Am învins Belarul, aşteptăm Suedia

duminică, 27 mai 2007

Am învins Belarul, aşteptăm Suedia

Handbalistele de la Oltchim, grupate acum în Naţionala României alături de alte câteva fete pe care Gheorghe Tadici a decis să le convoace, au trecut la un alt „nivel” competiţional şi, după ce au ras totul pe plan intern şi au câştigat Cupa Cupelor, au acum în „plan” să califice România la mondialele din Franţa. În săptămâna trecută, echipa antrenată de Gheorghe Tadici a urcat le Moeciu pentru o necesară şi bine-meritată perioadă de relaxare. La revenirea în Rm. Vâlcea s-au făcut două antrenamente, iar în zilele de sâmbătă şi duminică s-au disputat partidele amicale contra modestei selecţionate a Belarus-ului. De altfel, pentru Tadici, în perspectiva dublei cu Suedia, mai importante au fost meciurile cu Byassen Trondheim, o grupare nordică ce are stil diferit faţă de cel al ex-sovieticelor şi apropiat de stilul suedez. Poate tocmai de aceea în prima partidă cu Belarus au fost folosite mai multe rezerve. Nu la fel s-a procedat în a doua partidă, cea de duminică, motiv pentru care au rezultat două jocuri diametral opuse, ca joc, pentru trupa lui Tadici, asta şi pentru că tehnicianul tricolorelor a folosit în ambele partide echipe diferite. Dacă în primul joc, sâmbătă, Tadici a trimis în teren mai mult rezervele, astfel că România a învins greu, 30-27, în cel e-al doilea joc au intrat piesele grele, ar asta s-a văzut, România câştigând fără emoţii, 40-27. Meciurile au fost un test util pentru tricolore, care se pregătesc pentru dubla cu Suedia, în preliminariile Campionatului Mondial.Cu rezervele-n teren victoria s-a obţinut greu
În primul joc, Tadici nu le-a trecut pe folosit pe Ionela Gârlă, Luminiţa Huţupan şi Valentina Elisei, iar pe Steluţa Luca şi Ramona Maier le-a utilizat foarte puţine minute. Probabil că din acest motiv, al absenţei „lacătului” din poartă şi a valoroasei Ionela în atac, Belarus a fost mai tot timpul la conducere, româncele reuşind doar o dată în 50 de minute să aibă avantaj, la 3-2. Spre final, când a simţit că se îngroaşe gluma, Tadici le-a trimis în teren pe Luca şi Maier, iar acestea au restabilit ordinea, astfel că România a preluat conducerea, 23-22, prin reuşita Valeriei Beşe, şi n-au ai cedat-o până la final, când a câştigat, 30-27. Principala marcatoare a României în acest meci a fost Adina Meiroşu, cu 7 reuşite. Au mai punctat, pentru tricolore, Manea, Luca şi Maier, câte 4, Nechita şi Beşe – câte 3, Neagu, - 2, Puşcaşu, Lecuşanu şi Ivan, fiecare câte 1 gol. Partida a fost condusă foarte bine de cuplul de arbitri internaţionali vâlceni Toma Pleşa Octavian Pripas.

În jocul al doilea s-a folosit lotul de bază

Nemulţumit e jocul fetelor în primul meci, Tadici a ameninţat că va lăsa acasă mai mule jucătoare care nu tratează cu profesionalism un joc, chiar dacă este unul amical. Astfel că fetel noastre a arătat o altă faţă în cel e-al doilea joc. S-a văzut şi  prezenţa în poartă a Luminiţei Dinu, dar şi intrarea în teren, încă din primul minut a Ionelei Gâlcă, Valentinei Ardean, Ramonei Maier sau Steluţe Luca. România a controlat astfel cel de-al doilea joc şi după e au condus la pauză cu 21-15, au câştigat cu 40-27. Dintre jucătoarele trimise în teren de Tadici în cel e-al doilea joc au marcat toate, cu excepţia tinerei Puşcaşu. Principala marcatoare a fost Valentina Elisei, cu 9 goluri. Au mai punctat Manea şi Cherăscu – câte 5, Maier – 4, Beşe şi Luca – câte 3, Gâlcă şi Nagu – câte 2, Ivan, Nechita şi Meiroşu – fiecare câte 1 gol. Partida a fost condusă de Bogdan Dordea, din Sibiu şi Andrei Zăuleţ, din Rm. Vâlcea.

Secundul Muşi anunţă „stare de război”

La finalul celor două partide, antrenorul secund Dumitru Muşi a spus, referitor la apropiata dublă cu Suedia: „Am intrat deja în stare e război. Bine că fetele au arătat că şi-au evnit şi sprăm să remediem toate problemele pe care e mai avem e pus la punct până la meciul din Sudia”. Selecţionerul Gheorghe Tadici a spus şi el, în cadrul conferinţei de presă că: „Având în vedere că şi Belarus joacă precum Suedia, cu pivotul, a fot un test un test util pentru noi. Suntem la 70 la sută din capacitate, în momentul actual, cu pregătirea. Avem soluţii pentru postul de coordonator de joc. Sunt Gheorghe, Beşe şi Lecuşanu, dar va veni şi Brădeanu, deci ne vom descurca. Eşi nu cred să fie probleme, sper să avem un arbitraj corect, dar le pregătim oricum pe fete să joace şi contra arbitrajului”.

Dubla cu Suedia, contând ca meciuri de baraj pentru accederea la Campionatul Mondial va începe la sfârşitul acestei săptămâni, în deplasare, iar returul va avea loc peste două săptămâni, cel mai probabil aici, la Rm. Vâlcea, deşi la un moment dat, după problemele ivite la finala Cupei Cupelor, s-a vorbit şi despre posibilitatea de a se juca în Bucureşti. Lotului folosit de Tadici în dubla cu Belarus i se vor adăuga „straniere” Brădeanu şi Gogârlă, ambele de la Gyor. Prin urmare, în Suedia vor merge 16 jucătoare. Tadici spune că s-a hotărât în mare parte e cine va conta în ceastă dublă, dar nu a nominalizat încă pe cine va lăsa acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe