„Galacticele“ se reunesc săptămâna aceasta

duminică, 17 iunie 2007

„Galacticele“ se reunesc săptămâna aceasta

Proaspăta câştigătoare a Cupei Cupelor, formaţia Oltchim Râmnicu Vâlcea, se va reuni pe data de 19 iunie, la Sala “Traian”. Chimistele pleacă apoi pentru un stagiu de pregătire centralizată de zece zile la Băile Felix, pentru refacere şi antrenamente diverse, dar fără minge sau efort fizic prea mare. Va urma o altă minivacanţă, în perioada 28 iunie - 14 iulie, timp în care vâlcencele vor face antrenamente individuale.

Pe 16 iulie, „galacticele”  convocate la lotul naţional pleacă într-un cantonament pe litoralul Turciei, asta pentru că oficialii Federaţiei Române de Handbal au găsit acolo preţuri mult sub litoralul românesc. Altfel, din această pauză competiţională, nu mai puţin de 6 junioare vor fi promovate la echipa mare. E vorba de Ursache, ├×ăcălie, Băbeanu, Bratu, Teodorescu şi Vâlcu. Chiar dacă tehnicianul chimist spune că nu are în vedere deocamdată alte transferuri, Oltchim pare că şi-o doreşte pe vâlceanca Aura Brădeanu de la Gyor, în lipsa unui coordonator de joc de meserie, după cele întâmplate, accidentarea nefericită a Roxanei Gatzel, care o va ţine departe de terenul de joc mai mult timp. De asemenea, par a se mai afla în vederile tehnicianului vâlcean jucătoarele Tolnai şi Crap de la Zalău, dar şi Paula Rădulescu, actualmente la Dunaffer, nefiind exclus şi transferul unei jucătoare străine. “Eu spun că deocamdată nu sunt handbaliste în România peste ce avem noi acum la Oltchim. O variantă ar fi, poate, Mihaela Senocico de la Cluj, dar noi avem doi centri de valoare, Gatzel şi Gheorghe. Până va reveni Roxana Gatzel, vom găsi alte soluţii, pentru că, de exemplu, centru poate juca şi Bese sau Lecuşanu”, spune Tadici. De altfel, o altă jucătoare ce putea evolua pe postul de centru, Mihaela Tivadar, şi-a reziliat recent contractul cu gruparea vâlceană.

Geta Grigore, pe Litoral

Venită cândva cu surle şi trâmbiţe din campionatul Ungariei la Oltchim, alături de Nicoleta Gâscă, Geta Grigore a dezamăgit la scurt timp după aceea. Cu toate că nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, fostul tehnician „chimist” Cornel Bădulescu i-a dat multiple şanse în campionatul pe care vâlcencele l-au încheiat doar pe locul patru. Venit în vara anului trecut la Oltchim, profesorul Gheorghe Tadici n-a mai fost la fel de înţelegător cu  Geta Grigore, pe care a ţinut-o mai mult pe banca de rezerve. Conştientă că nu se ridică la valoarea lotului pe care îl gândeşte Tadici pentru Liga Campionilor din toamnă, interul vâlcean a decis să plece să joace la o altă echipă din campionatul intern. Astfel, Geta a fost imediat „amanetată” de echipa de pe Litoral, Tomis Constanţa. Secundul lui Tadici la naţională, Dumitru Muşi,  va conta pe serviciile sale însă abia de la data de 1 septembrie. Altfel, o altă „chimistă” care a fost mai mult rezervă sau chiar n-a prins primele 14, în sezonul trecut, portarul Valentina Smedescu, va rămâne, se pare, la Vâlcea pentru un nou sezon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe