirijează specialişti în schemele norocului şi care, se spune, nu se poate să nu câştige!
La fel şi în politică: numeroase grupuri, de cele mai multe ori numite partide, alianţe, asocieri etc. sunt puse „pe picioare” pentru a acţiona spre construcţie şi reconstrucţie, spre demolare, spre dezorientare, spre intoxicare, spre influenţarea jucătorului (alegătorului), pe care vor să-l atragă de partea lor. De mai mult timp, se vorbeşte despre alianţa dintre PSD şi democraţi, despre o nouă moţiune de cenzură, socotită de cei care n-o susţin şi n-o acceptă o „unealtă de şantaj”, un instrument de creare a unei stări de confuzie, un fel de cod galben politic.
Grijuliu cu ştiinţa şi priceperea lui de a conduce, o navă, preşedintele n-a uitat marea şi se pregăteşte pentru un examen de reconfirmare a brevetului de căpitan de cursă lungă, pentru că despre cursa la care participă acum, domnul care i-a luat locul la transporturi zice că se apropie de finiş, adică, dom’ căpitan n-o să mai prindă un brevet de conducere a navei cu numele România. Şi, de aceea, pe domnul de la transporturi l-a apucat mila şi i-a aprobat ce trebuia să-i aprobe pentru că, zice dânsul, preşedintele are nevoie, va avea nevoie de un loc de muncă. Nu?
Precum la noi, la nimeni! Se întinde metoda lucrului în dublu, unul degeaba şi unul de pomană, în sectorul gospodăriei, al curăţeniei gunoiului adevărat, nu cel moral. Luând „exemplul” Râmnicului, sectorul 1 din Bucureşti, are două firme care ridică gunoiul! Dar fenomenul are conotaţii politice. Curat, murdar, coane Fănică!
Ne pregătim, de la prefectură până la poliţie, să primim delegaţiile de romi împachetaţi în ţările europene, care vin, vrând-nevrând, acasă. Îi vom aştepta la aeroport şi-i vom duce acasă! De câte ori va fi nevoie, mai ales că francezii sunt gata să acţioneze pentru bunăstarea rromilor.
Politică şi loto. Se discută aprins despre sistemul de joc, despre varianta românească la loto, care este cea mai scumpă din Europa, 4,4 lei, despre muntele de bani care urmează a fi pus în joc săptămâna aceasta, despre modalitatea, după unii ciudată, de extragere a unor numere şi despre salariul doamnei care conduce această instituţie, la care oamenii caută veşnica fericire! Deocamdată doamna amintită şi-a tras un salariu de 4000 de euro şi e în perspective să plece la braţ cu cineva, parcă un bancher! Gurile rele mai spun că milioanele loteriei ar putea ajunge pe mâna domnului, nu cel de sus, ci acela de la braţul doamnei. Cum aşa! Guri rele şi necontrolate! Gura lumii lăsată slobodă spune multe şi mărunte, dar mai sunt şi vorbele poporului, care zic despre fumul acela ce nu iese dacă nu faci foc! Să vină pompierii!
Uitasem! Cu gândul la loto şi la politică, uitasem să vă spun ce chilipiruri găsiţi în Ungaria. Iată unul din exemple: cu 5000 de euro puteţi cumpăra o casă, la vecinii noştri, casă cu patru camere, două băi, gaze, anexe, 2000 de mp teren. Am pronunţat cuvântul gaze? Mai bine tăceam, pentru că acelea de la natură, adică gazele naturale, se scumpesc cu 50 la sută. Nu, nu cu 50 de lei la sută, ci cu încă jumătate din cât plăteam. Vine toamna cu „roadele” sale.
Şi nu sunt ultimele…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe