Un bărbat a murit din cauza caniculei

duminică, 24 iunie 2007

 Un bărbat a murit din cauza caniculei

• urgenţele medicale sunt în creştere alarmantă

În ultima săptămână, numărul urgenţelor medicale a crescut îngrijorător, principalul motiv fiind canicula. La Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea se înregistrează cu 25% mai multe solicitări, conform directorului medical al secţiei, Paul Podărelu. Mai mulţi vâlceni au leşinat pe stradă, ba chiar şi o turistă de la Călimăneşti a făcut insolaţie. Un bărbat neidentificat a murit la ştrand din cauza unui stop cardio-respirator, iar o tânără de 15 ani a suferit o cădere de calciu după ce a stat prea mult la soare.

Cod galben

În judeţul Vâlcea se menţine în continuare avertizarea meteo “cod galben” pentru caniculă. În acest sens, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă trebuie să amenajeze puncte de prim ajutor în localităţile urbane în care se înregistrează temperaturi ridicate, iar calitatea apei potabile trebuie monitorizată permanent de reprezentanţii Autorităţii de Sănătate Publică, mai ales în mediul rural. De asemenea, va fi monitorizat permanent şi nivelul apei din fântâni, ca şi prevenirea apariţiei bolilor la animale, cauzate de lipsa acută de apă. În caz de nevoie, pompierii vor interveni pentru distribuirea apei potabile în localităţile unde este nevoie de suplimentarea acesteia.

Fântânile de la Laloşu – monitorizate

Pentru cazul special din comuna Laloşu, unde în trecut au existat emanaţii de gaze din fântâni, Autoritatea de Sănătate Publică efectuează analiza apei potabile din fântânile localităţii iar prin intermediul ISU Vâlcea a fost transportată o cisternă cu apă pentru animale,  şi o altă cisternă cu 5000 de litri de apă pentru consumul populaţiei. În municipiul Rm.Vâlcea, Autoritatea  de Sănătate Publică a montat un cort în scuarul din faţa Tribunalului Vâlcea, pentru acordarea primului ajutor în caz de nevoie, iar Primăria Râmnicului a înfiinţat în municipiu trei puncte de  prim ajutor, amplasate în Piaţa Nord, Piaţa Ostroveni şi Parcul Mircea cel Bătrân, unde se distribuie  apă minerală iar cadre medicale acordă asistenţă celor care suferă din cauza caniculei. Un astfel de punct de prim ajutor a fost amenajat şi la Drăgăşani.

Terase luate cu asalt

Între timp, la Râmnicu Vâlcea se consumă foarte multă bere şi îngheţată, terasele din oraş fiind pline. Şi vânzătorii de instalaţii de aer condiţionat sunt favorizaţi, vâlcenii solicitând câte un astfel de dispozitiv la fiecare 2-3 zile. Vânzările de băutură răcoritoare şi bere au crescut şi ele de aproximativ trei ori de la începutul lunii iunie. Vânzătorii şi şefii de magazine de profil spun că tot berea este cea care se vinde cel mai bine. Preferată în special de bărbaţi, care cumpără între 1 şi 4 litri la fiecare vizită la magazin.

Anda VLAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe