Primarul din Băbeni, acuzat de hărţuire sexuală

miercuri, 6 iunie 2007

 Primarul din Băbeni, acuzat de hărţuire sexuală

Primăria Băbeni a ajuns de câtva timp teren de luptă între unii dintre salariaţi şi primarul localităţii. Edilul-şef este acuzat de nepotism şi de faptul că ar vrea să înlăture funcţionarii publici care nu îi sunt pe plac. Una dintre angajatele primăriei, Dana Constantin spune că primarul o hărţuieşte în fel şi chip, iar şeful ADP din localitate, a cărui soţie a demisionat din funcţia de secretară a Primăriei, spune că atât el, cât şi soţia sa sunt hărţuiţi de actualul primar, care intenţionează să înlocuiască din funcţie angajaţii care nu îi sunt pe plac. Neînţelegerile dintre cele două tabere s-au materializat în mai multe procese. La rândul său, primarul spune că nu are nimic cu oamenii şi că, dintre cele trei rude ale sale, care sunt angajate în prezent la primărie doar un verişor s-a angajat în timpul mandatului său.

Sancţiuni care s-au transformat în reclamaţii

Scandalul dintre Dana Constantin (fostă Bobâlcă), angajată a Primăriei pe post de operator informatică şi Ion Bărbuş a devenit de notorietate în oraş. Femeia, care este divorţată şi are un copil a ameninţat chiar că are de gând să-l reclame penal pe primar pentru … hărţuire sexuală. Neînţelegerile pornesc însă de la problemele de serviciu. „Eu am făcut treabă mai mult decât trebuia şi am fost sancţionată pentru asta. Sunt angajată ca şi operator calculator, dar nici măcar nu am un calculator pe care să lucrez. Am lucrat şi ca asistent social, am refăcut în ultimul an toată baza de date de la taxe şi impozite, deoarece aceasta dispăruse de pe calculator, din cauza unui virus, ba am mers chiar şi pe teren, să încasez taxele şi impozitele. Deşi la refacerea bazei de date, care este o muncă titanică am lucrat mereu după program nu am fost plătită în plus. Mai mult, primarul are ceva cu mine, aşa că m-a şi sancţionat, cu suspendarea contractului de muncă pentru 10 zile, după ce am făcut ceea ce mi-a spus viceprimarul, adică i-am ajutat la strângerea taxelor şi impozitelor pe angajaţii de la departamentul respectiv. Am participat luna trecută la un concurs pentru ocuparea postului de inspector debutant la taxe şi impozite, dar am luat nota 4. Organizarea concursului a fost deficitară, aşa că, după ce am făcut contestaţie, concursul s-a anulat.” – spune Dana Bobâlcă.

Lupta continuă

Femeia spune că are de gând să-l reclame pe primar la poliţie şi pentru … hărţuire sexuală. „Nu ştiu ce are cu mine, probabil că vrea să-şi pună propriii oameni pe post în locul nostru. În ultimii ani şi-au dat demisia din posturi vreo 10 angajaţi. Eu sunt angajată din 2003, dar am probleme cu el zilnic, din 2005.” – mai spune angajata primăriei. Pe de altă parte, primarul localităţii spune că nu are nimic personal cu angajata, ci că a sancţionat-o pentru că nu şi-a făcut treaba. „A încasat bani la taxe şi impozite, deşi nu avea atribuţii în acest sens. Chiar dacă nu şi-a însuşit banii am sancţionat-o, deoarece unele chitanţe erau greşite, fără nume complet. I-am cerut explicaţii scrise. Nu am nimic personal cu ea. Anul trecut chiar i-am dat salariu de merit.” – spune primarul. Instanţa urmează să facă lumină în acest caz, deoarece Dana Bobâlcă a reclamat conducerea primăriei, cerând să-i fie plătite cele 10 zile cât i-a fost suspendat contractul de muncă şi despăgubiri de 100 de milioane.

Fosta secretară a primăriei – gata să se întoarcă pe post

Un alt proces a fost intentat de fosta secretară a primăriei, Ioana Pătraşcu, care spune că a fost forţată să-şi dea demisia. Soţul ei, care nu este nici el în graţiile primarului lucrează încă la ADP. „Soţia mea a fost forţată să-şi dea demisia, ea nu a vrut, dar au fost presiunile prea mari. Lucra la Primărie de 14 ani, până în 2005. Primarul i-a spus în faţă că are de gând să facă tot posibilul să o dea afară, deşi tatăl meu l-a susţinut în campanie. Cred că râca împotriva soţiei mele a pornit în 1999, când actualul primar a cerut să fie angajat ca medic veterinar, iar soţia mea, care era secretara CL a susţinut că acest lucru nu se poate face decât dacă se autofinanţează. Când a ajuns primar i-a spus soţiei mele că o va da afară. Chiar i-a spus că dacă nu reuşeşte vrea să rămână prieten cu noi. Apoi a tot şicanat-o, a propus apoi în şedinţă de consiliu demiterea ei şi nu a reuşit, a fost un întreg scandal. La Judecătorie s-a dat deja o hotărâre de anulare a ordinului de demitere şi de repunere în funcţie.” - spune Pătraşcu. În prezent, procesul intentat de fosta secretară a consiliului a fost câştigat de aceasta la prima instanţă. „A câştigat procesul la Tribunal, dar noi am făcut apel ca Curtea e Apel Piteşti şi vom vedea ce se hotărăşte. Dacă instanţa îi dă câştig de cauză eu o primesc înapoi, că nu am ce face, dar repunerea pe post se face destul de greu, pentru că între timp a câştigat altcineva concursul. Sunt pregătit, că eu am dovezi şi pe penal împotriva ei, dar nu am vrut să o bag până acum în aşa ceva. Sunt oameni nemulţumiţi.” – spune primarul.

Suspectat de nepotism

Angajaţii primăriei îl mai suspectează pe Ion Bărbuş şi de nepotism, spunând că are mai multe rude angajate la primărie. „Băiatul sorei lui este angajat la spaţii verzi, mai este o verişoară a sa la Resurse Umane, Maria Gavrilă, angajată pe vremea fostului primar, care este şi el rudă cu el şi mai este o rudă a sa inspector. Marinela Bărbuş este secretara sa personală,este tot rudă cu el, ca şi viceprimarul. Primarul recunoaşte că sunt „trei nepoţi ai mei angajaţi aici”, dar spune că nu are nici o vină pentru această situaţie. „Doi erau angajaţi atunci când am ajuns eu primar, doar un nepot al meu lucrează mi se pare pe la spaţii verzi.” – spune primarul.

Anda VLAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe