Primarul Ilie Amuzan le vorbeşte urât cetăţenilor veniţi la audienţe

miercuri, 23 mai 2007

Am primit la redacţie

Primarul Ilie Amuzan le vorbeşte urât cetăţenilor veniţi la audienţe

• Gabriel Ungureanu, locuitor al oraşului Călimăneşti: „Primăria este o instituţie publică sau a devenit proprietatea privată a unor indivizi?“

Stimată redacţie,
Pe data de 13.04.2007 deoarece nu am primit nici un răspuns sau lămurire de la primăria Călimăneşti în legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate tatălui meu Traian Ungureanu, deşi există 5 cereri din 2005, şi o contestaţie depuse la Secretariatul Primăriei oraşului Călimăneşti, am fost în audienţă la primarul Ilie Amuzan.  Acesta a cerut secretarului Didoiu Ion să răspundă la cererea noastră din 2005 în termen de cinci zile. Nu am primit nici un răspuns, deşi am aşteptat 30 de zile.
După cele 30 de zile am mers în audienţă din nou la primarul Ilie Amuzan. La întrebarea de ce nu se răspunde la cereri sau la audienţe primarul a început, pe un ton agresiv, de intimidare, să strige că: „Ce bă, tu ai venit aici să ne iei pe noi la întrebări?“. L-am  întrebat de ce este necesară atitudinea asta dar nu se mai putea discuta, deoarece primarul Ilie Amuzan a continuat pe acelaşi ton: „Bă, tu nu vii aici să ne iei pe noi la întrebări!“ Aceasta este comportamentul  faţă de oamenii care vin în primărie la audienţe şi cer răspunsuri la problemele lor! Menţionez că tatăl meu a făcut cerere de reconstituire din anul 1991 şi i s-a eliberat Adeverinţa 426 pentru 0,8 ha teren conform rolului agricol. Primăria Călimăneşti refuză însă din 1998 să ne pună în posesie pe vechiul amplasament şi au întocmit un proces verbal pentru alt amplasament, la care, în urma expertizei  s-a descoperit o lipsă de 250 mp teren. Deşi s-au eliberat titluri de proprietate fratelui tatălui meu şi unui nepot după autoarea Evdochia Ungureanu fără să existe ieşirea din indiviziune şi fără ca moştenitorii să deţină poziţii separate în rolul agricol, primăria Călimăneşti nu a luat niciodată în considerare toate discuţiile şi actele menţinând aceeaşi poziţie deşi nu există şi nu au prezentat niciodată vreun act de posesie pentru terenul cerut de tatăl meu în 1991.
Aşa cum am menţionat la început, la ultima audienţă stilul agresiv şi intimidarea de care a dat dovadă primarul Ilie Amuzan mă face să mă gândesc că în Călimăneşti există stat în stat pur şi simplu, aderarea la Uniunea  Europeană  nu numai că nu a îmbunătăţit relaţiile dintre funcţionarii publici şi cetăţeni ci „îi lasă rece“ pe cei de la Călimăneşti !!! Transparenţa şi profesionalismul sunt înţelese în termeni de „Bă“ şi afirmaţii de genul „Tu nu vii aici să ne întrebi pe noi ceva?“ Deci dacă ei nu pot fi întrebaţi nimic atunci care este rolul lor în Primărie. Să-şi vadă doar de afacerile personale şi să-şi achiziţioneze în continuare nestingheriţi câteva maşini de lux din salariul de bugetar ?!

Primăria Călimăneşti este o instituţie publică sau a devenit proprietatea privată a unor indivizi? În această situaţie fiind, vă rog să-mi răspundeţi ce ar trebui să facem în continuare

Mulţumesc pentru înţelegere
Gabriel Ungureanu

N.R. – Titul aparţine redacţiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe