Şeful ITM Vâlcea a dat declaraţii la DNA

luni, 5 martie 2007

Şeful ITM Vâlcea a dat declaraţii la DNA

• raportul comisiei de control din cadrul Ministerului Muncii cu privire la acuzele care i se aduc lui Ion Nicolăescu va fi dat publicităţii în acest zile • acesta şi-ar putea pierde scaunul dacă ministerul va decide că este vinovat

Săptămâna aceasta opinia publică va afla conţinutul raportului elaborat de comisia de control a Ministerului Muncii, referitor la activitatea şefului Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea, Ion Nicolăescu. Acesta a fost reclamat la minister de mai mulţi angajaţi şi riscă să-şi piardă scaunul, în cazul în care Ministerul Muncii hotărăşte că faptele de care este acuzat sunt reale.

Raportul este gata

Întrucât Nicolăescu are sprijinul Partidului Democrat, preşedintele organizaţiei Vâlcea a acestui partid, senatorul Dorel Jurcan s-a întâlnit recent cu ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, pentru a afla mai multe despre situaţia şefului ITM. Potrivit lui Jurcan, raportul ministerului a fost deja elaborat, urmând ca în aceste zile să fie făcut public. Ion Nicolăescu poate primi orice sancţiune, care poate merge de la avertisment la pierderea postului. În cazul în care faptele grave de care este acuzat se dovedesc a fi reale, întreaga echipă managerială a ITM ar putea fi demisă. Dorel Jurcan a ţinut să facă o serie de precizări cu privire la anumite aspecte semnalate în presa locală, potrivit cărora ar avea vreo legătură cu o anumită firmă ce are relaţii cu ITM. „S-a spus că sunt în spatele firmei Ana Consulting. M-am documentat ce e cu această firmă, care aparţine, este adevărat, unei membre PD. Nu ştiu nimic despre această societate. Din păcate, unii colegi de-ai dumneavoastră (jurnalişti – n.r.) scriu nişte neadevăruri”, a spus Jurcan în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta a mai spus că cel care l-a propus pe Nicolăescu în funcţia de şef al ITM Vâlcea este primvicepreşedintele organizaţiei PD Vâlcea, Romulus Bulacu.

Explicaţii la DNA

În timpul unei discuţii cu senatorul Dorel Jurcan, şeful ITM Vâlcea a recunoscut că a dat explicaţii şi procurorilor anticorupţie, în urma unor sesizări trimise de subalternii săi pe adresa DNA. Potrivit lui Jurcan, Ion Nicolăescu ar fi spus că în urma discuţiilor de la DNA s-a constatat faptul că nu sunt probleme. Surse din ITM Vâlcea spun că în aceste zile Nicolăescu strânge semnături de la angajaţi prin care se atestă că nu are probleme psihice.  • O.H.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe