Student vâlcean cercetat pentru trafic de droguri

joi, 14 iunie 2007

Student vâlcean cercetat pentru trafic de droguri

Student la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, un tânăr vâlcean de 23 de ani este cercetat pentru trafic de droguri, acesta fiind prins în flagrant, în timp ce vindea haşiş. Tot pentru trafic de droguri este cercetat un alt individ, în apartamentul căruia poliţiştii au găsit rezină de cannabis, acesta nefiind însă consumator. 
Alexandru Radu Badea, 23 ani, este un tânăr vâlcean, student la Universitatea “Lucian Blaga”, din Sibiu care a căzut în mâna poliţiştilor de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Vâlcea. Alexandru a picat în plasă în urma unui denunţ făcut de un alt traficat, cercetat într-o cauză similară de DICOOT-Argeş şi care urma să beneficieze de o reducere a pedepsei în cazul în care “ciripeşte” despre un alt traficant. Astfel s-a aflat că junele student îşi procura drogurile din Bucureşti, că foloseşte un autoturism personal şi că în telefonul mobil are introduse numerele mai multor consumatori, “clienţi” de-ai săi. Fiind admisă interceptarea convorbirilor telefonice, s-a aflat că Badea avea o activitate intensă de trafic de haşis, desfăşurată în municipiile Sibiu şi Râmnicu Vâlcea. Convorbirile dintre traficant şi consumatori se desfăşurau într-o manieră codificată.

Prins în flagrant în timp ce vindea „haş”

La data de 16 februarie a.c, unul dintre consumatori l-a contactat pe Badea să-i vândă haş de 200 de RON şi prin intermediul unui intermediar, Badea a căzut de acord să se întâlnească. Aşa se face că într-un apartament închiriat în Râmnicu Vâlcea de  Vasile Stricescu (26 ani), din Bărbăteşti, satul Bodeşti, a avut loc întâlnirea, de faţă mai fiind încă două tinere. Cei doi bărbaţi (traficantul şi intermediarul) după ce au fumat în locuinţă trei ţigări cu rezină de cannabis cumpărată în contul celor 200 RON, au coborât în faţa blocului pentru a se întâlni cu cel care-i solicitase “marfa”.  Aşa se face că studentul Badea a fost prins de poliţişti în timp ce oferea spre vânzare 1,25 grame rezină de cannabis, contra sumei convenite de 200, deşi el cu aceeaşi sumă cumpărase o cantitate mai mare pe care însă a înjumătăţit-o, fumând-o în apartament.

„Tafi”, traficant, dar nu şi consumator

La percheziţia în apartamentul închiriat în urmă cu o jumătate de an de Stoicescu, poliţiştii au găsit pe măsuţa din living, cele trei filtre de ţigări şi un alt fragment de cannabis. Chiriaşul Stricescu, zis “Tafi”,  le-a arătat poliţiştilor că pe pervazul ferestrei de la baie se mai aflau, într-o pungă de plastic, alte cantităţi de haşiş. În pofida faptului că a fost prins în flagrant, Badea nu a recunoscut niciodată că ar fi traficant, ci doar consumator. Curios lucru, “Tafi” nu era unul dintre consumatori.

Suspect că ar fi şi un pui de hacker

La percheziţia domiciliară a studentului Alexandru Radu Badea, în memoria calculatorului acestuia au fost descoperite date şi informaţii, de ordinul sutelor, cu privire la carduri electronice emise de bănci din străinătate, cu date de identificare ale titularilor, parole de acces ale codului PIN, ş.a., acesta fiind suspectat ca hacker. La propunerea procurorilor DIICOT-Biroul teritorial Vâlcea, Tribunalul Vâlcea  l-a arestat pe Badea la 17 februarie 2007, însă la scurt timp, pe 23 aprilie, Curtea de Apel Piteşti a dispus punerea lui în libertate sub control judiciar. Studentului i-a fost impus să nu se apropie de martori şi experţii din cauză. La 24 martie avea să fie arestat şi Vasile Stricescu, prelungirea arestării sale fiind prelungită până la 21 mai. Rechizitoriul privind faptele celor doi a fost încheiat în urmă cu câteva zile de procurorii DIICOT-Vâlcea, iar instanţa de judecată urmează să se pronunţe în legătură cu pedeapsa pe care o vor primi cei doi vâlceni.

Dorel ├×ÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe