River Plaza Mall vândut Companiei Sonae Sierra cu 42 milioane de euro

duminică, 6 mai 2007

 Afacerea secolului la Râmnicu Vâlcea

 

River Plaza Mall vândut Companiei Sonae Sierra cu 42 milioane de euro

 

Mall-ul construit recent şi amplasat în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea a fost vândut zilele trecute unei companii străine, Sonae Sierra, o companie mixtă din Portugalia şi Marea Britanie, care deţine zeci de magazine în Europa şi peste Oceanul Atlantic, la un preţ de 42 de milioane de euro. Compania Sonae Sierra a fost înfiinţată în 1989 în Portugalia, aparţinând firmelor Sonae SGPS (Portugalia) cu 50% din acţiuni şi Grosvenor (Marea Britanie) cu 50% din acţiuni. River Plaza Mall a fost deschis la 17 noiembrie 2006, are 12.387 metri pătraţi suprafaţă închiriabilă brută şi adăposteşte 90 de magazine, ancorate de un supermarket SPAR (ce urmează să se deschidă în prima jumătate a anului 2007). Alvaro Portela, director general al Sonae Sierra a spus că „River Plaza Mall devine cel de-al 44-lea centru comercial operaţional al nostru şi achiziţionarea sa reprezintă continuarea strategiei noastre de extindere internaţională pe termen lung deoarece prin această afacere obţinem prima noastră investiţie în România”. Societatea deţine sau co-deţine 43 de centre comerciale în Portugalia, Spania, Italia şi Brazilia cu o suprafaţă închiriabilă totală de peste 1,6 milioane metri pătraţi. În momentul de faţă Sonae Sierra dezvoltă peste 14 alte proiecte în Portugalia Spania, Italia, Germania, Grecia şi Brazilia cu o suprafaţă închiriabilă totală de peste 500.000 metri pătraţi. În 2006, centrele sale comerciale au întâmpinat peste 402 milioane vizitatori.

 

 

Acţionarii firmei Setler Mina, care deţinea River Plaza Mall, sunt Popescu Viorel, fost subprefect al judeţului Vâalcea, Popescu Ghiulsen, Bojan Denisse şi Bojan Felix Bogdan, cu participaţii egale de 25%.

 

„Prin această tranzacţie se confirmă interesul din ce în ce mai crescut al investitorilor imobiliari şi pentru zona provinciei, unde de altfel apar proiecte imobiliare foarte bune, unele dintre ele chiar mai bine realizate şi cu un grad de profit mai ridicat decât cele din Bucureşti“, a declarat Dan Borbely, avocat asociat în cadrul casei de avocatură ├×uca Zbârcea & Asociaţii, care a consiliat vânzătorii, care au fost asistaţi şi de biroul local al Cushman & Wakefield. De partea cumpărătorilor s-a aflat casa de avocatură NNDKP. Mall-ul a fost inaugurat la mijlocul lunii noiembrie a anului trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe