Poliţistul Ceauşescu a fost arestat în Anglia şi extrădat

miercuri, 30 mai 2007

Poliţistul Ceauşescu a fost arestat în Anglia şi extrădat

Valentin Ceauşescu (41 ani), fost căpitan la Poliţia Municipiului Râmnicu Vâlcea, şeful Compartimentului Furturi Auto, a fost arestat în Anglia, el fiind condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti, pentru fapte de înşelăciune şi luare de mită. Deşi în Anglia a fost pus în libertate pe cauţiune, în urmă cu câteva zile Ministerul Justiţiei a aprobat extrădarea fostului ofiţer, acesta urmând să execute o pedeapsă de cinci ani închisoare, în România. Ceauşescu a fost condamnat pentru că a înşelat mai multe persoane pe care le cerceta că au furat din maşini, iar pentru a le scăpa de pedeapsă le pretindea sume mari de bani. Pe 5 iunie, ofiţerul va fi extrădat în România.

În urmă cu şapte ani, în perioada septembrie 2000- martie 2001, la Poliţia Municipiului Râmnicu Vâlcea s-a creat un adevărat scandal legat de fostul căpitan de poliţie Valentin Ceauşescu, şeful Compartimentului Furturi Auto, ce aparţinea de Biroul Judiciar, din cadrul Poliţiei Municipiului Râmmnicu Vâlcea. Nevoit să plece din Poliţie, în jurul fostului ofiţer s-a creat o aură de tăcere mormântală. Pe timpul cercetărilor, procurorii argeşeni de la DNA Piteşti au stabilit faptul că fostul ofiţer de poliţie vâlcean a pretins de nenumărate ori sume de bani şi bunuri, în valoare de peste 100 de milioane de lei, de la cei pe care-i cerceta pentru comiterea unor fapte penale. Ceauşescu le promitea că dacă învinuiţii aduc bani şi bunuri, cei cercetaţi vor fi exoneraţi de orice răspundere, iar situaţia lor se va rezolva. Simţind că i se strânge laţul în jurul gâtului, ex-căpitanul a “tăiat-o” din ţară, fugind în Marea Britanie. Există însă şi alte păreri în legătură cu plecarea poliţistului. “Valentin Ceauşescu a fost condamnat de Curtea de Apel Piteşti la o pedeapsă cu executare. Cum judecarea lui s-a făcut în stare de libertate, în acest proces s-a făcut recurs, iar Ceauşescu nu a fost citat, el părăsind între timp ţara. La dosar a existat tot timpul adresa din Marea Britanie a fostului poliţist”, ne-au spus surse care au cerut să le păstrăm anonimatul.

Din hoţi sadea le promitea că-i scoate curaţi... ca lacrima

Prin sentinţa penală nr. 21 din 11.03 2004a Curţii de Apel Piteşti, rămasă definitivă prin decizia penală 4859 din 29.09. 2004 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, fostul şef de la Furturi Auto de la Poliţia municipiului Râmnicu Vâlcea, a fost condamnat la cinci ani închisoare şi doi ani interzicerea unor drepturi. Instanţa a stabilit că Ceauşescu a tras în piept, înşelând două persoane, cercetate pentru furturi auto, pe care le-a lăsat să creadă că sumele primite, de 1.000 şi respectiv 3.300 lei vor fi folosite pentru acoperirea prejudiciului. În realitate, poliţistul îşi însuşea banii. De la alte două persoane a cerut o dată 500 lei şi 1.000 lei, promiţându-le că din hoţi sadea îi va scoate basma curată. Cms. Marcel Sărdaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, ne-a declarat: “După emiterea mandatului de executare a pedepsei, s-a luat măsura punerii acestuia în Urmărire Generală, iar la data de 12 decembrie 2004, a fost pus în Urmărire Internaţională. După aproape un an de zile, la 7 decembrie 2005, a fost arestat în Anglia, în vederea extrădării. Ulterior însă a fost eliberat pe cauţiune. La 22 martie a.c., Ministerul Justiţiei a aprobat măsura extrădării sale din Marea Britanie, poliţistul urmând să fie adus în România pe data de 5 iunie 2007”. Cu toate că Valentin Ceauşescu a făcut demersuri în Anglia, să nu fie extrădat, toate acestea nu i-au fost de folos, ex-poliţistul urmând să-şi ducă crucea şi să execute cei cinci ani de închisoare într-unul din penitenciarele din România. Ceauşescu este căsătorit la Râmnicu Vâlcea, are copii, dar de fiecare dată a ştiut să păstreze discreţia în legătură cu afacerile mai puţin ortodoxe.

Dorel ├×ÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe