Trei tineri au plonjat cu maşina în Olt

joi, 1 martie 2007

Trei tineri au plonjat cu maşina în Olt

Duminică după-amiază, trei tineri din localitatea Câineni au ”aterizat” cu un Opel Vectra în apa învolburată a Oltului. Bărbaţii au reuşit să se salveze într-un târziu, ieşind la suprafaţa apei, după ce au spart geamurile maşinii care a ajuns la circa şase metri adâncime, pe fundul râului. Auraş Călin (36 ani) a împrumutat autoturismul personal lui Alexandru Sporiş (32 ani), paznic la o staţie de sortare, pentru a-l învăţa să conducă, acesta din urmă urmând să susţină examenul de obţinere a permisului auto. În maşină s-a mai urcat un alt localnic, Iulian Mandea (24 ani) cu toţii lăsându-se pe mâna proaspătului învăţăcel. Pe un drum cu pietriş, paralel cu Oltul, într-o curbă periculoasă, Sporiş nu a adaptat viteza şi a “plonjat” cu maşină cu tot în râul Olt. Cei trei bărbaţi au reuşit să se salveze, spârgând geamurile şi ieşind la suprafaţă. Îngheţaţi bocnă, în stare de şoc hipotermic, bărbaţii au mers distanţă de vreo 400 de metri la barajul Râu Vadului, de acolo paznicul ducându-i la bar pentru a se încălzi. Opelul nu a mai fost recuperat de pe fundul Oltului, curenţii fiind foarte puternici în zonă. Pentru că evenimentul nu a avut loc pe un drum public, nu se încadrează în categoria accidentelor rutiere. 

 Trei răniţi într-un accident pe Valea Oltului

Ieri dimineaţă, în jurul orei 3,50 a avut loc pe Valea Oltului un grav accident rutier în urma căruia trei persoane au fost rănite grav. Vinovat de producerea evenimentului se face şoferul unui Fiat, Pavel Lărencu (50 ani), din Tlcea, care a intrat în depăşirea unei coloane de maşini. Din sens opus venea Peugeotul condus de Alin  Susan (30 ani), din Hunedoara, din impactul frontal al celor două autoturisme fiind răniţi Pavel Lărencu, Nicolae Lărencu şi Claudia Susan, cu toţii suferind traumatisme toracice, faciale şi alte fracturi, motiv pentru care au fost internaţi în Spitalul Judeţean Vâlcea. Atât pasagerii cât şi conducătorii auto purtau centuri de siguranţă, iar rezultatele probelor alcooltest, la şoferi, au ieşit negative.

Şi băut şi fără permis la volan

Pe Valea Oltului, poliţiştii din Călimăneşti au tras pe dreapta o Dacie 1.300, al cărui şofer, la coborârea din maşină, se clătina serios. După ce i-au recoltat probe, oamenii legii au mai aflat că Ilie Budui (29 ani), din localitate, nu deţinea permis de conducere, deşi maşina era proprietate personală. Şoferului i-a fost întocmit dosar penal pentru conducere în stare de ebrietate şi fără a poseda permis de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe