Pasajul Dacia, pericol public

joi, 14 iunie 2007

 Pasajul Dacia, pericol public

Miercuri, în jurul orei 9,30, un tânăr şofer care a trecut cu o Dacie Furgon pe sub  pasajul Dacia, din cauză că nu a respectat semnificaţia indicatorului care arăta că gabaritul său nu trebuie să depăşească 1,95 m., a rupt bara de siguranţă, aceasta căzând pe carosabil şi lovind un autoturism taxi care circula din sens invers, avariindu-l.
Pasajul Dacia a vrut să fie o mană cerească pentru tranzitarea oraşului dintr-un cartier într-altul, ştiut fiind faptul că o cale ferată împarte Râmnicu Vâlcea în două. Dacă în trecut pe sub pasaj se circula la semafor, pe un singur sens, modernizat de edili, pasajul permite acum circulaţia fluentă în ambele sensuri. Ieri, un autoturism Dacia Papuc, cu numărul VL-06-LEU, de culoare roşie, care aparţinea unei societăţi care se ocupă cu montarea de termopane, a lovit bara de siguranţă. Anton Burcă, unul dintre martori, ne-a povestit: “Eram pe balcon şi am auzit bubuitura puternică. Când m-am uitat, o Dacie care avea montat pe caroserie un schelet folosit pentru transportul geamurilor şi uşilor termopan, a lovit bara de siguranţă şi a rupt-o. Maşina circula dinspre strada Dacia către cartierul Ostroveni. După ce a intrat sub pasaj, şoferul, care era un tânăr, a coborât din maşină, a dat scheletul jos de pe Dacie, a trecut cu autoturismul de cealaltă bară de siguranţă, a oprit şi a pus din nou scheletul pe caroserie şi a plecat, lăsând prima bară de siguranţă căzută pe carosabil. Un taximetrist nu a mai putut opri la timp şi a lovit-o în plin, şifonându-şi maşina”.

Ploaie de cutii de pateuri şi maşini de spălat sub pasaj

Fiind anunţată poliţia, în foarte scurt timp un echipaj al Serviciului Poliţiei Rutiere a pornit în căutarea şoferului fugar. “După foarte scurt timp l-am prins pe şoferul fugar de pe Dacie. Culmea ironiei, conducătorul auto al taxiului a spus că a văzut bara în ultimul timp, pentru că se uita după cel care doborâse bara dar a fugit de la faţa locului. Eu le-am propus celor de la Primăria Râmnicului să monteze pe lângă zalele de susţinere a acelei bare şi nişte cabluri de oţel”, a spus insp. pr. Cătălin Oprescu. Luni a fost rândul unui bucureştean să lovească bara de siguranţă. De-a lungul anilor, şoferii care nu au respectat semnificaţia indicatorului şi au intrat pe sub pasaj cu maşini care depăşesc înălţimea acestuia, au avut parte de cele mai neplăcute surprize. “Aici s-a răsturnat o Dacie încărcată cu maşini de spălat, iar altădată o maşină încărcată cu pateuri. Sute de cutii s-au împrăştiat pe carosabil, blocând circulaţia”, ne-a spus un vâlcean care locuieşte în imediata vecinătate. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicului, Eusebiu Veţeleanu ne-a spus: “Proiectantul a respectat normativele de construcţie, iar faptul că se întâmplă astfel de incidente este numai din cauza şoferilor care nu respectă regulile de circulaţie”. 
Dorel ├×ÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe