O elevă de clasa a VIII-a este gravidă cu fratele ei

duminică, 17 iunie 2007

 Răzbunare pentru ţuica încuiată de părinţi!

O elevă de clasa a VIII-a este gravidă cu fratele ei

Un caz cutremurător a cuprins de la un capăt la altul comuna Fârtăţeşti. O elevă de 16 ani este gravidă în luna a VIII-a cu fratele ei de 19 ani. Incestul a fost confirmat de poliţiştii vâlceni, care-l caută acum pe cel care şi-a lăsat gravidă sora. Mama copiilor părea revoltată de cele întâmplate şi susţine că vrea ca fiul ei să înfunde puşcăria. Prin comună circulă variante care mai de care mai trăsnite. Ba că tatăl copilului din pântece ar fi un bărbat de 70 de ani, înstărit, ba că şi tatăl copilei n-ar fi străin de cele întâmplate. Toate acestea ultime variante sunt însă doar speculaţii.
Casa în care locuieşte familia Moraru este una extrem de sărăcăcioasă, cu pereţii coşcoviţi gata să cadă, cu temelia roasă şi mâncată de vreme, în locuinţa bătrânească trăind şapte suflete. Deşi stau împreună de 20 de ani, Diana Adam (42 de ani) şi „alesul” ei Ştefan Moraru nu s-au căsătorit niciodată, trăind în concubinaj. Localnicii din Fârtăţeşti spun că cei doi au acceptat compromisul cu viaţa, femeia turnând pe bandă rulantă copii, iar soţul ei şi-a înecat amarul în băutură.
Când am ajuns în satul Dozeşti, la familia Moraru capul familiei era plecat de două săptămâni la muncă în Bucureşti, în construcţii, şi nici habar nu avea  că băiatul lui cel mare a intrat în vizorul poliţiei, căutat fiind că şi-a lăsat sora gravidă. Cel mai mic copil al Dianei Adam este un ţânc de numai 6 luni, bine îngrijit şi frumuşel foc. Mama copiilor a acceptat să stea de vorbă cu noi aruncând toată vina pe spinarea băiatului cel mare Adrian Gheorghe de 19 ani. „Cristinei, fata care acum e gravidă în luna a VIII-a şi lui Adrian  nu prea le-a plăcut cartea. Chiar dacă au terminat opt clase, abia dacă ştiu să citească pe litere. Că de scris nici vorbă! Eu cred că fata a rămas cu frate-su gravidă când eu am fost plecată pe la începutul lunii octombrie la spitalul din Vâlcea, unde am fost internată câteva zile, fiind bolnavă cu inima”, spune femeia.

Adrian nu ştie ce înseamnă să ai o prietenă

Am întrebat prin vecini dacă au observat că eleva Cristina lua proporţii în ultima vreme. Una dintre vecine care nu a vrut să-i dezvăluim numele ne-a spus că fata ar fi afirmat că a rămas gravidă cu fratele ei. Diriginta minorei, Elena Maria ne-a spus: „Şi unul şi altul sunt copii cu probleme, cu un nivel educaţional foarte scăzut. Doar în urmă cu două luni, când am aflat ce se zvonea prin sat, am stat de vorbă cu eleva în prezenţa celorlalţi elevi din clasă, dar nu am scos nimic de la ea. Stătea cu mâinile împreunate în faţă şi se legăna înainte şi înapoi”. Cu ceva timp în urmă, Adrian a recunoscut la barul de lângă casă că are o prietenă. Sătenii cred că acesta nu ştia însă ce înseamnă prietenia între adolescenţi. 

Prinşi de soră, dezbrăcaţi în dormitor

Întrebată de ce nu a intervenit mai devreme, mama celor doi tineri neagă că ar fi aflat mai devreme de relaţia dintre cei doi copii ai ei, deşi mulţi săteni spun că au avertizat-o de faptul că fiica ei este gravidă: „Am întrebat-o pe Cristina dacă este gravidă şi ea a negat. Mi-a spus că nu avut nici o relaţie cu nimeni, deşi începuse să se îngraşe. Atunci Adrian a recunoscut că a avut relaţii cu sora lui. Băiatul a mărturisit că datorită faptului că i-am încuiat băutura, a vrut să se răzbune, iar când a găsit alcoolul, s-a îmbătat şi apoi a întreţinut raporturi cu sora. Eu cred că şi ei i-a plăcut că altminteri ţipa, striga, o auzeau vecinii şi nu se ajungea până aici”. Una dintre surori, Denisa (14 ani) ne-a spus:  „Anul trecut am intrat într-o zi în cameră şi am văzut-o pe sora mea în pielea goală, în acea cameră fiind şi fratele meu. Mi-a fost ruşine şi am ieşit din încăpere. Eu i-am spus mamei de ce am văzut”. Mulţi dintre săteni însă o acuză pe mamă că nu a ştiut să le dea o educaţie copiilor, nici nu a intervenit pentru a nu se întâmpla nenorocirea.

„Poate să putrezească în puşcărie!”

„Când am fost la medicul de familie, într-o primă fază, Cristina nu a  recunoscut că este gravidă. Abia după aceea, când doctorul a luat-o la bani mărunţi, a recunoscut relaţia cu fratele ei. Pe băiat nu am să-l iert niciodată, şi dacă legea va vrea să înfunde puşcăria, poate să putrezească acolo pentru ruşinea pe care ne-a făcut-o. Fata este acum la un centru de plasament din Râmnic şi cât de curând va naşte prin cezariană acolo. Aici nu avem posibilităţi să chemăm salvarea în cazul în care ar fi apucat-o durerile. Cei de la centru mi-au pus în vedere ca micuţul care se va naşte nu-l vor putea opri, şi dacă nu se va găsi nimeni să îl ia în plasament, atunci unde am crescut cinci guri, mai cresc încă unul”, ne mai spune mama copiilor.

Gura lumii, slobodă

Diana Adam a aruncat o undă de îndoială şi asupra concubinului ei în ceea ce priveşte relaţia cu Cristina: „Parcă nu a reacţionat de nici un fel când i-am spus ce se întâmplă cu copiii. O fii şi el vinovat? Sau o ştii ceva ce eu nu ştiu?”. Dând apă la moară, localnicii vorbesc şi de o relaţie a fetei cu un bătrân mai înstărit, cele două variante rămânând deocamdată doar simple zvonuri. Adrian Gheorghe Moraru, tânărul care este cercetat de poliţie pentru incest nu a fost găsit, el retrăgându-se la o stână de capre din comuna Roşiile. În cazul în care probele vor stabili că tânărul este tatăl copilului sorei lui, acesta riscă ani buni de închisoare.
Dorel ├×ÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe