Uzurpatorul de locuinţe

joi, 17 mai 2007

 Uzurpatorul de locuinţe

Situaţia vilei din bd. Aviatorilor nr. 57: Imobilul a fost construit de pictoriţa Sabinela Negulescu, înainte de război, cu un împrumut garantat cu ipotecă de către părinţii săi. Când regimul comunist căuta case pentru noii "demnitari", în vila respectivă a fost cazat Popescu - Puturi După Revoluţie, doamna Sabinela Negulescu a început o acţiune judecătorească pentru retrocedarea imobilului din bd Aviatorilor 57. D-na Negulescu a plecat la Ploieşti, la o nepoată, s-o roage să o ajute la mutat. A revenit în Bucureşti peste două zile. Popescu-Puturi plecase, dar casa era ocupată de Traian Băsescu. Fratele doamnei Negulescu, regizorul Jean Negulescu, i-a scris un memoriu lui Ion Iliescu, s-o ajute pe sora sa să redobândească casa. Un memoriu ajuns la Petre Roman a beneficiat de un răspuns în doi peri: "Nu pot să-l forţez să iasă din casă". În final, prin decizia 77 A a Curţii de Apel, secţia a III-a civilă, doamna Sabinela Negulescu a redobândit casa - definitiv. Nici în aceste condiţii Traian Băsescu nu s-a mutat .

„Raportul Parlamentului României asupra atribuirii de locuinţe pentru parlamentari, membri ai Guvernului şi pentru persoane din aparatul Parlamentului, Guvernului şi Preşedinţiei, în perioada 1990-1994":

•  Băsescu Traian  : Deputat de Constanţa 1990-1992; 1992-1996 - Dosar 158, fila 94 Ministrul Transporturilor 1989-1992 - Dosar 104; Dosar 122, fila 134

•  La 01.01.1990 locuia în Constanţa într-un apartament de 4 camere situat în Aleea Zmeurei nr. 2, bloc U, sc. A, etaj 4, apart. 10, proprietate personală, construit prin O.J.C.V.L., lucru atestat prin titlul de proprietate nr. 22042/12.09.1978.

•  Secretariatul General al Guvernului, prin comunicarea nr. 15/4086/1991, a repartizat locuinţa din Bdul Aviatorilor nr. 57, compusă din 7 camere + dependinţe în suprafaţă totală de 290 m.p. S.C. Herăstrău S.A. încheie contractul de închiriere cu nr. 60165/28.08.1991. În fişa locativă a imobilului sunt nominalizaţi: domnul Traian Băsescu cu soţia, fiul, fiica şi părinţii săi = 6 persoane. În realitate, părinţi, Băsescu Dumitru şi Băsescu Elena, locuiau în Constanta, str. Arcului nr. 2, bl. C3, sc. A, et. 3, apart. 13, compus din două camere pe care l-au cumpărat cu C.V.C. nr. 4089/5.III.1991.

Fii atent, mă urmăreşti! Românii cred ca e bal mascat şi că ăsta-i costumul meu de preşedinte harnic. ├×eapă, moşule!

Traian Băsescu o căpetenie de haiduci care a luat de la un popor bogat până l-a făcut sărac. Şi pentru Traian politică e o curvă, da prea scumpă!

Ochiul dracului i-a făcut cu ochiul şi lui Traian. Cu o mână pe sticlă şi cu una pe pahar, Traian a fost un patron de succes, a făcut firme, a condus afaceri şi-a văzut de interese. Ex-directorul firmei Petroklav Inc. Bahamas, adică tot Traian Băsescu are o bogată tradiţie de familie în domeniul afacerilor.

•  PROD CROS SRL , Constanţa, constituită la 7 decembrie 1994, cu un capital social de 20.000.000 lei şi cu un profit brut în 2002 de 215.338.000 lei. Asociaţi: Băsescu Maria (20% din societate), Băsescu Mircea (39% din societate, administrator).

•  MB CONSULT COMPANY SRL , Constanta, constituită la 8 mai 2002, firmă deţinută 100% de Băsescu Mircea (administrator).

•  STAR SEA CO SRL ., Constanţa, constituită la 18 noiembrie 1991, fără date de bilanţ, în care Băsescu Mircea deţinea 35% din societate (administrator) iar Ivaşcu Anca Luciana (despre care naraţiunea va face vorbire şi în continuare) 30% (şi administrator).

•  MIRAL CROSS SHIPS SUPPLY SRL Constanţa constituită la 4 mai 2001, fără date de bilanţ, în care se regăsesc ca şi asociaţi mai sus amintiţii de la STAR SEA, în proporţii egale de aceasta dată: Băsescu Mircea 25% şi administrator, Ivaşcu Anca Luciana 25% (minus calitatea de administrator).

•  A.M.C. CROSS SRL Constanţa, constituita la 4 octombrie 1994 cu un capital social de 10.000.000 şi cu un profit brut în 2002 de 865.346.000 lei. Asociaţi: Băsescu Maria (20% din societate), Băsescu Mircea (39% din societate şi administrator) şi inepuizabilă Ivaşcu Anca Luciana cu 39% din societate.

•  TRITON COMPANY SA , Constanţa, constituită la 26 mai 1994 cu un capital social de 75.000.000 în care unul dintre asociaţi era Traian Basescu , cu 20% din societate. Alături de acesta Paul Brânza, tot cu 20%. La această firmă asociat şi administrator era Ionescu Dumitru, cel care i-a precedat lui TRAIAN BASESCU în funcţia de şef al Agenţiei Economice NAVROM din Anvers (şi conform unor opinii fost ofiţer de Securitate). Cenzorul permanent al firmei Triton Company era Nicolae Vărzaru, fost contabil al Clubului Dinamo, implicat în procesul privind fraudarea clubului de către Vasile Ianul. La numirea în funcţia de ministru, în 1996, Traian Băsescu a făcut o declaraţie mincinoasă presei , şi anume că nu a mai exercitat sub nici o formă atribuţiile de administrator la firma Triton Company şi nici nu a participat la vreun Consiliu de Administraţie şi nici la AGA a acţionarilor societăţii. Istoria firmei consemnează altceva: în octombrie `94, denumirea societăţii este schimbată din Mitic Triton SA în Triton Company SA . La fel şi sediul din Constanţa, str. Ana Ipatescu nr. 9, s-a mutat pe str. Traian nr. 64, Bl. K3, ap. 37. La mijlocul anului 1996 au avut loc câte o retragere din societate şi din administraţie cu cesionari din aportul la capital. Sunt cooptate în firmă trei persoane printre care şi Traian Băsescu, ocazie cu care acesta este numit în funcţia de administrator . În vara lui 1998 are loc o majorare de capital de la un milion la 25 milioane lei. Majorare la care a participat şi Băsescu Traian cu 5 milioane lei (20%). Pentru mărirea capitalului este obligatorie întrunirea Adunării Generale a Acţionarilor, întrunire la care fostul comandant de cursă lungă a fost prezent, deşi în faţa presei a minţit . Ultima schimbare importanţă (în timpul mandatului acestuia) a avut loc în luna septembrie 1999, când sediul firmei s-a mutat din strada Traian în str. Justitiei nr. 18, Constanţa.

•  M.T. VEGA TRANSPORT SRL Bucureşti, sector 1, constituită la 27 iunie 1996 (când PD se pregătea să intre la guvernare alături de fraierii de ţărănişti) cu un capital de 2 milioane de lei (şi cu date de bilanţ dispărute) în care Băsescu Traian avea 100% iar administrator era Băsescu Maria .

În ceea ce priveşte obiectul activităţii firmelor respective, transportul pe apă şi activităţile conexe, precum şi repararea şi construcţia de nave s-au împletit armonios cu îngheţată, produsele lactate şi fabricarea brânzeturilor. În Declaraţia de avere datată la 06.05.2004 Traian Băsescu era acţionar şi la PROD CROS SRL cu 28% acţiuni / părţi sociale, cu o valoare neevaluată.

Şi pentru că tot vorbim de grupuri de interese, alături de Traian Băsescu la Triton SA s-a aflat şi Paul Brânză , devenit după 2004 persoană cu influenţă în numirea „structurilor” de conducere ale PD Constanţa, în care în mod firesc şi absolut normal regăsim diverse grade de rudenie ale Preşedintelui României (cumnată, fină şi cuscrul).

MARINăRII FINANCIARE şi manevrarea datelor confidenţiale în interesul apropiaţilor

În 1998, Compania Tarom disponibiliza 400 de angajaţi. Disponibilizaţii primeau de la o obscură societate de valori mobiliare, Expert Broker Group S.A., o scrisoare, semnată de directorul general al acesteia, Ion Bădescu.

În scrisoarea cu pricina, proaspeţilor şomeri li se spunea în faţă că, prin intermediul providenţialei SVM, pot beneficia, integral şi o singură dată, de sumele cuvenite în urma disponibilizării, utilizându-le prin cumpărarea de acţiuni pe piaţa bursieră şi extrabursieră. Fireşte, în contrapartida, SVM urma să-şi tragă un comision frumuşel. Admnistratorii Expert Broker Group erau: Gheorghe Răcaru, director general al Tarom şi bun prieten cu dl. ministru Traian Băsescu; Nicolae Demetriade, fost director al Direcţiei Import-Export Tarom; Ion Bădescu, fost director financiar, tot de la Tarom……. Printre acţionarii SVM apare şi Nicolae Brutaru, finul lui Traian Băsescu şi director de zbor al Tarom. Logică afacerii era una extrem de simplă: pe de o parte, îi dăm pe oameni afară, pe cealaltă parte, ne tragem comision din asta, pentru a îmbina utilul cu plăcutul, sau invers. Întrebat cum a reuşit să intre în posesia bazei de date, absolut confidenţială, a companiei Tarom - întrebare uşor redundantă, dată fiind componentă CA-ului sevemist - directorul general Ion Bădescu a răspuns, mândru, că a aplicat mai multe metode.

Din ciclul ţigara, blugul şi whisky-ul apă nu se fac,

Nave mortuare cu marinari flămânzi împrejur

În perioada de ministeriat a lui Băsescu numai în 1997 62 de nave şi navete erau sub arest preventiv sau sechestru în lumea întreagă, însă numărul celor cu probleme reale de sănătate trecea bine de 80. Motiv pentru care specialistul în Asfalt Tango, nave, navluri şi vânturi, a spart bugetul naţional (HG 4 august 1997) pentru a-şi ascunde incompetenţa şi mahmureala decizională. Între timp, firma la care era şi în Consiliul de Administraţie se pregătea să taie la greu fier vechi, pentru a-l expatria în conturile lui Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe