Ploaia şi noi

joi, 9 august 2007

Ploaia şi noi

Pic, pic, pic! Plouă cu ţârâita, cu ploi rare, dar distrugătoare, care lasă în urma lor dezastre, doar în câteva minute. Iar meteorologii şi hidrologii vin, au venit cu informaţii deloc liniştitoare. În Giurgiu, de exemplu, au „căzut”, cu două zile în urmă, 45 de litri de apă pe metru pătrat şi 22 de localităţi au rămas fără energie electrică! Fenomene extreme! Codul galben a acoperit marţi, 7 august, aproape jumătate din ţară! Plouă şi 14 milioane de indieni se retrag din calea apelor! Plouă,  dar Dunărea se află sub cota de navigaţie datorită debitului scăzut!
Lângă ploile naturale, vremea de fiecare zi a timpului nostru de trai ne oferă şi altfel de ploi, la fel de dăunătoare. În ţară, pe drumurile de week-end, plouă cu blocaje, cu accidente grave şi foarte grave, şoferii adorm la volan, stâlpii nu se dau la o parte, ca şi copacii, din calea conducătorilor auto!, contrasensul nu e accesibil, manevrele ciudate nu sunt bănuite de partenerii în trafic şi…
Plouă la vecini, plouă dincolo de vecini, plouă cu informaţii, plouă cu veşti rele…
Plouă, din nou, peste pensionari cu informaţii care se bat cap în cap. Un specialist prevede că dacă se vor mări pensiile, se va produce un blocaj financiar în sistemul asigurărilor sociale.
Plouă şi noi aflăm că la începutul acestei săptămâni, PC a anunţat că se retrage din Parlament, dacă nu se va asigura fondul de solidaritate pentru pensionari…
Continuă, deci, nesiguranţa în ce priveşte viaţa, atâta câtă mai este, a celor care fac ore întregi de coadă să primească un ajutor în alimente. Îi priveşti şi-ţi plouă din ochi lacrima nedumeririi şi ai vrea, ca măcar o lună de zile, acei ce se târguiesc să pună situaţia pensionarilor pe linia de plutire, să fie în locul acestora, să trăiască precum aceştia! Numai cine nu suferă, nu ştie ce e durerea. Restul e minciună!
Plouă, plouă cu nesiguranţă în ce priveşte stabilirea datei alegerilor pentru europarlamentari, iar seceta habar nu are de asta, şi mai ales preţurile, şi mai ales inflaţia, care cresc precum flăcăul din poveste!
Plouă cu schimbări de prefecţi, de miniştri şi de etcetera, „asigurându-se”, astfel, stabilitatea în funcţii foarte importante.
Suntem bucuroşi, însă, că românii lucrează, sute de români lucrează… la negru şi curând, pentru că spaniolii au cumpărat pământ în România, căpşunarii se vor întoarce acasă!
Plouă cu informaţii! Capitala patriei va fi beneficiara unui inventar clar al copacilor ei, dacă nu cumva numărătoarea va fi încurcată de cei tăiaţi aiurea sau căzuţi pe maşinile bieţilor contribuabili. Mulţi copaci vor fi înlocuiţi cu soiuri mai de lume bună. Eeee! E altceva să te trezeşti dimineaţa cu un arbore, din ţări puternic dezvoltate, căzut peste maşina personală, în loc de un plop! Nu? D-aia se face harta verde a Capitalei! Dar… dacă se repetă povestea cu palmierii de pe litoral? Ei, nu, că aceştia sunt arbori care trăiesc în capitale!
A plouat, iar!, cu lacrima durerii, pentru plecarea celui care a fost Florian Pitiş. Pe el l-a plouat numai cu regrete. Dumnezeu să-l aibă în pază!

de Mihai Râmniceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe