Baschetbaliştii lui Cristi Achim vor să revină în Divizia A

duminică, 3 iunie 2007

Baschetbaliştii lui Cristi Achim vor să revină în Divizia A

• în cursul acestei săptămâni, la Târgovişte, şase formaţii se „bat” pentru două locuri în sezonul viitor al primei divizii

La finalul campionatului 2006-2007, la prima participare în prima divizie, baschetbaliştii de la BC Vâlcea au terminat pe un loc retrogradabil. Federaţia le-a mai dat însă o şansă, atât lor cât şi celor de la Arad, dar le-a oferit şi altor patru grupări din eşalonul doi posibilitatea de a face pasul spre elită. Aşa că s-a anunţat că la începutul lunii iunie va avea loc un turneu de rămânere / accedere în Divizia A. Fără americanul Collins, trimis acasă pentru că nu a confirmat, dar cu celălalt jucător de peste ocean, Miller, în lot, gruparea vâlceană a reînceput pregătirile cu dorinţa de a rămâne în prima divizie. Din păcate, însă, Miller, care s-a cuminţit brusc după despărţirea de Coliins, s-a accidentat şi Achim nu ştie dacă va putea conta la turneul acesta pe serviciile sale.

Turneul, la Târgovişte

După o perioadă de  incertitudine privind echipele din eşalonul secund care vor participa la acest turneu, acum e clar, vâlcenii îşi cunosc adversarii. A fost un timp de incertitudine pentru că nu se desfăşuraseră turneele semifinale în grupele de la Târgovişte şi Craiova. Acum acestea au avut loc, iar primele două clasate din cele două competiţii au obţinut dreptul de a juca la acest turneu. De asemenea se ştie şi oraşul care va găzdui întrecerea, Târgovişte, în perioada 4-8 iunie. Şi Vâlcea a depus o solicitare la federaţie pentru a găzdui acest turneu, însă nu s-a putut pentru că în această perioadă echipa naţională de handbal feminin se va pregăti în Polivalentă pentru returul preliminariilor Mondialelor, cu Suedia. Federaţia abia a aşteptat să  ducă acest turneu la Târgovişte, pentru că, se pare, există dorinţa forului condus de Carmen Tocală de a aduce în prima divizie o echipă din acest oraş.

Patru pentru două locuri

Din eşalonul doi vin la turneu echipele Granitul Bucureşti şi BC Târgovişte, calificate din Seria B1, respectiv Universitatea Craiova şi Energia Rovinari, venite din Seria B2. acestora li se vor adăuga formaţiile ce au terminat campionatul trecut pe ultimele două locuri în „A”, BC Vâlcea şi West Petrom Arad. „ Aradul, Târgovişte şi Rovinarii sunt principale noastre adversare la acest turneu. La Târgovişte gazdele vor face tot ceea ce se poate ca să promoveze. Va fi măcel, îşi vor lua măsuri, cu siguranţă”, crede antrenorul vâlcean Cristi Achim. După cum se ştie, conform regulamentului, la finalul acestei competiţii (care se dispută sistem turneu, fiecare cu fiecare), primele două formaţii vor juca din toamnă în primul eşalon. De asemenea, deşi se spunea că Aradul nu se va mai prezenta, ardelenii s-au adunat şi acum vor din nou în prima divizie.

Achim se teme de arbitraj

Unul dintre motivele care au dus la parcursul nu tocmai bun al vâlcenilor în primul sezon petrecut de această formaţie în prima divizie a fost arbitrajul, cei trei „fluieraşi” fiind în dese rânduri cei care au „învins” pe BC Vâlcea. Acum, antrenorul Cristi Achim speră ca arbitri să fie corecţi la meciurile jucate de echipa sa: „Tot ce-mi doresc e să fim arbitraţi corect, atât! Nu vreau să ne bage nimeni mingea în coş, ci doar să arbitreze corect. Putem să deosebim o greşeală voită de una omenească. Numai cine nu munceşte nu greşeşte. Însă este foarte clar când arbitrul fluieră cu tentă şi când arbitrul greşeşte. Se pot pierde nişte meciuri pe nişte greşeli ale unor arbitri, greşeli făcute neintenţionat, însă până la urmă nu este un capăt de ţară. Dar în momentul în care eşti defavorizat într-un mod clar, în mod repetat, vede şi ultimul om din fundul săli, până şi cei nepricepuţi, nu mai ai ce să spui. Şi toate lucrurile acestea se adună. Iar la un moment dat se strâng şi creează tensiune. Apare lipsa de încredere a jucătorilor, a celor care dau banii, apare lipsa de încredere a presei. A publicului, care este dezamăgit, şi care că nu poate vedea întru totul aceste dedesubturi, aşa că pleacă din sală. Ori iată cum o treabă de genul acesta poate să strice o activitate care poate să meargă bine. Şi asta nu e normal”, spune tânărul tehnician vâlcean.

Negocieri cu trei americani

Chiar dacă un american a plecat, e vorba de Collins, care nu a convins, la gruparea lui Nicu Enache ar putea ajunge în scurt timp alţi trei jucători de peste Ocean. Aceştia sunt Rashaad Powell, Justin Murray şi Justin Vandenbosch. Cei trei baschetbalişti joacă în IBL pentru Seattle Mountaineers, echipă unde a evoluat şi Miller înainte de a veni la Vâlcea. „Vreau să nu ne grăbim. Trebuie să vedem dacă merită să-i aducem la Vâlcea. Mai avem experienţa jucătorilor sârbi aduşi în grabă, şi chiar a lui Coliins, şi aţi văzut că până la urmă ne-am înşelat în privinţa valorii lor. Important e să rămânem în prima divizie şi apoi vom vedea ce va mai fi”, mai spune Achim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe