Elisei + restul – Suedia = 24-24

duminică, 10 iunie 2007

Ecuaţia calificării României la Mondiale ne-a arătat diferenţa dintre cele două echipe, la Vâlcea:

Elisei + restul – Suedia = 24-24

• prezenţa selecţionatei lui Tadici la turneul final din Franţa s-a asigurat în meciul tur, când România a învins în deplasare cu 25-16

Doar 2.000 de suporteri au ţinut să asiste la meciul retur al barajului dintre România şi Suedia, meciuri ce ne-au asigurat prezenţa la turneul final al Campionatului Mondial de Handbal feminin, competiţie ce va avea loc în luna decembrie, anul acesta, în Franţa. Victoria la nouă goluri obţinută în Suedia a făcut să scadă ambiţiile, miza şi spectacolul. Justificat, jucătoarele - majoritatea participante cu Oltchim în Cupa Cupelor şi câştigătoare a tot ce se putea câştiga în sezonul 2006-2007 - au acuzat o stare de oboseală.

Suedia, foarte insistentă

Cu mentalitatea nordică ce arată că nu cedează în nici un moment şi că-şi joacă şansa până la final, nordicele încep în forţă meciul şi conduc cu 2-0. Ardean şi Maier egalează imediat, însă tot nordicele preiau conducerea. Valentina Elisei  înscrie pentru 3-3, pentru 4-4, 5-5... nordicele ne conduc mai mult de jumătate din prima repriză şi abia în minutul 21 aceeaşi Elisei aduce pentru prima dată România în avantaj: 10-9. La pauză va fi egal din cauza unei neatenţii a defensivei noastre în chiar ultima secundă de joc: 13-13. Dintre cele 13 reuşite ale României, 8 goluri au aparţinut Valentinei Elisei.

Gogârlă, revenire de senzaţie

Nordicele pun din nou stăpânire pe joc şi, în ciuda reuşitelor aceleiaşi Elisei sau ale paradelor de senzaţie făcute de Talida Tolnai, scorul capătă proporţii, ajungându-se la 18-14 pentru Suedia în minutul 43. A fost momentul în care a început Simona Gogârlă să arate ce poate. Graţie reuşitelor ei şi ale Ionelei Gâlcă sau aceeaşi Elisei, revenim la conducere marcând cinci goluri fără a primi vreunul. Cu o jumătate de minut înainte de final, la scorul de 24-24, Beşe ratează desprinderea şi, implicit, victoria, însă nu mai contează, calificarea la Mondialul francez se jucase în tur, în Suedia!

Elisei, din nou cea mai bună

Cu siguranţă, şi returul de la Vâlcea a adus-o în prim-plan pe „galactica” Vali Elisei. Jucătoarea care a împlinit de curând 25 de ani a reuşit cele mai multe goluri pentru reprezentativa tricoloră, 13. Au mai punctat Gogârlă – 4,  Brădeanu şi Gâlcă – fiecare câte 3, Maier – 1 gol. De la suedeze principala marcatoare a fost Lineea Torstenson cu 9 goluri.

Tadici: „Am avut un randament de 70 la sută!”

„Am avut momente în care am fost peste ele, dar am ratat mult la finalizare. Am jucat la un randament de 70 la sută, dar e important că ne-am îndeplinit obiectivul. În plus, nici cei doi arbitri nemţi nu ne-au lăsat să jucăm“, a declarat tehnicianul Gheorghe Tadici. „Felicit România, a demonstrat că are un lot valoros. Noi am încercat să jucăm cât mai bine la Vâlcea, dar era greu de crezut că vom putea întoarce aici rezultatul“, a spus şi antrenorul suedez Ulf Schefvert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe