A fugit de acasă pentru că tatăl i-a dat o palmă

miercuri, 27 iunie 2007

 A fugit de acasă pentru că tatăl i-a dat o palmă

Elena Corina Barbu este o elevă în clasa a VII-a, de la Şcoala din localitate, care a dispărut duminică de acasă. Dată în urmărire generală, căutată de poliţişti, copila fost găsită ieri în jurul prânzului în timp ce se afla cu o măicuţă într-un metrou din Bucureşti. Mama copilei este cea care a visat că-şi vede fata lângă un tron, într-o biserică iar ieri a mers la Mânăstirea Bistriţa şi a dat de urmele copilei. Tatăl spune că i-a dat o palmă părintească fetei pentru că a rămas repetentă.
Elena Corina Barbu este unul dintre cei patru copii ai unei familii modeste din Pietrarii de Sus, cătunul Ogrăzi. Oameni simpli, soţii Ion şi Aurica se descurcă greu. Femeia nu a avut niciodată serviciu, iar el, soţul, a lucrat ca zidar la Oltchim, apoi vreme de şapte ani la o firmă din construcţii, din Sibiu. “Când a rămas femeia gravidă, am crezut că pot lua eu concediul de creşterea copilului, iar cu banii respectivi să-mi acopăr casa. Nu mi-au dat nici un şfanţ, dar copilul creşte şi trebuie să-l hrănim.  Locuinţa unde stăm este aşa de veche că ne plouă prin ea, ca prin strecurătoare, mai ales pe latura unde este acoperită cu şindrilă”, spune tatăl fetei pe care l-am găsit vânzând legumele unui patron, la o intersecţie ce duce spre comuna Bărbăteşti. Despre disputa pe care a avut-o cu fiica, ei bărbatul povesteşte: “Corina este o fată foarte dificilă. Este adevărat că sâmbătă seara i-am dat o palmă, părinteşte, peste faţă când am aflat că va rămâne repetentă şi nu va absolvi clasa a VIII-a. Păi ce fac o mărit de pe băncile şcolii? Nu este pentru prima dată când nu trece clasa. Şi într-a I-a a stat doi ani. Este foarte răutăcioasă cu profesorii, iese de la oră când vrea şi cum vrea, nu ascultă de nimeni. Pe maică-sa cred că mai are un pic şi o bate. Poate chiar şi pe mine. Eu am 45 de kilograme şi ea are 60. Pe fratele cel mic l-a transformat în sac de box”, spune revoltat părintele, care chiar în momentul când noi am mers să stăm de vorbă a primit vestea că fiica lui a fost găsită în metrou, în Bucureşti, însoţită de o măicuţă.

A cerut bani de drum vecinilor

Faptul că acasă Corina nu ridică un pai, că-i joacă pe toţi pe degete, că-l bate pe frăţiorul cel mic, că le răspunde profesorilor zicându-le “lăsaţi-mă în pace” şi iese din ore “când vor muşchii ei”, au determinat cadrele didactice să o lase corigentă la şase materii şi în consecinţă să rămână repetentă. “Pământul e pârloagă, pădure n-am aşa că trebuie să trăim din ceva, mai ales că ia nu mănâncă decât carne. M-a ajuns în stare şi i-am dat o palmă părinteşte, fără să-i las semne”, spune tatăl. Unul dintre fraţi, Sorin ne-a spus că după disputa pe care Corina a avut-o cu tatăl, a auzit-o spunând că vrea să plece de acasă. “Nu mi-a spus unde se duce, aşa că şi-a luat actele de identitate, haine de schimb şi în jurul prânzului a dispărut de acasă. A vorbit cu câţiva vecini dacă au să-i dea ceva de muncă în schimbul a 10 RON, dar aceştia nu au avut!”, spune băieţelul blond care şi el vindea legume cu tatăl lui.

Visul mamei transformat în realitate

Pentru părinţi au urmat clipe de coşmar. Au sunat la toţi verişorii, la rude, au căutat-o prin discoteci, ba chiar la unul dintre prietenii ei din localitate. Parcă o înghiţise pământul! Mama copilei, Aurica Barbu, ne povesteşte: “Azi noapte (duminică spre luni, n.r.) am avut un vis. se făcea că fata mea era lângă un coşciug, într-o biserică, aşa că am venit la Mânăstirea Bistriţa şi m-am rugat la moaştele Sf. Grigore Decapolitul, la toţi Sfinţii din lăcaşul de cult. Mi-a ieşit în faţă măicuţa Ana şi mi-a deschis sufletul. Fata mea a venit duminică la mânăstire şi a îndrugat o poveste care m-a durut foarte mult. A spus că vrea să ajungă la bunica ei, în Bucureşti, pentru că aici, la Pietrari, stă la o femeie care a înfiat-o, deci ca şi cum eu nu sunt mama ei bună. Sora Ana i-a dat bani pentru transport şi a pus-o la o firmă de transport, i-a dat bani şi pentru cartelă telefonică, iar în Bucureşti a rugat-o pe sora ei, Sorana, să o aştepte. Femeia a aşteptat-o şi când eu am sunat-o pe celular, micuţa Sorana era cu fiica mea în metrou şi o ducea către bunica, care locuieşte la casă, în capitală. N-am să mă liniştesc până nu o voi vedea acasă ”, povesteşte printre lacrimi mama răpusă de durere. Ion Barbu, tatăl, spune că de acum încolo nu-i va mai da niciodată vreo chelfăneală fiicei lui chiar dacă va face ce va vrea.

Tânăra dispărută şi găsită la Craiova vrea să rămână în Centru

Adjunctul şefului IPJ Vâlcea, cms şef Nicolae Sărdărescu ne-a spus: “În ultimele două zile ne-am confruntat cu un val de dispăruţi, în total şase minori. Vreau să vă anunţ în legătură cu cei doi verişori dispăruţi acum câteva zile, Marian Popescu şi Maria Dumitru, că după ce au fost internaţi într-un Centru de plasament, marţi, mama băieţelului a venit şi l-a luat din Centru. Fata însă, despre care se zvonea că este gravidă, dar nu s-a adeverit, a spus că îşi doreşte să rămână instituţionalizată, pentru că vrea să înveţe carte şi să scape de teroarea mamei sale. Noi vom face demersuri pentru decăderea din drepturile părinteşti ale femeii”, a spus cms. şef Sărdărescu.

Dorel ├×ÎRCOMNICU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe