|marți, iunie 22, 2021
  • Follow Us!

Cine l-a suspendat pe Traian Băsescu? 

Cine l-a suspendat pe Traian Băsescu?

322 de parlamentari care reprezintă cetăţenii şi Parlamentul, şi nu doar pe liderii de partide care i-au pus pe listă şi care i-au lasat să voteze cum cred: Geoană, Voiculescu, Vadim, Tăriceanu. PNL si PD, care erau prieteni la catarama, au ajuns acum adversari pe viaţă şi pe moarte. La fel s-au săturat de Traian Băsescu şi PD şi ceilalţi: PSD, PRM si UDMR. Ce uneşte aceste partide? Dorinţa de a salva ce a mai ramas din ţară. Băsescu a învrăjbit fraţi de sânge, a implicat Biserica în politică, a împărţit românii în două categorii: buni (susţinătorii lui) şi rai(ceilalţi).

De ce a fost suspendat Traian Basescu?

• Suspendarea are legatură cu Constituţia şi cu încălcarea acesteia. Nu este pur şi simplu o rafuială politică, o reglare de conturi, ci un demers pentru respectarea legii.
• Trei sferturi din Parlament au votat pentru o Românie mai bună. În sfârşit s-au pus de acord să facă ceva bun pentru ţară. Ce a provocat reacţia lor justificată? • Violenţa lui Traian Băsescu, un om obişnuit cu modul viciat de a face politică, cu lupta cu clasa politică şi cu blocarea instituţiilor.
• Singura lege pe care a încălcat-o preşedintele a fost Constituţia. Acesta a facut presiuni asupra justiţiei, a tolerat corupţia şi jaful din economie.
Motivele suspendarii lui Traian Basescu, Patronul Oligarhilor
– A făcut o puternică reorientare a politicii externe a României spre Vest, sărind peste Europa, direct în ocean, încercând şi reusind diminuarea influenţei politice dinspre Est, periclitând relaţiile cu unicul furnizor de gaze natrale al Europei.
– A sporit pericolul atacurilor teroriste asupra României prin facilitarea instalării bazelor militare ale SUA pe teritoriul României, precum şi facilitarea tranzitării prizonierilor de război din Irak.
– A militat pentru independenţa energetică a “băieţilor deştepţi”.
– A protejat sistemul ticăloşit bazat pe corupţia instituţionalizată.
– A indicat magistraţilor soluţiile anchetelor şi sensul actului de justiţie.
– A condus desfăşurarea anchetelor asupra evenimentelor din decembrie 1989 şi iunie 1990.
– A desecretizat dosarele Securităţii şi le-a pus selectiv la dispoziţia CNSAS.
– A fost un catalizator al reţelelor politico/economice ale oligarhiei tranziţiei.
– A propus votul uninominal, pentru a evita suspendarea.
– A susţinut accelerarea proceselor de descentralizare în mod deosebit în obtinerea autonomiei teritoriale a maghiarilor.
– A fost şi este mereu în mijlocul românilor, doar când are nevoie de ei.
De ce este legală suspendarea preşedintelui?
• Avizul Curţii Constituţionale a fost foarte clar: toate cele 19 acuzaţii de încălcare a Constituţiei aduse de PSD, PNL, PC si UDMR au fost confirmate.
• De fapt, Preşedintele Traian Băsescu a fost suspendat tocmai pentru că nu a făcut ce a promis, ci pentru că a încălcat Constituţia.

Leave a Response