Trei copii dispăruţi au pus pe jar poliţia vâlceană

duminică, 24 iunie 2007

Trei copii dispăruţi au pus pe jar poliţia vâlceană

Sfârşitul de săptămână a fost unul extrem de agitat pentru compartimentul Urmăriţi din IPJ Vâlcea. La Gheoroiu, vineri după amiază, o femeia a anunţat că fiul ei, împreună cu o verişoară au dispărut în urmă cu două zile de la domiciliu. După ce au “tăiat frunze la câini” prin Craiova, cei doi minori au fost găsiţi şi au fost internaţi într-un centru de plasament din Râmnicu Vâlcea. Sâmbătă, la Horezu, o altă tânără de 14 ani a dispărut de la domiciliul părinţilor din Horezu. A fost găsită la prietenul ei, despre care spunea că are gânduri mari de viitor.
„Părinţi despărţiţi, familii în care se consumă alcool din abundenţă, unde mediul familial este dominat de certuri şi discuţii în contradictoriu, copii nesupravegheaţi, unde educaţia este deficitată, cu multe sincope”, spune adjunctul şefului IPJ Vâlcea, cms. şef Nicolae Sărdărescu, despre cazul lui Marian Popescu, de 12 ani şi a verişoarei lui, Maria Dumitru, de 14 ani, ambii din comuna Gheoroiu, sat Herăşti, judeţul Vâlcea. Deşi au dispărut de miercuri, de la ora 11,30, Nicoliţa, mama minorului, a anunţat poliţia abia vineri, la ora 15. Două zile nu i-a păsat că orasla nu s-a mai întors acasă. Dispariţia, la Berbeşti, a minorei Elvira Ghioca, care nu a fost de găsit,  a făcut subiectul dispariţiilor unor minori extrem de sensibil în IPJ Vâlcea. Numeroase televiziuni locale şi centrale au fost însţiinţate de respectiva dispariţie, iar pozele cu cei doi minori au făcut înconjurul ţării de la un capăt la altul. Din primele verificări ale anchetatorilor a rezultat că cei doi verişori au dispărut din 20 iunie, de la domiciliul din Herăşti-Ghioroiu, al bunici lor. Pornind pe fir, poliţiştii au putut reconstitui traseul făcut de cei doi minori. Aşa s-a aflat că ei au ajuns în oraşul Bălceşti, de unde au luat un taxi, o Dacie 1.300 cu numărul VL-03-MNA, condus de Daniela Elena Mihai şi au ajuns în municipiul Craiova.

Au furat banii bunicii şi au mers cu taxiul la Craiova

În legătură cu itinerariul celor doi verişori, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, cms. Marcel Sărdaru, ne-a spus ieri: “Cei doi au spus taximetristului că sunt fraţi şi că vor să ajungă la Spitalul din Craiova, unde este internată mama lor. Fata, care este foarte isteaţă, a avut vreo 25 lei strânşi de mai multă vreme, a mai furat de la bunica ei vreo 15 lei, în total avea 100 şi ceva de lei, bani berechet cu care au plătit taxiul. Timp de două zile au mers prin Craiova, au dormit pe străzi, iar a treia zi au mers la o verişoară. În timpul cât au hălăduit prin Craiova, copii şi-au făcut cumpărături, vreo trei perechi de bluji, un tricou. Cu ajutorul taximetristului şi ca urmare a mediatizării excesive, cei doi verişori au fost descoperiţi şi în prezent se află internaţi la centrul de Plasament nr. 4, din Râmnicu Vâlcea”, a spus ofiţerul.

A plecat de acasă de răul tatălui şi dorul iubitului

Tot sâmbătă, o altă dispariţie a pus iarăşi pe jar poliţiştii vâlceni. Prin numărul de urgenţă 112, la ora 19,37 a fost anunţată dispariţia Elenei Mădălina Prundaru, de 14 ani. Minora locuia în satul Romanii de Sus, o suburbie ce aparţine de oraşul Horezu-Vâlcea. Panica dispariţiilor a fost pe măsură, iar adj. şefului IPJ, cms şef Nicolae Sărdărescu s-a deplasat în zonă. După trei ore şi jumătate, misterul dispariţiei a fost elucidat. Tânăra care era deseori bătută de tatăl ei, a plecat de acasă la familia Vasile Cornea, din satul Cerna, comuna Vaideeni-Vâlcea.  Motivul plecării a fost aceala că fata era în relaţii foarte bune cu junele familiei, cu care chiar are gânduri de viitor. Adolescenta urmează să fie investigată de specialiştii Centrului de plasament din Râmnicu Vâlcea.

Dorel ├×ÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe