S-a redeschis discuţia pe tema echipei judeţului: CSM sau FC Oltchim?

duminică, 24 iunie 2007

Şi, totuşi, cine merita să fie în Divizia B?

S-a redeschis discuţia pe tema echipei judeţului: CSM sau FC Oltchim?

• suporterii susţin că trupa lui Diculoiu ar fi promovat în Liga I

O vară fotbalistică vâlceană plină de dezamăgiri. A doua, consecutivă, ceea ce demonstrează probabil că în sportul rege judeţul nostru nu are, încă, oamenii potriviţi pentru a rescrie istoria fotbalului vâlcean. În 2006 am ratat, prin Cozia Călimăneşti, la Tg. Jiu, promovarea în Liga a III-a după un meci în care arbitrul Trandu a defavorizat flagrant gruparea vâlceană. Acum aceasta a rămas în anonimatul Ligii a IV-a, iar arbitrul a fost promovat sub conducerea lui Costică-Vâlcea până la nivelul Ligii I.

Tot anul trecut trupa lui Mihai Diculoiu a promovat în Liga a II-a (pe atunci Divizia B), dar lipsită de susţinerea municipalităţii (în mandatul primarului Gutău s-a introdus taxa pe sport pentru a se susţine non-performanţa, nu pentru a-i susţine pe cei ce au rezultate!), vâlcenii au cedat locul din Liga a II-a către Unirea Apulum Alba Iulia (oraş cu primar democrat, desigur!). N-a fost să avem anul trecut - aşa cum ne-am fi dorit cu toţii - două echipe de Liga a II-a (CSM şi Oltchim, pentru a se vedea în condiţii de susţinere egală care este mai bună pentru a ne reprezenta mai departe şi pentru a lupta pentru promovare) şi una (Cozia Călimăneşti) în Liga a III-a. Nici anul acesta nu e mai bine: cu CSM în „B“ şi Oltchim în „C“, fotbalul vâlcean rămâne la nivel de submediocritate. În cele ce urmează am solicitat părerile unor suporteri vâlceni legate de răspunsul la întrebarea: care echipă merita să ne reprezinte judeţul în Liga a II-a? Concluzia a fost una de-a dreptul uimitoare: majoritatea celor intervievaţi a considerat că era necesară anul trecut păstrarea ambelor echipe în Liga a II-a, fie o fuziune între CSM şi Oltchim, fuziune în urma căreia echipa preşedintelui Alin Trandafir să fi trecut în subordinea celui mai important sponsor din fotbalul vâlcean: OLTCHIM. Redăm părerile interlocutorilor noştri fără alte comentarii.

Dorel Petrescu (26 de ani/ student): „Cu certitudine că dacă FC Oltchim rămânea în Liga a II-a, pentru Dacia Mioveni sau chiar şi pentru Universitatea Cluj-Napoca ar fi existat un adversar în plus care să tragă tare şi să-i încurce. În opinia mea, vinovaţi sunt cei de la FC Oltchim, pentru că n-au fost capabili să găsească soluţii financiare, altele decât cele de la bugetul local, pentru a ţine această echipă în Liga a II-a!“.

Cristi Dinică (25 de ani/ taximetrist liber profesionist): „Orgoliul celor de la Primărie de a avea echipa lor, de a câştiga capital electoral pentru că lumea spune că CSM-ul e echipa lui Gutău, ne-a costat foarte mult. Păi, dacă era FC Oltchim în situaţia de a-şi disputa pe teren în ultima etapă şansa de promovare, aşa cum a făcut-o CSM-ul la Baia Mare, atunci cred că Roibu era în tribune cu peste 1.500 de suporteri care să susţină echipa, iar jucătorii s-ar fi dăruit sută la sută pentru oraşul şi judeţul ăsta. Nu le-ar fi stat nimeni în cale!“

Marian Antonescu (67 de ani / pensionar): „Adevărata echipă a judeţului Vâlcea este FC Oltchim. Eu nici nu m-am mai dus la meciurile CSM-ului când am aflat că l-a demis pe Furnică. Era un ardelean serios, care făcuse treabă. Apoi, când am aflat că anul trecut nu vor cei de la Primărie să ajute şi pe FC Oltchim, mi-am dat seama că oraşul ăsta e condus de oameni ce nu au nici o treabă cu Vâlcea. Pentru ei patriotismul local nu există. Pe ei îi interesează doar funcţiile, banii şi alte avantaje. Cât timp FC Oltchim este formată în proporţie de sută la sută numai din vâlceni, e clar că aceasta este echipa judeţului Vâlcea, nu CSM-ul format din mercenari“.

Dumitru Duţu (44 de ani/ cadru militar): „Nu trebuie făcut un capăt de ţară din ratarea unei promovări. CSM-ul are conducere capabilă. Îl cunosc pe Alin Trandafir şi, în măsura în care a depins de el, echipa şi-a apărat corect şansele. Dacă alţii şi-au băgat coada, atunci trebuie o analiză atentă la CSM. În privinţa echipei Oltchim, aceasta nu poate fi echipa judeţului, nici a oraşului, ci doar a unei societăţi comerciale. Spun asta pentru că, dacă aveau o conducere capabilă, adunau sponsori din judeţ şi puteau să joace în B. Le-a plăcut rolul de victime, dar n-au făcut nimic concret pentru a merita să ne reprezinte.“

Lucian Angheluţă (22 de ani / operator calculator) „Vâlcea trebuie să termine pentru o vreme cu rivalitatea asta inutilă. E drept că, dacă ar fi fost FC Oltchim în situaţia celor de la CSM, sigur ar fi promovat!“

Viorel Sima (38 de ani / patron): „FC Oltchim a intrat în picaj de când a renunţat la Mitică Teleşpan. El făcuse o super-echipă la Oltchim. Tot lui Teleşpan trebuie să i se mulţumească şi pentru rezultatele bune pe care le-a avut CSM Rm. Vâlcea. Doar naivii pot să creadă că antrenorul Costel Pană, la primul lui mandat de antrenor principal, putea promova în Liga I. FC Oltchim este adevărata echipă a judeţului, pentru că CSM-ul în primii ani fără relaţiile lui Gheorghe Constantin n-ar fi fost nimic, aşa cum nimic n-ar fi fost şi fără banii noştri pe care-i dăm la buget“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe