Tragedie pe şoselele vâlcene

duminică, 27 mai 2007

 Tragedie pe şoselele vâlcene

• Doi elevi au murit şi cinci oameni au fost răniţi

Acest sfârşit de săptămână a adus multă suferinţă în rândul mai multor familii de vâlceni, în patru accidente rutiere murind doi elevi, iar alţi cinci oameni au fost grav răniţi. Printre cei răniţi se află şi trei jandarmi vâlceni, a căror “vină” a fost doar aceea că s-au aflat într-o maşină, în trafic, autoturism care a fost strivit de un tir al cărui şofer a intrat pe contrasens.
Cel mai grav accident rutier a avut loc ieri dimineaţă, la ora 1,30 la ieşirea din oraşul Băile Olăneşti, la volan fiind un tânăr de doar 18 ani, care avea permis de conducere din 28 martie a.c. Bogdan Tobă, proaspătul şofer, conducea cu viteză un Opel Corsa, dinspre Olăneşti către Râmnicu Vâlcea. Pentru că într-o curbă la dreapta nu a redus viteza de circulaţie, maşina a intrat în derapaj, carosabilul fiind umed, lovindu-se într-un final, cu violenţă, de un copac de pe marginea drumului. Din impact a murit tânărul aflat la volan dar şi prietenul lui, George Mercioiu (19 ani), din Râmnicu Vâlcea. Cei doi fuseseră invitaţi şi participaseră la un bachet organizat de elevii clasei a XII-a de la Colegiul Economic, la un hotel din oraşul Băile Olăneşti. Maşina a fost făcută armonică, fiind distrusă integral, impactul cu copacul fiind unul foarte puternic. Bogdan Tobă era elev clasa a XII-a la Colegiul Lahovari din Râmnicu Vâlcea, iar prietenul său, Mercioiu, era elev, tot într-a XII-a, la Colegiul Energetic. Directorul Colegului Energetic a interzis ca elevii de la liceul pe care-l conduce să mai facă banchete în alte locuri decât în incinta instituţiei şcolare, motiv pentru care elevii săi erau adesea invitaţi la petreceri organizate de alţi liceeni. Primul care a observat maşina distrusă în şanţ a fost un poliţist al unei patrule a Poliţiei Olăneşti, care îşi făcea rondul prin zonă. Nu este exclus ca şi cauciucurile foarte uzate ale maşinii să fi favorizat producerea accidentului. Sute de elevi vâlceni, alături de părinţi, rude, profesori, deplâng trecerea în nefiinţă a celor două vieţi nevinovate care vor urca, prea devreme, în Împărăţia Cerului.

Pe Valea Oltului, două accidente în acelaşi loc

Recordul de accidente grave, l-a deţinut comuna Câineni, de pe Valea Oltului, unde atât vineri după amiază cât şi sâmbătă au avut loc două evenimente rutiere, în acelaşi loc, la km. 238, în care doi oameni au fost grav răniţi. O tânără de doar 19 ani, Maria Luca, din Râmnicu Vâlcea, se afla la volanul unui Smart, circulând dinspre Sibiu către Râmnicu Vâlcea. Într-o curbă deosebit de periculoasă, juna uitând să mai ridice piciorul de pe pedala de acceleraţie, a intrat pe contrasens şi a lovit cu autoturismul panoul lateral al unei semiremorci, al cărei cap tractor era condus regulamentar de Ferenc Szabo (38 ani), din judeţul Bihor. Micuţul Smart a fost catapultat  într-un şanţ, din imediata vecinătate, tânăra de la volan alegându-se cu fractură de radiu, traumatism toracic, cranian, contuzii la genunchi şi gleznă. Tot pe Valea Oltului, sâmbătă, în ziua imediat următoare, un tir încărc at cu PVC şi şuruburi, condus de Constantin Găgeanu (25 ani), din Amărăşti, într-o curbă la stânga nu a adaptat viteza de circulaţie, carosabilul fiind umed, şi a acroşat o autospecială Mercedes, ce circula din sens opus, condus de Nicolae Caracsonyi (37 ani), din Cluj. Şoferul vâlcean s-a ales cu fracturi la mâini şi picioare, fiind internat în Spitalul din Sibiu.

Trei jandarmi într-o Dacie au fost răniţi după ce un tir a intrat pe contrasens

Sâmbătă dimineaţa, în localitatea Mihăeşti, satul Bârseşeti a avut loc un alt accident grav, în urma căruia trei subofiţeri de la Inspectoratul de Jandarmi Vâlcea au fost răniţi grav. Şeful ISJ Vâlcea, col. Ion Idu ne-a spus: “Jandarmi lucrau fie la Detaşamentul Mobil, fie la Punctul Control şi ieşiseră din tura de noapte şi mergeau către casă, într-o Dacie. Ceea ce am aflat este că unul dintre oamenii noştri, care a fost internat la Spitalul Bagdazar din Bucureşti şi era suspect de fractură de bază de cranbiu, va fi externat astăzi, neadeverindu-se acest diagnostic”. În jurul orei 8,30, maşina condusă de jandarmul Mihai Alexie (29 ani), din oraşul Băile Govora, a fost lovită de un tir, la volanul căruia se afla Petrică Rotundu (20 ani), din comuna Crucea-Suceava. Într-o curbă la dreapta, şoferul tirului a încercat să evite lovirea din spate a aunui autoturism care circula în faţa sa, moment în care a intrat pe contrasens şi a lovit Dacia, ce circula în sens invers, în care se aflau jandarmii. Pe lângă şoferul jandarm care a fost transportat la Spitalul Bagdazar, au fost răniţi uşor şi alţi doi subofiţeri: Mihai Constantinescu (33 ani) şi Gheroghe Popescu (24 ani), care au fost internaţi la Spitalul Judeţean Vâlcea.

Dorel ├×ÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe