Observatori, pe baricade!

duminică, 6 mai 2007

Comunicat de presă

Observatori, pe baricade!

• Lansarea Campaniei Asociatiei Pro Democratia pentru un referendum corect

Sub titlul „Campania APD pentru un referendum corect”, Clubul APD Râmnicu Vâlcea invită toţi cetăţenii interesaţi de transparenţa şi corectitudinea referendumului din 19 mai să se implice în pregătirea şi derularea activităţilor de observare a acestuia. Discuţiile din ultimele zile purtate între reprezentanţii Asociaţiei Pro Democraţia şi cei ai Biroului Electoral Central au reuşit să rezolve problemele de natură legislativă ce puneau sub semnul întrebării activitatea observatorilor în cadrul referendumului.

Dată fiind tensiunea creată în jurul organizării şi desfăşurării referendumului programat pentru data de 19 mai dar şi problemele legislative rămase, încă, nerezolvate, Clubul APD Râmnicu Vâlcea invită cetăţenii să i se alăture în campania de observare a referendumului. În plus, Clubul APD Râmnicu Vâlcea face un apel către autorităţile centrale pentru a depune toate eforturile în sensul îmbunătăţirii cadrului legislativ ce reglementează desfăşurarea referendumului pentru asigurarea transparenţei şi corectitudinii procesului de vot.

Cetăţenii interesaţi să se implice în observarea referendumului din 19 mai sunt invitaţi să ne contacteze la sediul nostru din Bulevardul Tineretului nr. 1 Casa Tineretului etaj IV, la telefon 0350401784, 0350401785, sau pe e-mail la [email protected], persoană de contact: Bogdan Mătăsaru – Preşedintele Clubului APD Râmnicu Vâlcea. Aceştia vor beneficia de instruire pentru activitatea ce o vor desfăşura în calitate de observatori şi de asistenţă continuă din partea APD în ziua votării.

De asemenea, persoanele care doresc să sprijine financiar observarea referendumului, au posibilitatea de a face o donaţie în contul Asociaţiei Pro Democraţia – Club APD Râmnicu Vâlcea RO89 BTRL 0390 1205 5327 40xx deschis la Banca Transilvania – Sucursala Cozia – Râmnicu Vâlcea.

În cei peste 16 ani de activitate, Asociaţia Pro Democraţia şi-a adus o contribuţie majoră la sporirea corectitudinii şi transparenţei procesului de votare. Începând cu alegerile locale din februarie 1992, cu ocazia fiecărui scrutin, APD a recrutat  mii de voluntari care au activat ca observatori interni. Pe lângă monitorizarea propriu-zisă a proceselor electorale, Asociaţia Pro Democraţia a făcut o serie de demersuri în rândul membrilor Camerei Deputaţilor, Guvernului şi a altor autorităţi, cu scopul de obţine o serie de modificări ale legislaţiei electorale care să asigure o cât mai mare corectitudine şi transparenţă a procesului electoral.

Pentru detalii suplimentare, contactaţi – Bogdan Mătăsaru, Preşedintele Clubului APD Râmnicu Vâlcea la numărul de telefon 0350.401.784 sau pe e-mail, la [email protected]    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe