Doi traficanţi de droguri prinşi în flagrant

luni, 6 august 2007

 Lovitură pe piaţa neagră a „morţii albe”

Doi traficanţi de droguri prinşi în flagrant

La Vâlcea a fost capturată cea mai mare cantitate de drog ce urma să fie pusă în vânzare. Poliţiştii şi procurorii au ridicat de la un intermediar, cantitatea de 1,2 kg. de heroină, în urma unui flagrant realizat într-o benzinărie din Râmnicu Vâlcea. Poliţistul aflat sub acoperire, urma să dea suma de 45.000 de euro pentru întreaga cantitate, intermediarului revenindu-i 15.000 euro, iar deţinătorului, prins câteva ore mai târziu, suma de 30.000 de euro. “Mimi”, intermediarul, în momentul când a fost săltat, avea asupra lui un pistol cu gloanţe de cauciuc. Pe numele celor doi au fost emise mandate de arestare pentru 29 de zile, şi riscă închisoare între 10 şi 20 de ani.

Luni, 30 iulie, într-o benzinărie din apropierea Maternităţii din Râmnicu Vâlcea, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Vâlcea şi poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) –Vâlcea au realizat un flagrant şi l-au prins cu 1,2 Kg. de heroină pe Ion Cosmin Roibu (21 ani), din Râmnicu Vâlcera, zis “Mimi”. În urmă cu o săptămână, anchetatorii aveau informaţia despre traficul de droguri cu heroină care se face în judeţul Vâlcea. Un procuror DIICOT, care a anchetat cazul, a spus ieri, într-o conferinţă de presă organizată la sediul IPJ Vâlcea. “Pentru organizarea flagrantului am folosit un investigator sub acoperire, dar şi alte mijloace specifice muncii noastre. Cu Ion Cosmin R. am stabilit locul de întâlnire la o benzinărie din vecinătatea Maternităţii. Am preferat un loc deschis, pentru a nu crea suspiciuni. Într-o primă fază, traficantul a cerut pentru cantitatea de 1,118 Kg., suma de 50.000 de euro, dar ulterior s-a negociat pentru vânzarea respectivei cantităţi contra sumei de 45.000 de euro. Banii i-au fost arătaţi celui care deţinea drogul, dar nu şi număraţi”.

Traficantul, asociat la o firmă prosperă din Râmnicu Vâlcea

Cum “Mimi” nu avea marfa asupra lui, a plecat cu autoturismul personal şi s-a întors după aproximativ 15 minute cu “prafurile” în maşină. Numeroşi poliţişti care erau ascunşi prin împrejuri au sărit pe Roibu, care a încercat să fugă, l-au pus cu faţa pământ şi l-au percheziţionat. Asupra lui s-a găsit un pistol cu gaze, pe care vâlceanul a declarat că “l-am cumpărat din centrul oraşului Râmnicu Vâlcea”. Din portbagajul maşinii, dintr-o pungă au fost ridicate “prafurile”. Poliţiştii au încercat marfa cu o narghilea, marfă despre care Mimi a recunoscut că este heroină şi că i-a fost dată spre vânzare de Ştefan Anghel Anghelescu (28 ani), din Morăreşti-Argeş. Roibu nu era nici pe departe sărac lipit pământului, el era asociat la o firmă vâlceană, cu profit, care are ca activitate alimentaţia publică.

Consumul de droguri nu este un fenomen la Vâlcea

Ştefan Anghel Anghelescu, zis “Pufi” proprietarul întregii cantităţii de heroină, era plecat la mare, în momentul când intermediarul său a căzut în plasa anchetatorilor. “Pentru că nu a putut să intre în posesia banilor şi şi-a dat seama că este posibil să fi intervenit ceva, mai ales că intermediarul nu a răspuns la telefon, în doar şase ore a venit cu maşina personală la Vâlcea să verifice. A evitat să intre în oraş , iar la Brezoi a fost prins, după ce s-a blocat în maşină pentru a nu fi săltat. În viaţa de zi cu zi, acesta presta diverse servicii. Şi pe unul şi pe celălalt doar lăcomia i-a determinat să facă trafic cu droguri. La domiciliile celor doi s-au făcut patru percheziţii de unde s-a ridicat aparatură electronică”, a spus procurorul DIICOT care a lucrat la acest caz. “Pufi” a mai fost condamnat pentru delapidare, la o pedeapsă de 1,6 ani cu suspendare. Dacă instanţa îl va găsi vinovat i se va adăuga şi... “coada”. Purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, cms. Marcel Sărdaru a spus: “Asupra substanţei pusă în circulaţie de cei doi şi găsită asupra lui R. Cosmin, s-a efectuat o analiză de laborator, stabilindu-se că probele sunt constituite din 1.120,6 g., respectiv 7,43 g., substanţă care conţine heroină, drog de mare risc”. În legătură cu proveninţa heroinei, anchetatorii au păstrat discreţia, amintind că substanţa urma să ajungă pe piaţa bucureşteană, unde o doză de heroină ajunge să se vândă cu 150 RON. “Consumul de droguri în Vâlcea nu este un fenomen, există consumatori dar nu la nivelul Bucureştiului sau al altor mari oraşe din ţară”, a spus procurorul. Tribunalul Vâlcea a emis mandate de arestare pe numele celor doi, pentru 29 de zile. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă între 10-20 ani de puşcărie.

Heroina produce senzaţia de “flesh” apoi depresie

Din laptele de mac se obţine opiul, iar după prelucrare se obţine heroina, care este un derivat al opiului. Heroina este mai puternică de 5-10 decât morfina. Heroina s-a obţinut la sfârşitul secolului al 19-lea, prin sintetizarea morfinei. Apărută în Orientul Mijlociu şi Îndepărtat, era exportată încă din anul 1898 în 23 de ţări şi folosită în tratamentul afecţiunilor respiratorii. Medicii şi farmaciştii au observat efectele nocive şi s-a trecut la interzicerea ei. Heroina dă atât dependenţă fizică cât şi psihică, senzaţia de “flesh” fiind cunoscută în rândul consumatorilor. Deşi în prima fază consumatorul simte plăcere, ca un orgasm, după 30 de minute de la injectare produce depresie.

Dorel ├×ÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe