„Bazalt” plasa valută falsă la benzinăriile de pe Valea Oltului

luni, 27 august 2007

 „Bazalt” plasa valută falsă la benzinăriile de pe Valea Oltului

Conducătorul unui Audi A6, Dumitru Biserică (34 ani), din Călimăneşti, şoferul unor etnici rromi din Călimăneşti, care sunt proprietari a mai multor magazine, a plasat valută falsă într-o benzinărie şi un restaurant de pe Valea Oltului. Patronii au sesizat că bancnotele sunt false şi au pornit în căutarea celui care le plasase. Poliţiştii din Dăeşti-Vâlcea au reuşit să-l prindă în trafic pe Biserică zis „Bazalt”, în timp ce acesta îşi ducea patronii la Aeroport, aceştia având deja bilete de avion pentru Spania.
Joi, Poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate din IPJ Vâlcea, au lansat acţiunea cu numele de cod “Năvodul”, după ce au fost sesizaţi că la benzinăria Petrom Racoviţa şi la Motelul Class, din Brezoi, au fost plasate patru bancnote false, în fiecare unitate câte două, cu cupiura de 50 de euro. Administratorii respectivelor unităţi s-au sesizat deoarece fiecare din cele două bancnote aveau aceeaşi serie, fapt ce a trezit suspiciuni şi au sunat la Poliţie. Se pare că, în momentul când au fost plasaţi banii, cel care tocmai achita nota pentru plinul la benzină şi o masă consumată la restaurant, a fost recunoscut de unul dintre oamenii de la Class, care a sunat după Biserică şi i-a spus că dacă nu vine să plătească cu banii adevăraţi, va suna la poliţie. Biserică părăsise însă zona, cu intenţia să plece la Bucureşti, pentru a-şi duce “stăpânii” la Aeroport, a doua zi, vineri, aceştia urmând să se îmbarce într-un avion cu destinaţia Spania. Nu este exclus ca pe traseu să fi existat intenţia plasării şi altor euro falşi, însă ameninţările telefonice primite de la restaurant, au schimbat planurile.

Loganul mai „tare” ca Audi A6

Poliţiştii au pornit o urmărire contra cronometru pentru oprirea în trafic a autoturismului Audi. Deşi iniţial acţiunea Năvodul era concentrată asupra oraşului Râmnicu Vâlcea, locul unde a fost observat autoturismul condus de “Bazalt”, surpriza a fost că acesta a apărut în trafic în localitatea Dăeşti, pe DJ 703. Nu este exclusă varianta ca Biserică se fi întors să plătească cu bani adevăraţi consumaţia şi abia apoi să-şi ia “zborul” către Bucureşti. Observaţi de ag. şef Ovidiu Damian şi ajutorul acestuia Marian Ciobanu, de la Poliţia Dăeşti, aceştia au pornit cu Dacia Logan în urmărirea celui care plasase euro falşi. „Nu am folosit sirenele şi nici girofarele, pentru că în astfel de situaţii dacă dădeau «talpă», nu ne puteam ţine cu Loganul după Audi. Când ne-am apropiat de ei, am mers o bucată de vreme în spatele lor şi lăsând impresia că suntem în trafic, am pus girofarele că vrem să-i depăşim. Odată depăşiţi le-am tăiat faţa şi i-am forţat să oprească, spunându-i şoferului că a încălcat normele de legislaţie rutieră, circulând cu viteză. Între timp ne-au venit întăriri”, ne-a spus şeful Postului de Poliţie din Dăeşti.

În Audi, şeful lui Biserică, cu familia, pe picior să ajungă în Spania

Cms. şef Marcel Sărdaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, ne-a spus: „În autovehicul au fost depistate şase persoane, şoferul, Dumitru Damian, Florică G., Maria D. şi trei minori cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani”. În realitate, persoanele din Audi erau „şeful” la care Biserică era angajat, soţia acestuia şi copiii lor, cu toţii urmând să se îmbarce a doua zi de pe Aeroportul Henry Coandă, cu destinaţia Spania. Din sursele noastre am aflat că aceştia sunt etnici rromi, sunt foarte bogaţi, au mai multe vile, mai multe magazine şi chiar mai urmau să cumpere încă unul în staţiunea Călimăneşti. În Audi nu s-au mai găsit însă alţi euro falşi. Poliţiştii de la SCCOA Vâlcea încearcă să afle acum cui aparţineau, cine le-a falsificat şi în ce condiţii, Dumitru Biserică urmând să fie prezentat Parchetului şi Judecătoriei Vâlcea şi să se continue audierile în acest caz, încă neelucidat complet.

Robert COSMIN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe